Признание от Германия: Турция на Ердоган – никога в ЕС

Анкара сама се отдалечавала от европейските ценности
25 авг 2017 08:05,
121
Признание от Германия: Турция на Ердоган – никога в ЕС
Снимка: Reuters, архив

Турция никога няма да бъде член на Европейския съюз, докато е управлявана от президента Реджеп Тайип Ердоган, заяви германският външен министър Зигмар Габриел, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

"Ясно е, че в това състояние Турция никога няма да стане член на ЕС", каза Габриел в интервю за германския в. "Билд".

"Това е така не защото не я искаме, а защото турското правителство и Ердоган бързо се отдалечават от всичко, за което се застъпва Европа", заяви той.

Габриел предложи Ердоган да предприеме стъпки за прекратяване на преговорите за членство на Турция, тъй като при сегашното положение е малко вероятно те да доведат до положителен резултат.

"Турция, която ограничава свободата на словото, хвърля невинни хора в затвора и потиска опозицията, не може да стане част от ЕС", заяви Габриел.

"И президентът на Турция знае това. Мисля, че и той самият не го иска, не приема сериозно преговорите за присъединяване", каза министърът.

Габриел обаче заяви, че ЕС няма да прекрати преговорите.

"Нека той (Ердоган) сам го направи, не искам да му помагам за поредната провокация", каза министърът.
Според Габриел "Турция е голяма и ще съществува и след Ердоган".

"Ние нямаме проблем с Турция, нямаме проблем с турците, а имаме проблем със сегашното правителство и провежданата от президента политика", заяви Габриел. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: есТурцияердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
12
 
! Отговори
ДО № 40 преди 6 години
Тази символ се нарича "Президенски форс" и го има, от както съществува президанската институция в Турция. Предишните президенти бяха прекалено пасивни и затова не се появяваше по новините. Шестнадесетте малки звезди на форса символизират шестнадесетте империи (държави) създадени от турците, а голямата звезда по средата символизира днешна Р. Турция. Но вие няма как да го знаете, защото сте учили само за Османската империя.
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше берлинският конгрес да ни освободи от Русия сега щяхте да пишете в руски форуми, да носите ваттенки и *** и да се наливате с бояришник.
42
9
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ако не беше Русия да ни освободи от Османската империя, сега България щеше да е част от Турция и нямаше да е в Европа. Във форума щяхте да пишете на турски. На улицата щеше да марширува турската армия. През прозореца щяхте да виждате джамия до джамията.
41
2
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
За нас беше добре, че през последните 500 г. Русия и Турция бяха врагове и водеха по 2-3 грандиозни войни на всеки 100 г. Това помагаше на българския народ да оцелее и да укрепне икономически и финансово. Лошото тепърва идва, защото тези две държави вървят към военно икономически съюз а това за нас и балканите ще е пагубно. За това членството в ЕС и НАТО е най точната политика за съпротива и оцеляване. А Турция освен, че няма да бъде приета в ЕС ще бъде и изгонена от НАТО или сама ще си тръгне.
40
3
 
6
 
! Отговори
миролсун преди 6 години
До АнонименГермани,- столицата на БУНДЕСЕВРОПА....България - Баварска колония!!!А за Турция е Източна Ромелия - столица Пловдив!
39
2
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Робската психика и манталитет на българина беше внушаван в продължение на 150 г. от руската имперска политика. Посъщия начин на населението на днешна Румъния му се внушаваше, че са румънци. Със същия похват на населението в Македония се внушава и до сега, че са Македонци. Сърбите възприемат тази руска имперска политика и в продължение на 100 г. се опитват да искарат цялото население на Зап. балкани че са сърби. Където не мина номера македонци и шопи. Нищо ново ... В основата е Русия и продължава
38
1
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 6 години
Викаш Ромул който ти е от към гърба не ти мирише. Хахаха
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ще доживеят българите във велика Германия в предизборните си борби някоя партия да експлоатира и България за да спечели? Точно никога. Дори и кавалът няма толкова дупки!!! Хахаха
36
0
 
8
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
До АнонименЕ за това говоря, но не си прав. През въпросната година се обединяват Влашко и Бесарабия и приемат името Румъния. А процеса по обезбългаряване на тези територии започва веднага след като се прекратява съществуването на Българската Охридска архиепископия през 1736 г. До тогава БОА има диоцез върху старото българско землище, горе долу Симеонова България. В румънската православна църква е имала за богослужебен език българския чак до 1923 г.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руските мекерета - вън от България! Намеса във вътр. работиЮ! Не ви искаме, мужици! махайте се! Ос..ахте сайта!
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По добре еврогей отколкото мюсюлмански пустиняк!
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един път в живота си и човек на Меркел да е прав.
32
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия да не се прави на ощипана и да спре да въоръжава ПКК,населението на Европа застарява до 20 година половината ще са дърти пенсионери а турската нация редом с албанската са най младите нации ,затова Европа има два варианта или турците или арабите да изберат
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Я, па ЯРумънците са млада нация.За какви румънци говориш през турско иго?Те са първата изкуствена държава на Балканите,появила се около 1865 година,дори са ги учили на латински насилствено.
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
европа загива
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА КАЖЕШ ЗА 80 МИЛИОННА ДЪРЖАВА,КОЯТО ИМА 17 ИКОНОМИКА НА СВЕТА И 6-ТА АРМИЯ В СВЕТА ,ЧЕ УМИРА ЯВНО СИ ***----------------------------Къде си тръгнал да сравняваш Турция с ЕС бе батка :D Нали парите ви идват от ЕС. Милиони турци работят на германците за пари. Продавате си стоките в ЕС. Вие сте едно голямо НИЩО без ЕС.
28
4
 
5
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Та така в средата на 19 век българите наброяват 9 млн. от който 2 млн. мюсюлмани но българското землище вече се е свило значително(има карти вижте го). Турците се преброяват около 14 млн. Българите са най голямата етническа група на балканите и втората по големина в Османска империя след турците. Османска та империя не е признавала националността и е водела населението по религиозен признак. Гърците и Сърбите са наброявали по около 1,5 млн. а румънците около 2,5 млн. като 0,5 млн. българи.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли какъв е това изображение или символ,който се появи в последните месеци около Ердоган и без който той не се появява на снимките и който сега също е там,под вратовръзката?
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
европа да си гледа правата на гийовете и да си оправя собствената ***, да не се занимават с Турция.
25
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реджеп е пратил *** да го защитават по форумите хахахахаах :D