Зверство: "Боко харам" използва деца за "човешки бомби"

Жертвите на ислямистката групировка са предимно момичета
23 авг 2017 08:37,
40
Зверство: "Боко харам" използва деца за "човешки бомби"
Снимка: БТА

Ислямистката групировка "Боко харам" използва все повече деца, предимно момичета, като "човешки бомби" в Североизточна Нигерия, съобщи в Женева Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), цитиран от Франс прес и БТА.

Според организацията, която защитава правата на децата, от началото на годината броят на използваните като жива бомба деца се е увеличил почти четирикратно в сравнение с цялата 2016 г.

От началото на 2017 г. като камикадзета са били използвани 83 деца: 55 момичета (повечето под 15-годишни), 27 момчета и дори бебе, прикрепено на гърба на момиченце.

УНИЦЕФ определи посегателствата върху деца като зверство и подчерта, че тези деца са жертви, а не извършители на атентати.

Около 1,7 милиона души са напуснали домовете си в североизточна Нигерия заради бунта на ислямистите, при който от 2009 г. са били убити най-малко 20 000 души.

Заради насилието Североизточна Нигерия е заплашена от глад, а децата, страдащи от недохранване тази година са около 450 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
А БОКО ТИКВАТА преди 6 години
използва цял един народ
23
0
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Най мирната религия на света, от всякъде струи мир и любов.
22
0
 
2
 
! Отговори
**** преди 6 години
Ами това е добре,тъкмо няма да имат възможност да пораснат,и да станат големи из...ди.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи най-накрая са обединили израза "Маййммууна с гранната" в едно!
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОКО ХАРЕМ ОТДАВНА ИЗПОЛЗВА ДЕЦАТА НИ КАТО СЪСИПВА РОДИТЕЛИТЕ ИМ ФИНАНСОВО!!!ЧАСТ ОТ ТЕЗИ ИЗПОЛЗВАНИ ДЕЦА СТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ ТОЧНО ЗАРАДИ БОКО ХАРЕМ, НО ЗА ТОВА Е ВИНОВЕН БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛСКИЯ НИ НАРОД КОЙТО ГО ПРЕИЗБРА ОТНОВО ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА УМОРЯВА ВСЯЧЕСКИ ДЪРЖАВАТА НИ ФИНАНСОВО!
19
0
 
15
 
! Отговори
Циник до 20 преди 6 години
Точно обратното се случва! И ще се случва...Характерен белег за изостаналите примитивни първобитноплеменни групи, е безконтролното им чинчилоподобно размножаване! Не е далеч денят, когато те (алахогъзниците) ще са електорално, и физическо мнозинство! А дотогава късогледи...и нагли популисти , като Мурксул ще ни карат - да им слугуваме, докато те се пазмножават, като бактерии в петриево стъкло!
18
9
 
14
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Заради зверствата които извършва ислямът сам се е подкарал към края си. Надига се нетърпимост към исляма в целия свят.Наближава пълна деислямизация на европа а след това и на света.
17
12
 
6
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Зверство: "Боко харам" .............. "Боко харам" ............. "Боко ".....?Че то Боко си е като нашето Бойко.Хич да не е, са се кръстили на него. И следват примера му!
16
1
 
7
 
! Отговори
Дейзи преди 6 години
***, коя дума са ти цензурирали със звезден прах?
15
4
 
14
 
! Отговори
Една там си преди 6 години
Чак пък да го играете очудени, не върви! Много добре знаете, че подобни на това сатанинства са не само нормални, но и изискуеми в Исляма.
14
1
 
21
 
! Отговори
факт преди 6 години
Този пропаднал сайт открито подкрепя исляма
13
2
 
22
 
! Отговори
Циник преди 6 години
***, и просперитет - 2 тотално взаимоизключващи се неща! Въпрос на еволюция - а тя е подминала черните , като експрес - селска гара!А там където прародителите на орангутаните са заразени от исляма ситуацията е плачевна!Разликата между тях...и алахогъзните тарамбуки в Европа е....само в географското положение!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Религията" коя е?
11
1
 
3
 
! Отговори
До измет преди 6 години
Сега какво? Да пулнип гащите ли? Ха ха ха
10
2
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
И кво, ша го гръмнеш ли? С тая публична заплаха....аз ако съм на номер 1 още сега те докладвам където трябва - за всеки случай!!!
9
1
 
31
 
! Отговори
Нигга преди 6 години
Нигерия е фрашкана с петрол, но са бедняци, поради наличие на марионетно правителство, което съдейства за източването на ресурсите в правилната посока.Тук петрол нямаме, но останалата част от разказа удивително се припокрива...
8
13
 
2
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
До Анонимен 1Внемаваи каво пишеш птичанце
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Нигерия има много нефт, газ, въглища, диаманти и др полезни изкопаеми, Но има и много различни племена, религии и това разваля всичко.Нигерия, както и много други страни, не е национална държава, а сбирток от много племена.Няма държава в Африка, създадена от африканци. Те са много изостанали от света.Затова имат много конфликти в Африка.
6
2
 
7
 
! Отговори
tuareg преди 6 години
Самоизтриват се от лицето на земята!
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямат нефт и US не иска да ги защити