След земетресението – Иския губи туристите си

Според местните било преувеличено колко лошо е на острова
23 авг 2017 20:00, Василия Пейчева
5

Животът на италианския остров Иския постепенно се завръща към нормалния си ритъм след разрушителното земетресение. Стотици обаче прекараха втора нощ на открито, пише Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Основният губещ от земетресението е туризмът - магазините и заведенията са отворени, а много търговци са недоволни и смятат, че медиите преувеличават за това колко е лошо положението на острова.

Земетресението от 4,3 по Рихтер взе две жертви и нанесе много материални щети.
Според гражданска защита около 200 души се нуждаят от помощ, след като домовете им са били разрушени.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Палмето преди 3 години
Панелката 2002г. издържа на 4.6 по рихтер.Поне до 5-5.5 сигурно няма да падне панелка.
Но тези от новото строителство,за тях незнам,не съм сигурен.Понеже в Истанбул 1999 се срутиха предимно сгради от ново строителство,ползвайки морски пясък за градеж,също както на нашето море.
3
1
 
0
 
! Отговори
от кадрите преди 3 години
Пробно експериментират с нов вид земетресение ..Представете си какви къши са паднали след само 4.3 по Рийтер с УСУКВАНЕ

"Бели лед скенери монтирани в къши,автомобили,на телефони дразнят много земята ни и пробваме как да ликвидираме хората с по малко разходи" подават провеждащи експерименти з а почистване на повърхноста от опасни зверовв на няколко гумени лапи с огнени скенери вместо очи.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При каменно строителство да,виж Аqua,it,40 км од Рим,красиво,като в ориказките,но пред срутване,всички,ама всички стари згради са с пояси,пред основна реконструкция.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
Ами зависи как и с какви материали са строили,те не се славят с качествена продукция,напротив.Преди години хората в България имаха големи проблеми с внесения турски цимент например,с лошо качество и показатели.
А още по-отдавна имаше друго земетресение в Турция и само строените от преселилите се българските турци сгради до една бяха останали здрави,явно са ги построили по-добре.