Арестуван втори заподозрян за терористичната заплаха в Ротердам

Още не е установена самоличността на първия задържан
24 авг 2017 11:52, Елка Василева
2
Арестуван втори заподозрян за терористичната заплаха в Ротердам
Снимка: Reuters

Холандската полиция арестува втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха за рок концерт в Ротердам, отложен след сигнал на испанските власти, предаде Ройтерс. Агенцията позова на радио НОС.

Арестът е бил извършен рано тази сутрин в южната холандска провинция Брабант, задържаният е на 22 години, съобщи Франс прес.

Полицията продължава да разпитва испанския гражданин, задържан в Ротердам, докато шофирал микробус, натоварен с газови бутилки, около мястото на концерта на калифорнийската банда Allah-Las. Източник от испанските правораздавателни органи заяви, че случаят не е свързан с терористичните нападения в Испания миналата седмица.

Още по темата

Говорител на полицията каза днес, че разпитите на първия арестуван засега не са довели до установяване на неговата самоличност. В микробуса с испанска регистрация е имало две газови бутилки, а водачът е шофирал подозрително около мястото на концерта, добави говорителят Хейс Нимвеген. Той отказа да коментира съобщенията на испанската полиция, че водачът е пиел алкохол.

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб каза снощи на пресконференция, че още не е ясно дали има връзка между сигнала за заплаха и откриването на микробуса. Той предупреди да не се правят прибързани заключения за наличието на план за атака с газови бутилки.

Испанската новинарска агенция Еуропа прес, позовавайки се на източници от силите за борба с тероризма в Испания, предаде, че испанският гражданин, арестуван в Ротердам, не е свързан с дихадистки тероризъм и че газовите бутилки в микробуса му вероятно са за ползване в домакинството.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коце , Коце - колко си ***! :-)