Столтенберг обеща: НАТО продължава диалога с Русия

Това обаче няма е в ущърб на защитата на съюзниците, подчерта той
24 авг 2017 22:25, Красимир Ангелов
20
Столтенберг обеща: НАТО продължава диалога с Русия
Снимка: Reuters

НАТО има намерение да продължава диалога с Русия, но при пълно запазване на задълженията си за защита на своите съюзници, заяви в италианския град Римини генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Ние ще продължим усилията за изграждане на диалог с Русия, но никой не трябва да се съмнява в готовността и в решимостта на НАТО да защитават своите съюзници. Цялата наша защита има изключително отбранителен характер и се отличава с пропорционален подход и прозрачност“, подчерта Столтенберг.

Той допълни, че алиансът не иска стълкновения с Русия, която нарече най-големия и най-важния съсед на НАТО. Столтенберг отбеляза, че той лично винаги е вярвал в конструктивния диалог с Русия в името на мирното съвместно съществуване съгласно нормите и правилата на международната общност.

Същевременно Столтенберг обвини Русия, че е подкопала стабилността и сигурността в Европа посредством агресивното си поведение, предаде Франс прес.

"След Студената война ние работихме активно, за да изградим стратегическо партньорство с Русия. Но агресивното поведение на Русия подкопа стабилността и сигурността в Европа", каза той и припомни, че Русия продължава да дестабилизира Източна Украйна, където има конфликт, отнел живота на 10 000 украинци и "това е променило страшно много контекста на нашата сигурност".

В Римини Столтенберг разговаря с италианския министър на външните работи Анджелино Алфано, отчита БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв отбранителен съюз сте бе неноормалници от нато! Кадафи ли ви нападна, че разрушихте държавата му. Или Милошевич? Вие сте най обикновени терористи.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ АКО РУСНАЦИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ТОЗИ ДИАЛОГ? ТОГАВА СТОЛТЕНБЕРГ ЩЕ ВОДИ ДИАЛОГ С БАБА СИ.ЩОТО ТО НА ВСЕКИГО ОМРЪЗВА ДА ВОДИ ДИАЛОГ С *** О ТИ.
15
26
 
1
 
! Отговори
факт преди 6 години
Путин изби десет хиляди християни украинци,нападайки суверенна държава.Утре може да реши че законното българско правителство,избрано от народа е поставено от Запада,за да застраши Русия,да нахлуе в България и да избие десет хиляди българи,да анексира Варна и Бургас.да изгони българите от домовете им.Диалог с Русия да,но дотогава повече войски на съюзниците ни от НАТО в България.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я тия нато-нацики да се разкарат от България и цяла източна еуропка! Натрапници, изкат да ни вкарат в нова война с руснаците!!!!! НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ! ЩЕ ГИ ИЗРИТАМЕ С НАЙ-ГОЛЯМО УДОВОЛСТВИЕ! НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ, КАКТО И ПРЕЗ ВТОРАТА СВЕТОВНА! Българи не се бият срещу братата си! Ние не сме укропи!
13
0
 
14
 
! Отговори
PODKREPETE преди 6 години
MRAZQ AMERIKANSKITE VOISKI V BYLGAROQ
12
0
 
6
 
! Отговори
REFERENDUM преди 6 години
NATO KOSMATO DA VYRVI NATOVINATA SI
11
0
 
24
 
! Отговори
Искаме мир! преди 6 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
IMA LI IMPERIQ DETO E BILA BYLGARIQ DA NE SE E RAZPADNALA?NEMA TAKAVA I TAQ SI OTIVA DA CHETAT ISTIORIQ
9
0
 
6
 
! Отговори
не син преди 6 години
Не се нарича диалог, а обстрел! Да явно ще продължи!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Не се знае, важно е как излизаш от войната не как влизаш. Справка:-САЩ след ВСВ-САЩ след Виетнам
7
0
 
18
 
! Отговори
До Българина преди 6 години
Ще видим... Ще видим и до 20 години и как българина ще остане малцинство...което не е станало за 500 години в "робството" дет викат те!
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО няма избор! Дори датата на разпускане не могат да си изберат сами. Нещата са много, много зле за САЩ и НАТО! Жалко за нашата България, която отново е на губещата страна...
5
0
 
8
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Вярвам че възмездието идва, понякога след 500г но идва, сега си мисля че в рамките на следващите 20 г ще има голяяямо възмездие за най активните членове на нато сащ и турция
4
0
 
10
 
! Отговори
До Българина преди 6 години
Тази статия не е за Турция...но щом си споменал името на Турция...Частично си прав! Вленахме в Кипър и все още сме там, да! Та това значи, че са се съобразявали с Турция! А и Турция едва ли ще помогне на Сащ, ако стане нещо с СК!Вие не разбрахтели, че само Вие сте Шарото на всеки!
3
1
 
20
 
! Отговори
Стефан Караджа преди 6 години
Ей Столтенберг, а сега кажи и КОЙ УБИ тези 10 00 човека в Малорусия/Донбас/Новоросия???? не са се самоубили, нали?!?!?!? НАД 10 000 души са убити от украински фашистки банди бандеровци....дори и един наш бай ***-Юда беше инструктор на такива и като е видял се върна с пълни ***, защото и трубинали ги чакат тези и т.н и т.н
2
4
 
23
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Тоя да обясни следния диалог, турция окупира кипър, друг член на нато, чл 5 не работи, меркел каза че ако с кореа нападне сащ да не броят германия чл 5 не работи, та уат дъ фак правим в имагинерен съоз само като прикритие за американските и турските зверства?
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че Русия имаше интереси в Сирия за да свърши някаква работа иначе НАТО не приказки е най-най.