Тръмп за сблъсъка между корабите: Моля се за моряците!

Продължават спасителните операции, 10 моряци се издирват
21 авг 2017 09:30,
41
Тръмп за сблъсъка между корабите: Моля се за моряците!
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че мислите и молитвите му са с моряците от американския военен кораб, който се сблъска с петролен танкер.

"Мислите и молитвите ми са с моряците от "Джон С. Маккейн", където продължават спасително-издирвателните усилия", написа той в Тwtter.

Още по темата

Отговаряйки на въпроси на репортери относно сблъсъка при завръщането си в Белия дом след работната ваканция, Тръмп каза само: "Това е много лошо!"

Новината дойде само дни след като тримата командващи офицери от разрушителя "Фицджералд" бяха уволнени заради сблъсъка на 17 юни с филипински търговски кораб, при който загинаха седем моряци и който според флота е можело да бъде избегнат.

Междувруменно четирима от петимата американски моряци, ранени при сблъсъка в протока Малака, бяха отведени с хеликоптер в болница в Сингапур, съобщи флотът на САЩ.

И четиримата са с наранявания, които не застрашават живота им, според съобщението, цитирано от ДПА. Петият моряк е по-леко ранен и не се нуждае от допълнителни медицински грижи.

Продължават спасително-издирвателните операции за 10 други моряци, които са в неизвестност.

Американският миноносец, който е получил повреда на борда, плава към военноморската база Чанги в Сингапур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
16
 
! Отговори
. преди 6 години
Танкерите са слаба работа. Виж, офцевозите са много опасни, защото пращат всичко на дъното.
3
4
 
35
 
! Отговори
Капитан Кук преди 6 години
И после руснаците били кьопави, че в мъглата се удариха в кораб със селскостопанска продукция.Янките не падат по-долу явно :) Само дето са избрали танкер за целта :)Сещам се за онова клипче дето американския шапкар заповядваше на един испански фар да се премести щото бил пречел.
2
5
 
35
 
! Отговори
граф Бестужев преди 6 години
Голям смях!!Вече втори краварски боен кораб се сблъсква с други?!Да не е минал близо някой китайски изтребител и да са се посрали като тия от "Доналд Кук"!?Великият краварски президент,преди има няма 2 месеца високопарно заяви, че "100 000 тона американска стомана ще въвеждат ред в света!?Чий го търсите там, *** кравари, както и навсякъде другаде по света!?Рано или късно ще си го намерите!!!!
1
5
 
30
 
! Отговори
Ivo преди 6 години
Ами сега... имало е магнитни бури, предизвикани от руснаците.