Ким Чен Ун за снимка: До чертеж на мощна балистична ракета

Ако бъде разработена, тя би могла да достигне Вашингтон и Ню Йорк
24 авг 2017 21:42,
39
Ким Чен Ун за снимка: До чертеж на мощна балистична ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея публикува снимки, на които се виждат чертежи на нова междуконтинентална балистична ракета, по-мощна от всички изпробвани досега, казаха оръжейни експерти, цитирани от Ройтерс, предаде БТА.

Ако бъде разработена такава ракета, тя би могла да достигне всеки град в континенталната част на САЩ, включително Вашингтон и Ню Йорк.

Снощи севернокорейските държавни медии публикуваха снимки на лидера Ким Чен Ун, застанал до чертеж на тристепенна ракета - "Хвасон-13".

Ракетни експерти, които внимателно проучват подобни снимки в търсене на данни за оръжейните програми на КНДР, заявиха, че няма признаци тази ракета да е била напълно разработена. При всяко положение тя не е изпробвана в полет и е невъзможно да се изчисли потенциалният й обхват, казаха те.

Тристепенна ракета обаче би била по-мощна от двустепенната "Хвасон-14", която бе тествана два пъти през юли. Южнокорейски и американски експерти смятат, че "Хвасон-14" е с обхват от около 10 000 км, което значи, че би могла да удари много райони в САЩ, но не и по източното им крайбрежие. "Хвасон-13" би могла да е с обхват 12 000 км, което покрива цялата континентална част на САЩ.

Намеренията на Пхенян с показването на тези снимки са ясни, казват експертите. Фотографиите бяха придружени от статия, че Ким е наредил да се произведат повече ракетни двигатели и бойни глави по време на посещение в Академията по науки на отбраната, която разработва балистични ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Нали преди 6 години
До Тотои аз се чудя от къде толкова мното чебураци в тази малка страна? Освен да има 2 платени в рублей тролеи, които да заработват за боярищник, наздаровя друзя руски ***! Прасчо ще страда, за съжаление и народът му също.
28
0
 
2
 
! Отговори
до 33 паци преди 6 години
Това " паци" някак си така нежно, женственно звучи....
27
1
 
3
 
! Отговори
Дедо Ташко преди 6 години
Блага дума и ядрена ракета железни врати отварят.
26
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 6 години
Мдааа, внимателно разгледах чертежите 2 пъти прочетох и упътването което е закачено на стената. Сега отивам да шмръкна още две пътечки, и след малко ще изляза с експертно становище.
25
2
 
8
 
! Отговори
доволен читател преди 6 години
Ей , знаех си аз , че с първата глътка сутрешно кафе ще има и чудесна новина за повдигане на настроението ми. Прочетох я с удоволствие и дива радост ме обхвана при мисълта , че една малка група от платени наркозависими драскачи от софия с неустановен пол позеленяват с изкривени от злоба лица при тази новина.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27 ТотоИнтересно ! По сред нощ ли се дрогирате ?
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ако нямаше ракета, до сега фащ щяха да са влезли да "докарат" демокрация. Разруха, робство, глад, морален упадък -това остава след световният жандарм
22
0
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Тук е очевидна подкрепата на Русия, Китай, Индия - иначе подобни успехи някак си не се получават.
21
27
 
8
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Все се чудя как може да има хора които все още да симпатизират на тоя психопат Ким. Заради неговите детски мечти, толкова много невинни корейци ще загинат. А и те т ъпанари боготворят го като някакъв египетски фараон. Пълен ненормалник, и после всички пак ще ревнат, САЩ агресори, САЩ не знам какво си.
20
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха - ха - ха! Тоя пич Ким ме кефи все повече. Яка гавра с краварите си прави! Евалла, Ким! С теб съм !
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракетите на Ким могат 3 пъти да обиколят Земята и тогава, ако искат, да паднат.
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бий, за да та уважаат! С добра дума и балистична ракета се постига повече.
17
1
 
18
 
! Отговори
пекин преди 6 години
Ким си връзва гащите!
16
20
 
6
 
! Отговори
Ким (Ура х 3) преди 6 години
Това, че Ким е срещи Америка (САЩ) не значи, че не е и срещу Русия.Според мен ще ги ликвидира и двете сили!
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нфбпри една война свалените балестични ракети ще падат над Европа...това ще са стотици балистични ракети да се взривяват над европейското небе...САЩ ни донесоха демокрация и сега имаме тоалетна хартия и банани и можем да пътиваме не запад ( за САЩ още ни е забранено да пътиваме), затова и ние трябва сега да се жертваме за тях, може да ни разрешат да пътуваме и в САЩ.
14
8
 
8
 
! Отговори
нфб преди 6 години
Европа за европейците. няма място за янките...при една война свалените балестични ракети ще падат над Европа...това ще са стотици балистични ракети да се взривяват над европейското небе...прихванати от американския щит...сащ мислят за себе си не за народа на Европа...защо се крие този факт...стотици ядрени слънца ще греят в европейското небе...
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1m x 1m x 1m - ама голям дявол е този. Няма да ритне топа в леглото.
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Всичко помним!А Саддам с ядрени балистични какети които могат да стигат до САЩ снимал ли се е?
11
1
 
11
 
! Отговори
-бг- преди 6 години
До ODESSAНяма нефт.. а съседите Китай и Русия само това чакат.... то там ще им бъде господството на щатите...Конфликт няма да има...
10
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това всичко, което изброяващ е технология на 30+ години . Само господ знае , какво могат да изкарат САЩ от подземията на зоната в невада. Също толкова невиждано , колкото и атомната бомба през 1945. Безмислен е спора ...Тука некви нелепи типове сънуват фантастика от яд . После , ще реват пак , като стане проблема.