Признание от Германия: Турция на Ердоган – никога в ЕС

Анкара сама се отдалечавала от европейските ценности
25 авг 2017 08:05,
121
Признание от Германия: Турция на Ердоган – никога в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Турция никога няма да бъде член на Европейския съюз, докато е управлявана от президента Реджеп Тайип Ердоган, заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Ясно е, че в това състояние Турция никога няма да стане член на ЕС", каза Габриел в интервю за германския в. "Билд".

"Това е така не защото не я искаме, а защото турското правителство и Ердоган бързо се отдалечават от всичко, за което се застъпва Европа", заяви той.

Габриел предложи Ердоган да предприеме стъпки за прекратяване на преговорите за членство на Турция, тъй като при сегашното положение е малко вероятно те да доведат до положителен резултат.

"Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС", заяви Габриел.

"И президентът на Турция знае това. Мисля, че и той самият не го иска, не приема сериозно преговорите за присъединяване", каза министърът.

Габриел обаче заяви, че ЕС няма да прекрати преговорите.

"Нека той (Ердоган) сам го направи, не искам да му помагам за поредната провокация", каза министърът.
Според Габриел "Турция е голяма и ще съществува и след Ердоган".

"Ние нямаме проблем с Турция, нямаме проблем с турците, а имаме проблем със сегашното правителство и провежданата от президента политика", заяви Габриел. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: есТурцияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германците щели да приемат турците в европейския съюз без Ердоган Абе еййй турците да не ядат домати те с колците,вие и без него 50 години лъжете турците,Високата порта не вярва на сълзи твърде са умни
63
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен-72- България като е РАЙСКА република, къде са 1,5 000 000 българи, защо са по света?
62
15
 
13
 
! Отговори
мохамед е педофил преди 6 години
турция е терористична държава, водена от ислямист.
61
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички във форума, защитаващи турция са неоосманисти. ДАНС ще има работа.
60
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е прекалено голям залък за ЕС. Ще го задави. Ако Турция влезе в ЕС ще промени облика на съюза и ще диктува политиката му. Турция няма демографски проблеми. Има силна армия. Има младо население. Има добра инфраструктура и отлично местоположение. Ако я приемът центърът на Европа ще се върне в естественото му място-Истанбул. От това ги е страх германците. Приказките за Ердоган са само прах в очите.
59
3
 
10
 
! Отговори
Ко заза ко преди 6 години
Министър решава кой влиза и кой не в ЕС?Един чиновник определя съдбата на милиони....демокрация оле.Явно Турция пак спасява ЕС от европисимизма обхванал старите и нови европейци.Видете ли искат да влизат ние не ги пускаме значе сме ОК...На следващите избори Волен ще обещае 3000 лв пенсия и ще спечели изборите и ще ни изкара от ЕС .После пак ще учим руски....
58
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
турция е локумова република. Даже и турците бягат в Европа от нея. Иначе много им знаят човките по форумите.
57
5
 
9
 
! Отговори
История даге преди 6 години
До Крали МаркоКрали Марко е бил васал на султана и се е бил за империята, умира във Влашко в битка за султана си срещу коравите влахи.
56
4
 
13
 
! Отговори
До Крали Марко преди 6 години
"Спокойно, скоро турците ще бъдат прегазени от кюрдите!!!! Султан Ердоган ще е последният президент на Турция...."Помни си думите! Ще ви ги напомним!Както и след Гези!Както и след руския самолет!Както и след преврата!Както и след руския посланик!Както и турците като вленаха в Сирия!Както и след референдума!Викахте скоро, скоро, скоро, скоро...
55
4
 
15
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Основният проблем на турците са *** им криви кpaтуни!!!!!!"Еми ние с нашите "кухи глави" НЕ слушаме всеки и не изпълняваме тяхното щом става въпрос за държавна сигурност! А вие с "пълни глави" изпълнявате всичко, което Ви кажат господарите...Вие с "пълните глави" всеки ден показвате и доказвате с апаши инцидентите и др работи колко са "пълни"!
54
3
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
На Габриелчо...му е домъчняло за тяхните пионки дет са зад решетките...и за немските военни, които се изнесоха от Инджирлик!
53
8
 
4
 
! Отговори
ЛЛ преди 6 години
Ердоган=Хитлер=Сталин=Путин=Мадуро
52
2
 
14
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Ние нямаме проблем с Турция, нямаме проблем с турците, а имаме проблем със сегашното правителство и провежданата от президента политика", заяви Габриел."Имате проблем със сегашното правителство и Ердоган, знаем:-) :-) :-) Проблем е, че сегашното правителство и Ердоган натъка пионките Ви в затвора и не можете вече поне от вътре да храните терористите! Вие искате човек като палячото Кълъчтароглу, където ще можете да си го разогравате както вие искате...Не, стига вече с вашите игри Габриелчо!
51
6
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Да не забравяме, че Силистра, Варна, Шумен и Русе при боевете на Шипка са все още в Турски ръце. Така, че заслугите за нашето освобождение не са изцяло Руски. 1. "Руските" войски са всъщност финландски, полски, казахски, румънски, български и руски. Българите вдигат две кървави възстания, Старозагорското-1875 г. и Априлското-1876 г. Жертвите са 90000 човека. Българското опълчение първоначално е 12 000 души и пораства двойно. Руснаците забраняват да се попълва повече, ясно защо. участват Н-чети.
50
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
До 123С чужди никове най-лесно се пишат глупости. Истината е, че България щеше да е свободна дори и това да означаваше светът да гори.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"И президентът на Турция знае това. Мисля, че и той самият не го иска, не приема сериозно преговорите за присъединяване", каза министърът."А добро утро Габриелчо!
48
3
 
4
 
! Отговори
пух преди 6 години
Е де е са посредника-суджук, великия геополитически играч и куриер на световни послания?
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция на Ердоган никога в ЕС 6TOTO ERDOGAN NE E PRODAJEN KATO BALGARSKI POLITIK.ERDOGAN S VSI4KA SILA RABOTI ZA INTERESITE NA TURCIQ. A TOVA NE E IZGODNO ZA EVROGEYOVETE... ZATUY E VSI4KIQ TOZI VOY
46
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това членството в ЕС и НАТО е най точната политика за съпротива и оцеляване. А Турция освен, че няма да бъде приета в ЕС ще бъде и изгонена от НАТО или сама ще си тръгне....Ако това стане НАТО ще се превърне в символичен съюз. НАТО в Европа без Турция е просто сбирщина от дилетанти.
45
3
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До 123Пълни глупости. Със същата сила може да се каже, че ако не бяха ни "освободили" руснаците 30 г. по късно при рухването на Османската империя БГ щеше да си вземе цялото землище и даже да излезе на 3 морета, като съюзник на АНТАНТАТА. Спекулациите са много удобни за пропаганда. А за освобождението ако не бяха опълченците да спрат Сюлейман, войната щеше да свърши с грандиозен провал. Руската армия щеше да бъде обкръжена между Търново и Плевен и тотално разбита. До там с освобождението.