Чавушоглу: Германия да внимава в изказванията си за Турция!

Германия не бива да прекрачва линията, предупреди той
Обновена: 25 авг 2017 23:03 | 25 авг 2017 22:18, Елка Василева
225
Чавушоглу: Германия да внимава в изказванията си за Турция!
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Берлин трябва да бъде по-внимателен в изказванията си по отношение на Анкара, заяви във Варшава турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде ТАСС.

"В Германия се правят изявления, които излизат от рамките на допустимото. Изборите са временно явление, а приятелството е нещо постоянно. Те трябва да бъдат внимателни /в изказванията/", каза министърът, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Още по темата

Чавушоглу подчерта, че "няма нужда да се правят популистки изявления преди изборите" и че Германия не бива да "прекрачва линията".

Вчера германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че "Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС".

Той заяви също, че Германия няма проблеми с Турция или с турците, а със сегашното турско правителство.

През ноември 2016 г. депутатите от Европейския парламент гласуваха за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС, започнати през 2005 г. Повод за това беше "непропорционалната реакция" на турските власти след опита за държавен преврат в страната, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХХХTя и Гърция има едни земи да взема там - Константинопол, Никея, Мала Азия.... а ние - всичко надолу от Одрин....
115
2
 
7
 
! Отговори
Стига толерантност преди 6 години
Вижте ги какви са фанатици..... Цяла сутрин плюе по Европа...... Мразят ни. Затова и ние да ги мразим.
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 151 ако цифрите ти са верни сименс си връща инвестицията за около 18 месеца. Остават му 8,5 години да работи на печалба.Ние такива инвестиции, тип пладнешки обир не искаме.
113
6
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААЕрдоган кога ще празнува създаването НА НЕЗАВИСИМАТА РЕПУБЛИКА -КЮРДИСТАН С 50 000 000 жители мразещи всчико турско В Киркук има повече петрол отколкото синчето на Ердоган може да изнесе и продаде .А и Германия им праща едни пари направо със самолети на кюрдите .После ще има това което не се случи по Севтърския мирен договор А и Армения има да взима едни земи до езерото Ван
112
1
 
13
 
! Отговори
Шикалгрубер преди 6 години
Ей ! Пак ще почнете да се отоплявате с говежди ***...
111
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"БЛЕДОЛИКИИ, НИЕ ТУРЦИТЕ НЕ ХАРЕСВАМЕ БЛЕДИ ХОРА - ИЗГЛЕЖДАТ БОЛНАВИ И СЛАБИ,"А турците с по-тъмната си кожа изглеждат като един близък родственик от животинското царство.
110
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААВ ТЪРГОВЕТЕ ЗА КОНЦЕСИЯ УЧАСТВАТ И ЕВРОПЕЙСКИ ФИРМИ , НО ГУБЯТ ТЪРГОВЕТЕСАМО МИНАЛИЯТ МЕСЕЦ - СИМЕНС ГЕРМАНИЯ - СПЕЧЕЛИ КОНЦЕСИЯ ЗА 1 МИЛИАРДПоследно губят или печелят? Сименс откога е неевропейска фирма?Нещо не те слуша главата!
109
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция и Ислямска държава са едно.
108
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен до 135 преди 6 години
Какви актове те гонят бе, искаш да кажеш атове, да обаче турция не е нищо друго освен един катър.
107
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не искаме да ставаме като България, Гърция и Румъния. При нас 14-годишни деца още работят по текстилните фабрики, за екология не се тревожим, човешките права на практика не съществуват, можем да избиваме етнически групи, като ги обявяваме за терористи. Изобщо не ни требват никакви европейски ценности.. Шефът на държавата я разпродава цялата на концесия, само и само електоратът му да види колко велики неща се строят..
106
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от турското правителство продължават да се вземат на сериозно. Вече ще казват на другите страни кой какво да говори. Както са тръгнали що не вземат да обявят война на цяла Европа? Или дори само на Германия? Да видят колко бързо ще довтаса блитцкрига. Приличат на пинчери джафкащи срещу доберман.
105
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от пишманман Економисти които си мислят, че умните хора инвестират в Турция само защото имала специално митническо споразумение с ЕС.
104
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция няма да бъде превзета от кюрдите, а ще заприлича на Сирия, ще се бият кюрди с ИД и други там.Лошото е, че ние ще станем гранична държава на воюваща държава и ще се отрази негативно на нас.Ердоган правейки "мека" ислямска революция в Турция само подготвя почвата за "твърдата" ислямска революция и идването на власт на ИД. И сега в Турция много хора са въоръжени и чакат знак от ИД.
103
0
 
2
 
! Отговори
hi;HI,HI преди 6 години
Kum Ludnioto ha,ha,ha,?!Ama ti mai si se na6murkal s b9l pra6ec rano na sabailem?!Gledam,4e ne6to ti e bezkriti4no veselo, hi,hi,hi??!!
102
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Турция изхвръкне от митническия съюз, започва лавинобразен отлив на инвестиции и ...България нали няма мита за ЕС. Къде са инвеститорите?
101
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа, а и целят свят могат без Турция. Турция не е фактор.На там ги води Ердоган, убива Турция. И когато след няколко години Турция изчезне турците ще се питат "Защо?".
100
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато актовете се ритат магератата е добре да стоят настрана, за да не отнасят текмета.
99
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Турция изхвръкне от митническия съюз, започва лавинобразен отлив на инвестиции и до една година 80 милиона ще ядат грудки и корени. Китай чака на "полусъединител" да заеме пазарната ниша. Освен това Кюрдистан чукa на вратата. Така, че робът да държи тон на годподаря си е просто смешно и нелепо. Ясно е че сред турците оразовани на ниво по-ниско от средното този човек е идол, но реалността е съвсем различна.
98
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Мерцедес има заводи в Турция. Да не мислиш, че Мерцедес е Турска фирма бе?Отомарсан е фирмата дето ги произвежда. И тя е турска, но Мерцедес не е турска марка. И не е само Германия и ЕС, много държави имат заводи. Но въпросът е, че са с чужди инвестиции.
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бяха се озъбили нещо на Холандия и омекнаха после. Защо?...Явно само ти не разбра, че това си беше предизборно мероприятие.