Ким Чен Ун за снимка: До чертеж на мощна балистична ракета

Ако бъде разработена, тя би могла да достигне Вашингтон и Ню Йорк
24 авг 2017 21:42,
39
Ким Чен Ун за снимка: До чертеж на мощна балистична ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея публикува снимки, на които се виждат чертежи на нова междуконтинентална балистична ракета, по-мощна от всички изпробвани досега, казаха оръжейни експерти, цитирани от Ройтерс, предаде БТА.

Ако бъде разработена такава ракета, тя би могла да достигне всеки град в континенталната част на САЩ, включително Вашингтон и Ню Йорк.

Снощи севернокорейските държавни медии публикуваха снимки на лидера Ким Чен Ун, застанал до чертеж на тристепенна ракета - "Хвасон-13".

Ракетни експерти, които внимателно проучват подобни снимки в търсене на данни за оръжейните програми на КНДР, заявиха, че няма признаци тази ракета да е била напълно разработена. При всяко положение тя не е изпробвана в полет и е невъзможно да се изчисли потенциалният й обхват, казаха те.

Тристепенна ракета обаче би била по-мощна от двустепенната "Хвасон-14", която бе тествана два пъти през юли. Южнокорейски и американски експерти смятат, че "Хвасон-14" е с обхват от около 10 000 км, което значи, че би могла да удари много райони в САЩ, но не и по източното им крайбрежие. "Хвасон-13" би могла да е с обхват 12 000 км, което покрива цялата континентална част на САЩ.

Намеренията на Пхенян с показването на тези снимки са ясни, казват експертите. Фотографиите бяха придружени от статия, че Ким е наредил да се произведат повече ракетни двигатели и бойни глави по време на посещение в Академията по науки на отбраната, която разработва балистични ракети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Никой нищо не рекламира просто бройка.Американците имат десетина стратегически подводници който могат да унищожат няколко континента камо ли неква малка държава на гъзът на географията.Имат още 100 по-малки които могат да стрелят ракети от хиляди километри разстояние -всякакви ракети атомни,обикновени с какъвто се сетиш заряд.Аз не вярвам,че техните самолети са невидими.Вярвам че са 10000 само резервите които може да разгледаш с гугъл ърт.И толкова танкове.И милион армия.
8
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майте го тоя загубенякк. Гледайте в страницата на SpaceX преди малко даваха на Живо изстрелване на ракета в космоса и връщането на носителя в океана на платформа. Уникално беше . Има и телеметрия на скоростта и изминатите км.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен2-3 подводници и 3-4 кораба ама нека да мине първо забраната за движение на кораби в американския флот, докато разберат що им потъват кофите една след друга :D
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обяснява на главните конструктори какви инженерни решения са най-правилни за една балистична ракета. Отдесно един записва в тефтерчето, щото главните конструктори може да забрават параметрите на ракетата
5
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се страхуват краварите нали имат противоракетен щит или го имат само на думи? Много от оръжията които рекламират са само във фантазиите им. Това било най бързо онова било най силно третото било много точно умни ракети и незнам какви фантасмагории.Истината е че всички ги е страх защото ако корейците успеят с междуконтинеталните ракети те няма да изстрелят само една а поне 20 и тогава става страшно. Как ще ги спрът 20 ракети че нещо не ми е ясно? Цялата територия на фащ ще стане пепел и дим.
4
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е кво ги е побъркал.Има атомни бомби.И неква ракета дето уж може да лети много ама е на картинка.Американците ще му изнесът държавицата с 2 подводници и 3-4 кораба.Слагам 50% резерв в тая бройка.
3
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не изстреля една към САЩ :))) Няма портокали ли в тоя соц панталон.
2
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късмет на братския севернокорейски народ !
1
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рижавата коза на белия дом няма да спи тази нощ.