Полският премиер към Макрон: Арогантно, липса на опит!

Беата Шидло критикува изказвания на френския президент у нас
25 авг 2017 20:30,
31
Полският премиер към Макрон: Арогантно, липса на опит!
Колаж: Dnes.bg; Снимки: Reuters

Полският премиер Беата Шидло обвини днес френския президент Еманюел Макрон в липса на политически опит и нарече "арогантни" неговите изявления за международната изолация на Полша, направени по-рано днес по време на визитата му в България, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Съветвам президента да бъде по-отстъпчив. Може би неговите арогантни изявления са резултат от липсата на (политически) опит", се казва в изявление на Шидло, изпратено до агенция Ройтерс.

"Искам да кажа на президента, че той трябва да се фокусира върху делата на собствената си страна, може би той ще бъде способен да постигне същите икономически резултати и същото ниво на сигурност за френските граждани, като това, което Полша е гарантирала на своите граждани", каза тя, предаде БТА.

Шидло допълни, че Макрон, който обвинява полското дясно правителство в пренебрегване на европейските ценности, не може да решава сам бъдещето на Европа и допълни, че то ще се решава от всички членове на съюза.

Премиерът на Полша каза, че Франция се опитва да разруши един от стълбовете на ЕС, като настоява за промени в директивата за командированите работници.

По-рано днес президентът на Франция Еманюел Макрон нападна Полша по време на пресконференцията си с българския държавен глава Румен Радев.

На въпрос на френски журналист как ще коментира противопоставянето на Полша на позицията му срещу социалния дъмпинг, Макрон отвърна: "Полша не е страната, която да очертава посоката на Европа. Тя, обратно, върви срещу европейските интереси. Полша няма никакво отношение към посоката на ЕС", каза френският президент.

Макрон обвини Полша, че изостава от Европа: "Съжалявам за тази позиция, мисля че полският народ заслужава повече".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Макарон не е важен, той беше докарон от евреите за да не е Льо Пен, а Полша е последната дупка на кавала. Друг е въпроса с Германия и пъклената новина дето от там се носи, и е хвърлила в истерична паника султана. Милионите диваци идващи главно от турска територия ще трябва да работят!!! Оказало се че са все чистачи на клозети и тези дето ще ходят на курсове за да запазят още малко Пособеятя, записват Клозетен хитиенист! Това е национална катастрофа за четвъртата икономика в света!
20
1
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
От години милиони ( вече ) алахогъзни гащници във Франция , и Германия са се впили в социалните каси на 2те държави, и ги оглозгват до кокъл. И в двете държави гетата пълни с тях растат като злокачествени тумори...във времената на икономически кризи "социалния дъмпинг" е официално спонсориран от държавата - при 5 000 000 безработни немски граждани - правителството на Мурксул "стимулира" фирми назначаващи на работа афганистанци, африканци, и араби!Макарон се бърка във вътрешните работи на сувере
19
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците няма да му целуват вувузелата на Макарона, и са прави. Имат си достойнство, достатъчно са страдали през вековете! Чест прави НС премиера им!!! А наш Тиквун, го прегръща, целува, цяло представление му устрои. Като знаем колко му е пипето не сме очаквали друго. Видяхме един съвременен Бай ***, готов на всичко за да получи одобрение, но не за политиката която уж води, такава няма, а за оставането му във властта колкото се може повече. Рядко се ражда такъв ***, страхлив и продажен.
18
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците все нещо уж велико правят, и винаги стигат до задънена улица. Щом ЛеХ Валенса се попяви пак да мъти водата...
17
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макрон е вляво а мьжьт в дясно на снимката него знам по физиономия да го.
16
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОСТОИНСТВОТО Е ВИНА!ТО Е НЕЩО КОЕТОСТРАНИТЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА НЕ МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ!НО ПОЛША ВДИГА Г.ЛАВА
15
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците са прави,защото това означава унищожаване на останките от икономиката на централна Европа и обсебването и изцяло.Вижте Гърция.Ние не сме второ качество хора,а дори сме по-европейци от тях,защото защитаваме европейците.
14
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да няма опит, затова е взел учителката си със себе си! Баце няма кой да го учи, Корнито му се хвърля като мъж да го учи, но и той явно иска учителка!
13
19
 
10
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 6 години
Как може полякинята да защитава бизнеса,защо иска поляците да са с малки заплати и вноски?Един немец взема 3000Е ,а поляк 1500Е.....(шофьори)Откакто източноевропейците нахлуха в ЕС стандарта на немците падна надоло...
12
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянкатаПри теб поговорката "врага на моя враг е мой приятел" не важи. Това, че Полша се перчи на големите в ЕС не означава, че утре ще се разцелува с дребния диктатор от кремъл. Това място е заето от Сокола на Турция ха ха.
11
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че Шидло е от стара коза яре, нашия ББ отговаря само с "да господарю" .
10
8
 
66
 
! Отговори
Макрон е президент преди 6 години
Макрон е президент на Африканската държава Франция, а поляците винаги достойно са защитавали своите интереси, преди години срещу Кремъл, а сега срещу германо-френската фантасмагория ЕС! Ние обаче винаги слушкаме и затова папкаме - и при СССР бяхме добре, и сега си папкаме от субсидиите на ЕС, но нямаме достойнство.
9
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук руските облизвачи не знаят на коя страна да застанат. Браво на Полша, че се противопоставя на лошите гнили западняци, но пък Полша е и най големия враг на матюшка русия от бившия социалистически лагер. А сега де!! Моето мнение е, че Макрон много точно е показал къде им е мястото на тези, които се цепят от ЕС.
8
4
 
32
 
! Отговори
Стар дискриминатор преди 6 години
Макрони демонстрира своята кривоглаост... нагледно.
7
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно тази полякина има по-големи топки от всички наши деПУТкати заедни.
6
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си много, много ***, за да помислиш, че франсетата са загрижени за нашите шофьори, работещи на запад. Това е начина да ги спрат да ходят там. Гарантирано от герб.
5
5
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, Полша! Браво, Шодло! Това е държавник, който мисли за народа и.
4
7
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поляците са доказали, че не им пука от големите в ЕС!
3
8
 
75
 
! Отговори
цвете преди 6 години
браво на поляците,не са като нашите ***
2
7
 
77
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Ето защо Полша е държава която просперира,а в *** само се лиже и маже...и краде!