Известен руски режисьор задържан за злоупотреба с $1 млн.

Кирил Серебренников е художествен ръководител на театър
22 авг 2017 15:15, Елка Василева
10
Известен руски режисьор задържан за злоупотреба с $1 млн.
Кирил Серебренников. Снимка: архив, Reuters

Известният руски театрален режисьор Кирил Серебренников е бил задържан по подозрение за злоупотреба с голяма сума пари, съобщи в Москва Главното следствено управление.

В декларация на управлението се посочва, че Серебренников е заподозрян в "мошеничество в особено големи размери". Става дума за правителствени средства от около 1 милион долара, които били отпуснати в периода 2011-2014 година за осъществяване на проекта "Платформа" на московския театър Център Гогол. Серебренников е художествен ръководител на театъра.

Режисьорът е известен с дръзките си постановки, осмиващи нарастващия социален консерватизъм в Русия, посочва Асошиейтед прес. През май тази година той беше задържан и разпитан, но тогава следователите не казаха в какво деяние е заподозрян.

/БТА/


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7
Не знаеш какво си написал, прочел един умен цитат и дай да го употребяваме наляво и надясно! Ако за тебе гол.и.т.е зад...ници в театъра са "осмиване на някакъв консерватизъм".......то може ли да случайно да ми кажеш ТИ ОТ КАКЪВ КОНСЕРВАТИЗАМ СИ СЕ РОДИЛ???? И ако го нямаше, ТИ СЕГА КЪДЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕШ И ВЪОБЩЕ ДАЛИ ЩЕШЕ ДА СИ СЕ РОДИЛ??? Макар, че явно че е жалко че си се раждал, то поне нека ДРУГИ, СВЕСТНИ ХОРА ДА СЕ РАЖДАТ!!!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Режисьорът е известен с дръзките си постановки, осмиващи нарастващия социален консерватизъм в Русия.
Ясно, трябвало е да върти търговийка за милиарди с виоланчела в офшорки.
6
0
 
3
 
! Отговори
Скандалноизвестният преди 3 години
Серебренников е заподозрян в "мошеничество в особено големи размери". Става дума за правителствени средства от около 1 милион долара, които били отпуснати в периода 2011-2014 година за осъществяване на проекта "Платформа" на московския театър Гоголев център, значителна част от които той прилапал и не може да отчете с финансови документи, тъй като бил високоинтелектуална творческа личност, вълнувала го вечността и въобще $1 млн за него са дреболия. Обществото му било задължено.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3
Крайно време беше! Ако знаеш какви "постановки" прави!!!!???? На фона на тях, изцепките на малолетната .....дъщеря на Орхан Мурат са направо като молитви на монахини! То не са голи зад.....ци, то не са из.вра.щен.ци, то не са полуголи луди.....пълна психиатрия! От дълго време обикновенните хора въобще се чудеха ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ДАВА ПАРИ за такава п.ор.но.....г.р.а.ф.и.я! А сега пък сигурно ще го изкарат и "противник на Путин"!!! Е, вярно е..............Путин е нормален мъж!!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ясно какъв "режисьор" е.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вариантите са само два: или е истина, или по някакъв начин е подразнил джуджето.
2
1
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
А трябва да ни интересува! Май само у нас такива разследвани за злоупотреби могат даже на праламента да кажат да прави вятър. Ама нас какво ни интересува, нали?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новина за руските туристи ли е предназначена,защото нас българите изобщо не ни интересува.