Тръмп скочи на медиите за Шарлотсвил: Фалшиви новини!

Привърженици на президента и протестиращи се спречкаха във Финикс
23 авг 2017 07:31,
18
Тръмп скочи на медиите за Шарлотсвил: Фалшиви новини!
Снимка: БТА

Ако трябва, ще затворим правителството, но ще построим стената (на границата с Мексико), заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп на митинг в конгресния център във Финикс, в щата Аризона, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той отново се нахвърли срещу медиите с думите: "Време е да изобличим лъжите на мошеническите медии" и да разкрием ролята им в подбуждането на насилие.

"Единствените, които дават платформа на групите, всяващи омраза, са самите медии и фалшивите новини", заяви Тръмп, цитиран от ДПА. "Те не съобщават фактите, те не искат да съобщят, че аз се изказах твърдо против неонацистите, белите супремасисти и Кей Кей Кей (Ку Клукс Клан)".

"Онова, което се случи в Шарлотсвил, удари в сърцевината на Америка и тази вечер цялата тази арена единодушно осъжда негодниците, които всяха омраза и извършиха насилие", каза президентът, цитиран от Асошиейтед прес.

Той обаче много бързо насочи гнева си към медиите: "Открито призовах да бъде излекувано единството и да има любов" веднага след събитията в Шарлотсвил, но думите ми бяха изтълкувани погрешно".

Президентът бе остро критикуван и от републиканци, и от демократи, защото не назова неонацистите и други групи, всяващи омраза в първата си реакция на протеста в Шарлотсвил на 12 август и защото каза, че вина за насилието носят и двете страни, напомня АП.

Тръмп се изказа на митинга след като вицепрезидентът Майк Пенс и други оратори призоваха за единство.

Извън конгресния център във Финикс станаха спречквания между привърженици на Тръмп и протестиращи. Кметът на Финикс Грег Стантън бе помолил Тръмп да отложи политическия си митинг, за да даде време за помирение след събитията в Шарлотсвил, посочва АП.

Протестиращи срещу Тръмп до конгресния център скандираха: "Срам, срам, срам" и "Не на Тръмп, не на Кей Кей Кей, не на фашистки Съединени щати". Негови привърженици отвърнаха с викове: "Постройте стената".

В конгресния център не отиде никой от двамата сенатори от Аризона - Джон Маккейн и Джеф Флейк, посочва Ройтерс. Губернаторът републиканец Дъг Дюси посрещна Тръмп на летището, но не присъства на митинга.

Визитата на Тръмп е първата му в Аризона като президент, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е надеждата на хората срещу либералния комунизъм .давай Тръмп!
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12То пък "американците"(вероятно говориш за узурпаторите на името "Америка" на континента за име на своята държава, но който е научен да граби, заграбва всичко) като са едни умници... Че нали президентът е "най-добър" от всички! Щом той е "ограничен", то редовите янки, какви са? Виж им етническия състав, наследствеността, кой как е дошъл на територията на САЩ и ще ти стане ясно, че не си чел достатъчно...или говориш по наръчник.
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Изобщо на САЩ постепенно, а особено при Тръмп, се случва нашата поговорка: "В заем брашно тъпкано се връща". То не бяха кървави майдани и преврати с убийства на законни държавни лидери и възбуждане на цунами от емигранти към Европа, гранични стени, диверсии, хакерски атаки, фалшиви, откровено лъжливи новини, махленски клюки за чуждестранни ръководители. Плебейска история! Сега всичко им се връща с космическа скорост. По другата поговорка "Волът рие, рие и на главата му пада".
13
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е най-нескопосаният Президент.Заедно с нашия Рундьоо.
12
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що се сърдиш бе, Тръмпе ?Нали твоя приятел Путин поведе хибридната война и почна да залива навсякъде с фалшиви новини !И теб те застигнаха, нормално е!И ти ползваше популизъм, също като Путин.Какво очакваш тогава ?!
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога Мексико ще преведе парите за стената?
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключително ограничена личност. Нищожен набор от думи и изрази! Американците с право се срамуват от президента си!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Ти май не си по четенето. Научи някой неща и тогава говори. Чети или поне питай
8
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен-Да прав си у нас е така. Само лъжи, полу истини и открита пропаганда в нечии интерес. ЕС се разпада пред очите ни, а в медиите е номер едно, Путин е лош , Тръмп е лош само Меркел е добра. Това е във всички медии. А бабата ще затрие Европа. Навремето англичаните избира индианците, но направига грешка с *** и сега какво. *** завзеха Америка. Сега арабите завземат европа и какво медиите призовават за толерантност, любов .
7
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз горкия няма идея още къде се намира. Не президента управлява е конгреса. Каквото каже конгреса това става. Действията на Тръмп могат да бъдат спрени от много институции така, че едно е да говориш друго е да можеш реално да го направиш. А колкото до вас тук коментиращите които толкова му се радвате, вземете слезте и вие на земята.
6
5
 
30
 
! Отговори
Твърдост преди 6 години
Дръж се бай Дончо,хиените са те заобиколили и вият мощно ,не се предавай.Малко назад и пак напред!
5
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно как в страна в която огромна част от населението умира от глад си избират върл и бесен капиталист като Тръмп да ги управлява. Същите *** като българите. И тук същата работа. Хората умиращи от глад гласуват за дясни партии вкл. БСП. Пълна идиокрация по цял свят.
4
13
 
38
 
! Отговори
Гераниум преди 6 години
Тръмп е единствената надежда на Западния Свят и на юдео-християнската цивилизация да оцелеят! Това е голата истина! Бог да го пази!
3
9
 
42
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Да се "нахвърли" срещу медиите, означава да ги нападне! Сори, но той е нападан от тях - ежечасно, ежеминутно и ежесекундно, откакто е започнал предизборната си кампания, та до ден днешен! Всъщност жалките, продадени и купени от Сорoc 'медии' се нахвърлят срещу него, но той ги мачка наред и ги прави да изглеждат смешни.
2
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя вече стана банален, целия свят му е крив, само той е прав. Гафове след гафове и нескопосан опит да отвлече вниманието с плямпане за война със Северна Корея. Всеки ден нов гаф с цел да се забрави предишния и да се направи още по-голяма простотия.
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип, прав е за медиите.