Тръмп за сблъсъка между корабите: Моля се за моряците!

Продължават спасителните операции, 10 моряци се издирват
21 авг 2017 09:30,
41
Тръмп за сблъсъка между корабите: Моля се за моряците!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че мислите и молитвите му са с моряците от американския военен кораб, който се сблъска с петролен танкер.

"Мислите и молитвите ми са с моряците от "Джон С. Маккейн", където продължават спасително-издирвателните усилия", написа той в Тwtter.

Още по темата

Отговаряйки на въпроси на репортери относно сблъсъка при завръщането си в Белия дом след работната ваканция, Тръмп каза само: "Това е много лошо!"

Новината дойде само дни след като тримата командващи офицери от разрушителя "Фицджералд" бяха уволнени заради сблъсъка на 17 юни с филипински търговски кораб, при който загинаха седем моряци и който според флота е можело да бъде избегнат.

Междувруменно четирима от петимата американски моряци, ранени при сблъсъка в протока Малака, бяха отведени с хеликоптер в болница в Сингапур, съобщи флотът на САЩ.

И четиримата са с наранявания, които не застрашават живота им, според съобщението, цитирано от ДПА. Петият моряк е по-леко ранен и не се нуждае от допълнителни медицински грижи.

Продължават спасително-издирвателните операции за 10 други моряци, които са в неизвестност.

Американският миноносец, който е получил повреда на борда, плава към военноморската база Чанги в Сингапур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали бяха последен писък на техниката? Този танкер да не е със СТЕЛТ технология - Невидим за незрящите?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** са американските военни. Те са силни срещу жени, деца, старци...и във филмите.
22
0
 
0
 
! Отговори
forth преди 6 години
До АнонименYou make me laugh, fella.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моли се, няма лошо! Какво правят стотиците американски бойни кораби във всички океани и морета? Стават инциденти... Само не дърпай мечката за опашката и не дразни Дракона! Няма да можеш и да се помолиш!Жалко за морячетата! Гледам, че соросоидалната своллочь нещо се спотайва. А каква буйна радост беше, когато един овцевоз тарани руския разузнавателен старичък "Лиман" и той потъна. Дни наред беше празник за деебильчетата!
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"ПАДАТ КАТО ГНИЛИ КРУШИ В МОРЕТО И ПРИ НАЙ-МАЛКИЯ СБЛЪСЪК."Едва ли са паднали, по-скоро са удавени в наводнените отделения на кораба. Почне ли да влиза вода, отделенията се затварят за да не се наводни целия и потъне. Ако си в някое от тия отделения си умираш като м1рша.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`ви са тези моряци, бе? ПАДАТ КАТО ГНИЛИ КРУШИ В МОРЕТО И ПРИ НАЙ-МАЛКИЯ СБЛЪСЪК.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички военни кораби трябва да си стоят в техни териториални води и да им се забрани да се мотаят из моретата в мирно време, защото са опасни за корабоплаването.Не случайно компетентността на военните морски офицери е различна от изискванията на конвенцията STCW, по която се сертифицирани офицерите от търговския флот, да не говорим за опит и плавателен стаж. Можеше да стане много по-голяма трагедия, вкл екологична, при сблъсък с танкера.
17
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с фара от виц, след 1000 пъти повтаряне по метода нас Гьобелс, се превърна в реален разговор от 1997 г.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SMOTANQCI 2
15
0
 
6
 
! Отговори
ТЕ ТОВА Е! преди 6 години
за да избегнете сблъскване.АМЕРИКАНЦИТЕ: Окей! Прието. Благодаря!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 подводници и многобройни кораби за поддръжка!!! Аз не ви "съветвам", а ви ЗАПОВЯДВАМ да промените курса си с 15 градуса на север!!! В противен случай ще бъдем принудени да предприемем необходимите мерки за осигуряване на безопасността на нашия кораб! Моля, незабавно се отстранете от нашия курс!!!ИСПАНЦИТЕ: С вас говори Хуан Мануел Салас Алкантара. Ние сме двама души. Съпровождат ни едно куче, вечеря, 2 бирички и едно канарче, което сега спи. Подкрепят ни радиостанцията "Кадена диал де Коруня" и канал "106 - Извънредни ситуации в морето". Ние нямаме намерение да завиваме заникъде, понеже
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМЕРИКАНЦИТЕ (друг глас): С вас говори капитан на кораб на Съединените американски щати! Завийте 15 градуса на север, за да избегнете сблъсък!ИСПАНЦИТЕ: Не смятаме вашето предложение нито за възможно, нито за адекватно, съветваме ви да завиете 15 градуса на юг, за да не се блъснете в нас!АМЕРИКАНЦИТЕ (с повишен тон): С вас говори капитан Ричард Джеймс Хауърд, командир на самолетоносача "Линкълн" от Военно-морския флот на Съединените американски щати, вторият по големина военен кораб на американския флот! Нас ни съпровождат 2 крайцера, 6 изтребителя, 4 подводници и многобройни кораб
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално регистриран разговор между испанци и американци на честота "Извънредни ситуации в морето" на навигационния канал "106" в пролива Финистера (Галиция), 16 октомври 1997 г.ИСПАНЦИТЕ (шумове на заден фон): ... говори А-853! Моля, завийте 15 градуса на юг, за да избегнете сблъсък с нас. Вие се движите право срещу нас, разстояние 25 мили!АМЕРИКАНЦИТЕ (шумове на заден фон): ... съветваме ви да завиете 15 градуса на север, за да избегнете сблъсък с нас!ИСПАНЦИТЕ: Отрицателен отговор. Повтаряме: завийте 15 градуса на юг, за да избегнете сблъсък!АМЕРИКАНЦИТЕ (друг глас): С вас гов
11
1
 
14
 
! Отговори
До13 преди 6 години
Споко, другите са добре. Танкерите са най-трудно потопяемите кораби. Явно военните пак са играли на ние сме военни и всички да се пазят. Само че китаеца на вахта не ги е забръснал.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на тия Ким-чето не им е нужен, те и само ще си справят, ха ха ха, ще стигнат скиро нивото на рашките, ба ти двете ВИЛИКИ сили
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важни са американските моряци, ами моряците от другия кораб вълците ги яли !!!! Те как са не е интересно .....
8
7
 
6
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
В България също се молим за американските моряци ама да не ги намерите ..поне не живи :)
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕКРАСНА НОВИНА. А МОИТЕ МИСЛИ СА ВСИЧКИ АМЕРИКАНЦИ ДА СА ЗАГИНАЛИ ПОД ВОДАТА НА 50 МЕТРА НАДОЛУ. И ОЩЕ ТОЛКОВА ДА ЗАГИВАТ ВСЕКИ ДЕН В КАТАСТРОФИ. АМИН.
6
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушаки безродни, защо се радвате? Няма ли на канво, а на смъртта на войници? Вие джихадисти ли сте? Утре Русия и Америка ще се разберат и вие безработни *** на какво ще се радвате?
5
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моите мисли и молитви са сЧервената армия и флот.Америгуанците са вредниза света и за тях самите.