Чавушоглу: Германия да внимава в изказванията си за Турция!

Германия не бива да прекрачва линията, предупреди той
Обновена: 25 авг 2017 23:03 | 25 авг 2017 22:18, Елка Василева
225
Чавушоглу: Германия да внимава в изказванията си за Турция!
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Берлин трябва да бъде по-внимателен в изказванията си по отношение на Анкара, заяви във Варшава турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде ТАСС.

"В Германия се правят изявления, които излизат от рамките на допустимото. Изборите са временно явление, а приятелството е нещо постоянно. Те трябва да бъдат внимателни /в изказванията/", каза министърът, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Още по темата

Чавушоглу подчерта, че "няма нужда да се правят популистки изявления преди изборите" и че Германия не бива да "прекрачва линията".

Вчера германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че "Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС".

Той заяви също, че Германия няма проблеми с Турция или с турците, а със сегашното турско правителство.

През ноември 2016 г. депутатите от Европейския парламент гласуваха за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС, започнати през 2005 г. Повод за това беше "непропорционалната реакция" на турските власти след опита за държавен преврат в страната, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
7
 
! Отговори
Циник до хахото преди 6 години
По-спокойно истерик!Опитай с валиум...ако не помага...на ветеринар...помоли за кротка евтаназия!
75
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия ''фашистки останки'' са сто пъти по интелигентни и креативни от това, което турците някога са били или ще бъдат. Не го слушай тоя Чавушоглу! И той е ссъщото *** като шефа си. От тях турците само ще страдат.
74
3
 
8
 
! Отговори
Циник до хахото преди 6 години
Виж ся...жааагал....по-големи фашизоиди от тоци криводзурлестия ***...и ерСдухания - няма!И не ми "кряскай" с големи букви....знаем, че ти липсват 2 кв.см. кожичка на едното място...освен това миришеш на коч!
73
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ислямисти като тоя и шефа му, нямат място в ЕС
72
8
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Мевлют Чавушоглу - името звучи като куче повръщащо след натравяне с ***!Криводзурлестия жаагал ще си счупикривите крака - да угажда на султана, че в демократична Пуйкия иначе го чака кауш!
71
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя кебапчия кой беше?
70
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този с вид на продавач в шкембеджийница що се хаби да плаши Германия? Да напада тогава, какво чака! Цял свят им се присмива, подиграва, не иска и са чуе за тях, съвсем са се изолирали. Инфлацията ги души, туризма им намаля драстично, икономиката им е в упадък. И се дървят на всеки, плашат. Жалко, че Путин не ги удари, бяха напълнили шалварите от страх. После му лизаха подметките, платиха за самолета и пилота, тичаха да се извиняват. Трябваше да ги изпепели за да е спокойна Европа! Смили се.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия задминаха навремето комунистите.Значи за тях може да се говорят или ласкателства колко са велики,силни,умни,красиви,свръхчовеци или нищо.Е значи по-добре нищо.
68
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината боли понякога, господин Турчин
67
8
 
18
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Чавушоглу: Германия да внимава в изказванията си за Турция!------Щото к'во??????
66
10
 
10
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
До 92.Наистина, верно е !Ако вместо Чаушоглу бе Сюлейман Сойлю , щеше да ги направи на салата ! Неговия език е много по остър. ...
65
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога дори и да си представя български министър да шамаросва германски министър! Не е станало през последните 1300 години, няма да стане и през идущите 1300000 години! Булгаааар булгаар ... продължавай да плюеш по турците, защото си щастлив да стоиш пред германеца с чело плътно залепено на земята, и голото дЮпе високо навирено във въздуха!
64
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко турско много ме отвръщава!! Да им се слагат високи такси, че преминават през България, по 100 евро на кола. Отвратителни са, където са минали нищо не се развива. Гнус!!
63
10
 
21
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Българите хем не ги интересува Турция...хем пък най-много коментари има на новините за Турция! Но не се учудвам, то на някои хора думите им не съвпадат с действията...Лека ви нощ...
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турци натиснете още малко! Не сте достатъчно нахални! Срамежливци такива!ХаХаХа
61
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грозен, дзурлест, тъпоглав народ, изоставащ от света, с отвратителен език и култура. Никой не ги харесва, изолирани са поради фанатизма и заблудата, че са велик народ с който цял свят трябва да се съобразява. Вижте ги само като минават през България. Да имат някакво развитие от 20 години? Няма. Същите дебели и космати жени, превърнати в пингвини, мустакати ръбове, децата им също. Все едно не живят и работят в Западна Европа. Затворени в техните общества, без да вземат нищо от Европа.
60
10
 
13
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Кой е външмния министър на българия ве хора...я ни съм го видял ни съм го чул да защитава така страната си...и то от друга държава!"Някво си шекерче, където като беше избрана я показа един път днес.бг и после вече влена в няква дупка ич е нема...на какви срещи ходи не се знае...българите по често виждат и четат за външния министър на Турция!Както един немец беше написъл в твитър..."В Германия толкова често се говори за Ердоган, че 70% от малките немчета го мислят, че е президент на Германия!
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За такива субекти немците имат много точна дума - ***!
58
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Тъпоглавец да вземе и нападне Германия, какво толкова и се церемони? Нали са силни и умни, вдигат самолетите и бомбардират Берлин. Или са да вдигнат турците които работят там на въстание, да превземат Германия. Баси амуджата е този на снимката, докъде са се докарали в идиотията да се правят на велики, да им се смее цял свят. Туркията тотално се срива, водена от няколко побърканяка начело с болника Ердоган. Той няма да умре в леглото си, това е ясно.Там има умни хора които няма да му простят
57
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е от умните джагаля. Има IS 20.