Чавушоглу: Германия да внимава в изказванията си за Турция!

Германия не бива да прекрачва линията, предупреди той
Обновена: 25 авг 2017 23:03 | 25 авг 2017 22:18, Елка Василева
225
Чавушоглу: Германия да внимава в изказванията си за Турция!
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Берлин трябва да бъде по-внимателен в изказванията си по отношение на Анкара, заяви във Варшава турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде ТАСС.

"В Германия се правят изявления, които излизат от рамките на допустимото. Изборите са временно явление, а приятелството е нещо постоянно. Те трябва да бъдат внимателни /в изказванията/", каза министърът, цитиран от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Още по темата

Чавушоглу подчерта, че "няма нужда да се правят популистки изявления преди изборите" и че Германия не бива да "прекрачва линията".

Вчера германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че "Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС".

Той заяви също, че Германия няма проблеми с Турция или с турците, а със сегашното турско правителство.

През ноември 2016 г. депутатите от Европейския парламент гласуваха за прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС, започнати през 2005 г. Повод за това беше "непропорционалната реакция" на турските власти след опита за държавен преврат в страната, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме си доволни и от Ердоган и от Вътрешния и Външния Министър...Габриелчо и другите немци да се радват, че Чавушоглу пак е отговорил учтиво...Ако беше Сойлу...турците тук, знаят как говори той на такива като Габриелчо! :-) :-) :-)
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е външмния министър на българия ве хора...я ни съм го видял ни съм го чул да защитава така страната си...и то от друга държава!
54
6
 
6
 
! Отговори
Mda преди 6 години
Evropa se opravlqva ot meki kitki I turcite vzeha mnogo da laqt.Predi 30 godini ne smeeha da gaknat I samo podsmarchaha... dori pred selqka Todor,de gi narita na stada kam Anadola.
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дивашка територия е пуйкия....
52
4
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
Г-н Чавуш е одрал кожата на чичо Сабри. Какъв мъж, Аллах здраве да му дава!
51
2
 
4
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Виждате, думата к***ф е забранена, за да не дразни турците!
50
4
 
8
 
! Отговори
Mda преди 6 години
Mnogo e lesno da si turski trol po bg vestnicite.Golemi razbirachi,golqmo samochuvstvie orientalsko...Marsh na poleto da kopate,filosofi kvadratoglavi!Toz tiutiun,arpadjik,kartofi...vas chakat.Otivat da bachkate,che ako ste v Anadola shte qdete svinskata opashka na nqkoj kiurd.
49
3
 
7
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Предлагам такава санкция: Турците да имат право да работят в Германия само след двайсет годишен стаж по чистене на български ***!
48
3
 
12
 
! Отговори
майорски преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААама вместо той да мр.е ...Ердоган .изби един куп сънародници...и вкара по затворите над половин мулион турци !!! .... Този ще го съдят за престъпления над нацията един ден !
47
3
 
11
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Турция да си седи на г..за .... и а мирува ..... те могат да се изказват за Германия ...а Германия не може .... и с какво се опитват да сплащат германия ...с икономиката си ли или с технката си ...освен туризъм и зарзават ...друго нямат ..... има 5 града в Турция които са добре ....останалите по добре човек да не влиза там !да си правят там стени и да се вкарват взаимно в затворите си .... въобще защо споменават по медийте какво бил казал този или онзи ...нека си приказват
46
11
 
14
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Какви времена настанаха само ! Турски външен министър да критикува германците от полска трибуна ! При предходните турски лакейски правителства , такова нещо бе невъзможно. ....Този нов подход на външна политика , поставя в партер германското външно политическо статукво ! Габриел буквално е загубил политическа ориентация ! Бил е на обяд , заедно с Путин и Шрьодер ! От Брюксел са в шок !
45
3
 
9
 
! Отговори
Разцеп Гъзсъдран преди 6 години
Ердоган си мисли че го подкрепя ислямизирана турция, заедно с америка и ислямските страни от близкия изток.И си позволява да се държи като кадафито.И вероятно ще го сполети неговата участ.Естествено след това турция няма да оцелее в сегашния си вид.
44
8
 
8
 
! Отговори
чудомир преди 6 години
Шоу за масите.Германия и Турция си остават здрави съюзници.Турция е европейския играч в БИ и се справя доста добре.Успя да спре бежанската вълна,натупа Асад,натупа и руснаците.Турската икономика е стабилна,армията мощна.Няма нужда да влиза в ЕС.И ЕС няма нужда да приема Турция.Факт е че Турция и вече голям играч,издигнат от съюза.Ер До е пич,хитър и голям актйор.Класен дипломат.Само за пример може да се даде че свали руската бръкма,а руснаците му оправят туризма.Шах и мат.
43
9
 
5
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Защо вашите евро партньори не инвистират в България...от одавна сте партньори, а и работната ръка е по евтина там!? Защо? Пак Турция ли ви е виновна...за мързела и корупцията ви, а?
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 66И за тебе има една : Да разсъждаваш с глупци е все едно да палиш свещи за слепци.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само българищината пишещи тук се надяват и молят за санкции на Турция...а от към европейците и дума не става...тук таме някои се опитаха с думи и казаха не инвистирайте там, та то след няколко седмици немски бизнесмени ли искаш, корейски ли, китайски ли, японски ли!
40
6
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"когато ти спрат финансирането и си преместят заводите в България и Румъния"Бизнесмените не са откачили чак толкова за да инвестират в България! Знаят, че това ще е самоубийство за тях! :-) :-) :-) мале не се учудвам защо сте на тоя хал с тези размисли и страсти и ваща не е лесна! :-)
39
4
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Да не говорим , ако ти лепнат и едни санкции да не внасяш в ЕС стоки. Знаеш ли , колко бързо , ще ми оближеш портокалите."Та те ни бяха лепнали санкции за Къбръс...и кво видя ли ни да облекчаваме нещо!??? Май още се вее полумесеца със звездичката на острова?
38
5
 
10
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Турция постепенно се дезинфекцира от мисионерите и тайни агенти , сновящи по територията и. От това най много страда Германия. Затова е и тоя вой на умряло от нейна страна. Другата грешка на Германия е ,че приютява терористи , официално обявени за такива от Интерпол. Това е грешка с непридвидими последици .
37
1
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС към ДАНС преди 6 години
Защо всички Ръководители на Турция са са Две Имена и Прякори ?Търсят ли ги Интерпол ?