Реформата умря, да живее трансформацията на Макрон

Новите насоки в политиката на Франция с Макрон на кормилото й
25 авг 2017 22:45, Екип на Bloomberg
6
Реформата умря, да живее трансформацията на Макрон
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Посещението на Енанюел Макрон в България толкова скоро след избирането му за президент е знак за новата му визия за Европа. Не можем да кажем, че той е еврофедералист, еврофил, но той е един европейски ориентиран политик. И той вече започва да представя тази си визия за Европа, съчетавайки вътрешната политика на Франция с външната й такава.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria преподавателят в Софийския университет проф. Димитър Веселинов.

"За Макрон бъдещето на Франция е свързано с бъдещето на Европа. Неговият проект е свързан със сближаването. Сближаване както в социалната сфера, така и в административната и най-вече финансовата", каза още той.

"Макрон умишлено избягва думата реформа. Дори специално казва, че французите не обичат реформи, те обичат трансформацията, промяната. Той иска именно това – да промени. Това е неговата сила", допълни госта в студиото.

По думите на професора посещението на френския президент в Източна Европа е свързано със споменатата вече неговата визия за Европа.

"Втората причина е чисто икономическата такава, която не мога да коментирам в детайли. Струва ми се, че ще бъде засегната и военната част, което не бива много афиширано", смята проф. Веселинов.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
16
 
! Отговори
333 преди 6 години
Едно напълно изпразнено от съдържание посещение.Съдбата на Запада се решава в Америка и Германия.А ползата за нас е нулева.След два дни преговори на Борисов трябваше Макрон да му каже директно,че тук изобщо не става дума за българските превозвачи,а за френските ,които наемат наши шофьори при дъмпингови условия.Ами ,да не ги наемат техните чорбаджии!То прегръдки,целувки,рокли...а в това време хиляди декари гори изгоряха!
3
1
 
7
 
! Отговори
Кратунката преди 6 години
Само исках да кажа, че всички парле ву франсе!Великан!
2
11
 
5
 
! Отговори
бат гошо преди 6 години
След напускането на ЕС от Англия,Франция ще поеме управлението,което е и логично.Все пак Франция е единствената ядрена сила в съюза.Петата икономика в света,втора военна сила в света,богата,произвеждаща абсолютно всичко,като в същото време е и постиндустриална държава.Посещението в България е добър знак,значи все още имаме шанс да се закрепим за дълго към цивилизования свят,и да избегнем едно присъединяване към Евроазийския съюз,където са мюсулмански бедни държави и Русия.
1
14
 
2
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
вечи сме гивирели с имама да испрати песмо до госпудин макрон за да му ся изесни проблема с исламофобиата в булгaристанa