НАТО праща свои хора на руски военни учения в Беларус

Маневрите "Запад" започват ударно на 14 септември
25 авг 2017 08:23,
7
НАТО праща свои хора на руски военни учения в Беларус
Снимка: Reuters, архив

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че алиансът ще изпрати двама експерти, които да присъстват на руските военни учения в Беларус, след като Минск ги покани да участват, предаде Асошиейтед прес.

Маневрите "Запад", които започват на 14 септември, пораждат напрежение между НАТО и Русия. В тях ще участват хиляди войници и оборудване от Русия и Беларус близо до границите на Естония, Латвия, Литва и Полша, които са членове на алианса.

По думите на Столтенберг Беларус е казал, че НАТО може да присъства на пет посетителски дни по време на ученията. Русия покани алианса на един посетителски ден, но организацията все още проучва предложението.
Столтенберг заяви, че присъствието по време на посетителски дни не е същинско наблюдение и че НАТО иска "по-цялостен начин за наблюдение" на маневрите.

Столтенберг пристигна в Полша за срещи с президента, министър-председателя, външния министър и министъра на отбраната. Той също така ще посети натовски войници, разположени в Полша.

При ескортирането на Столтенберг за срещата с полския президент Анджей Дуда във Варшава стана пътно произшествие. Полицейска кола, участваща в кортежа, се блъсна в друг автомобил, при което бяха ранени трима човека. Автомобилът, в който се е возил генералният секретар на НАТО, обаче не е пострадал, заявиха органите на реда. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
10
 
! Отговори
НОЙ преди 6 години
МРАЗЯ НАТО И МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е МНЕНИЕТО НА ПОЧТИ ВСЕКИ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН.АКО Я НЯМА АМЕРИКА И НАТО ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ ЖИВЕЕМ В ЕДИН ПО-СПОКОЕН И ХУБАВ СВЯТ !ТЕ СЪЗДАДОХА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА. ОПИТВАТ СЕ ДА УНИЩОЖАТ ЕВРОПА И НАКРАЯ САМИТЕ СЕБЕ СИ...
6
1
 
6
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До СатаНАТО. А за чий на Путин Прибалтика? Да не би в Русия територия омаля?
5
0
 
5
 
! Отговори
nina преди 6 години
Браво, ВАРНЕНЕЦ, за коментара!
4
11
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Ако Путин и тая есен не нападне Прибалтика, губи стратегическата инициатива.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪН нато-нациките от България! Там, оттатък голямата локва си имат държава, да си се оправят с южани, северяни, ку-***-клани.....ИМАТ СИ ДОСТАТЪЧНО ПРОБЛЕМИ, за да създават такива на другите места по Земята! Да си ги решават, че както е тръгнало....съдбата на СССР ГИ ЧАКА!!!!! ЧАСОВНИКА ТИКА......ТИК-ТАК....ТИК-ТАК......20 трилиона дълг трябва да се покриват някак си!!!!!
2
4
 
22
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Тия от НАТО много са нагли. Не стига че ги поканили там където нямат работа, ами и още искат. А НАТО защо не кани на неговите учения?
1
2
 
25
 
! Отговори
drt преди 6 години
при придвижването на кортежа стана инцидент. Неочаквано сграда се изпречи пред един от автомобилите. При анализа на ситуацията се стигна до извода, че сградата е виновна за този сблъсък.