Зад кулисите: Пиян, бивш премиер на Австралия пропуснал вот

Тони Абът заспал в офиса и се опомнил на другата сутрин
25 авг 2017 13:45, Елка Василева
8
Зад кулисите: Пиян, бивш премиер на Австралия пропуснал вот
Тони Абът. Снимка: архив, Reuters

Бившият премиер на Австралия Тони Абът изпил с колеги консерватори няколко бутилки вино в парламента, докато депутатите заседавали, и така се напил, че не успял да отиде да гласува.

Абът си припомни случката от 2009 г. в поредицата на телевизия Ей Би Си "Камарата", в която се разказва за живота зад кулисите в парламента. Епизодът ще бъде излъчен във вторник, предаде ДПА.

След почерпката Абът заспал в офиса си и се опомнил чак на другата сутрин.

Съпартийците му се мъчили да го събудят, за да вземе участие във важно гласуване срещу законопроект на лейбъристкото правителство, но не успели.

По това време Абът бил министър в кабинета в сянка на опозицията, а сегашният премиер Малкълм Търнбул лидер на опозицията.

Уейн Суон, ковчежник на лейбъристите, каза пред телевизията, че Абът е проспал повечето важни гласувания в австралийския парламент. Досега Абът избягваше да отговаря на въпроси защо не е участвал във важните гласувания през 2009 г.

По-късно същата година Абът измести сегашния премиер Малкълм Търнбул като опозиционен лидер и стана министър-председател през 2013 г., но беше заменен от Търнбул още през 2015 г., припомня ДПА.

"Не мога да си спомня някой друг да е пропуснал гласуване, защото е бил твърде пиян, за да се добере до камарата, но Тони си призна и това е добре", коментира днес премиерът Търнбул по радио 3AW. "Ясно е, че подобно поведение не може да се адмирира и не е приемливо", добави той.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: австралияТони Абът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Виждам, че човекът е пич, а не Путин.Всеки греши, повечето мъже понякога се и напиват след тежка работа.Малко са обаче хората, които могат да проявят самоирония.
4
6
 
2
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 6 години
ти остави часовника зрънчо ами се погледнете какви сте продънени калъфи там в бг-то. Ето аз всеки ден бръмча в $идни Ав$тралия, пари има за харчене.
3
1
 
9
 
! Отговори
от България преди 6 години
До от сидниАав$тралияВ какво се изразява твоята заслуга за цялата тази работа?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То тази шушумига не се ли канеше преди няколко години, че щял да иска сметка от Путин, че щял да го постави намясто и т.н.
1
1
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Нееее това не е възможно ...Само руснаките пият ...западняците пият само млекце и вода...