Руски бомбардировачи прелетели край Южна Корея и Япония

Двете страни са вдигнали изтребители да ги съпровождат
24 авг 2017 13:07, Елка Василева
117
Руски бомбардировачи прелетели край Южна Корея и Япония
Снимка: архив, Reuters

Руски стратегически бомбардировачи, способни да носят ядрено оръжие, са прелетели над Тихия океан, Японско, Жълто и Източнокитайско море.

Япония и Южна Корея са вдигнали във въздуха изтребители, които да ги съпровождат по време на преминаването им. Това съобщиха руските власти, цитирани от Ройтерс.

Руското министерство на отбраната заяви, че бомбардировачите Ту-95МС са прелетели над неутрални води, като формацията била ескортирана от самолети Су-35С и А-50 (руски самолет за далечно радиолокационно откриване и управление).

Не се уточнява колко са били самолетите, участвали в полета. В съобщението той е окачествен като предварително организиран, като не се споменава също кога и защо е била проведена мисията.

По време на полета във въздуха е извършено презареждане с гориво на бомбардировачите Ту-95МС, посочва министерството.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската гражданска авиация лети с Боинг и Еърбъс.Това обяснява кой прави добри самолети.
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците летят на 6 години веднъж, понеже :- нямат гориво, продават го за долари- самолетите са постоянно в ремонт- пилотите са вечно пияни- останали са им малко самолети, другите са за скрап
69
5
 
14
 
! Отговори
ЖЕЛЕЗАРИЯ преди 6 години
А ДОЛУ В МОРЕТО ДВА АМЕРИКАНСКИ КОРАБА СЕ СБЛЪСКАЛИ, ДОКАТО МОРЯЦИТЕ ИМ ГЛЕДАЛИ САМОЛЕТИТЕ.
68
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До **** 67 Това пък какво общо има смотан ? Еми те и албанците могат да минат с два самолета и да ни метнат 2 бомби и пак ще се чудиш на къде да бягаш.Това какво означава ,че и те са супер сила ли ?
67
2
 
14
 
! Отговори
**** преди 6 години
Молете се да неви се налага да изпитате моща на тая летяща ламарина,както повечето я наричате,а сам напълно сигурен,че при първият гърмеж ще се чудите каде да бягате и да се криете под полите на майките си,иначе от такива герои като вас,загубихме и останалото от България,като без съпротива,шведите ни превземат,но иначе тук сте най велики.А иначе ако трябва да си дадете реална самооценка,съм сигурен,че ще е ***.
66
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 50Ано Умни вземи прочети ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ !!!След 1990 Елцин предава всички чаркалаци и черните кутии на Корейския Боинг на ИКАО. След това експертите могат да завършат случая. Официалната версия - Корейския Екипаж ГРУБО е нарушил въздушното пространство на СССР и след не знам колко си време(над час) е бил свален. Всички обезщетения и разходи по делата да се изплатят от Корейската страна. Хайде научете си историята.
65
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Хаде подред1. Ако Рашките са изостанали както казваш щяха да ги игнорират не да се страхуват от тях2. Големи заводи за серийно производство на тежка техника има само в Русия и Китай- САЩ, ЕС и Индия(само ремонтно сгобяване от запчасти) реално ги демонтираха3. Акцията със самолетите е "ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ФЛАГ" и е насочена както към САЩ, Япония и ЮКорея така и към СКорея ама това журналистите странно защо го пропускат?
64
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците сами си търсят белята. В най скоро време може пак да имаме свален руски самолет.
63
2
 
4
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Страх ги е и от СК Така най голямите страхливци и у .битаци .*** збран из света голям
62
14
 
5
 
! Отговори
ssdd преди 6 години
До КРАЛИ МАРКО 59 ; Как реши ,че някой го е страх от Русия ,при положение че армията им е технологично недоразвита ,а авиацията им е от 50-те години на миналия век ? Русия е равна на Сирия ,но с ядрен арсенал.Разберете ,че руснаците са абсолютни военни джуджета и са доста зад САЩ и Китай.Никога не са били суперсила ,а регионална такава.Единствената суперсила в света е САЩ ,защото имат най-силната и модернизирана армия за всички времена.
61
9
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До КРАЛИ МАРКО 59 За какъв невероятен страх от Русия говориш?Май става въпрос за нещо друго.Лавров в изблик на откровение каза: Целия свят мрази Русия....Защо ли ?
60
5
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Брей , и празареждането във въздоха откраднаха.
59
5
 
14
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
ВИНАГИ СЪМ СЕ ИЗУМЯВАЛ И УДИВЛЯВАЛ КАК МОЖЕ ТАКЪВ МАЛЪК НАРОД :(РУСИЯ ОКОЛО 140 - 50 МИЛИОНА ДА КАРАТ ЦЯЛИЯ СВЯТ ДА И ТРЕПЕРИ И ДА И СЕ ПОДЧИНЯВА. ЗАПАДА Е ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО МНОГОБРОЕН ПОНЕ МИЛИАРД ,ЕС + сащ И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ИМАТ НЕВЕРОЯТЕН СТРАХ ОТ ТОЗИ НАРОД ;ЗЕМЛЯ ВОЙНАВ" ВЪРТЯТ СУЧАТ ВСЕ РУСИЯ ВИНОВНА. НО ТЯ Е НЕПОБЕДИМА.И ТЕ ГО РАЗБИРАТ ПРЕКРАСНО.СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ !!!НАЙ ВЕЛИКАТА СТРАНА НА ЗЕМЯТА !!! НАШИ БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ !!! ОСВОБОДИЛА НИ ОТ ТУРСКИЯ ЯТАГАН !!!
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО АТОВЕТЕ СЕ РИТАТ, МАГАРЕТАТА ТЕГЛЯТ.И НИЕ, ПОНЕЖЕ НЕ СМЕ АТОВЕ, ЩЕ ТЕГЛИМ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе, ламарина, ламарина, ама жълтурите изтръпнали май, респектът е бил сериозен.И от американскатае железария, която обикаля около Сев. Корея, ама не и стиска да направи нещо, и от там са гледали със страх да не стане нещо в суматохата.Чеу те при най-малкия удар се изсипват в морето.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защитават съюзника си свинчо.
55
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, кравари и жълтурчета са понамазали гащите от самолети прелитащи в неутрални води!Нормално де, все пак видяли са най-добрата бойна техника на планетата!
54
6
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Руската ламарина вече няколко десетилетия си изпълнява задачите.Скапана работа,ц,ц...
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия кресна,Кимчостаня стресна:Кимче-Нунът скокнаПхеняна да брани!
52
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая руска ламарина е хванала попътния вятър,иначе никакъв шанс да долети до Япония.На руснаците цялата им авиация е от 50-те години,тотален майтап.