Две нападения с нож в Лондон и в Брюксел съживиха страховете на Европа

Атаките бяха извършени почти по едно и също време
Обновена: 26 авг 2017 12:02 | 26 авг 2017 12:00, Веселина Йорданова
84
Две нападения с нож в Лондон и в Брюксел съживиха страховете на Европа
Снимка: БТА

Две нападения с нож, извършени в Лондон и Брюксел почти по едно и също време, съживяват страховете в Европа от терористични атаки, обобщават световните агенции.

Още по темата
Контратерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента снощи край Бъкингамския дворец, при който мъж с голям нож бе арестуван и двама полицаи бяха леко ранени по време на ареста. Бъкингамският дворец е официалната резиденция на британския монарх.

Задържаният е на възраст между 20 и 30 години. Той спрял колата си близо до полицейски автомобил пред двореца вчера вечерта. Полицаите забелязали голям нож в колата му и отишли да го арестуват.

По време на операцията по ареста му мъжът успял да рани леко двама полицаи. Раните им са по ръцете. Самият нападател също бил леко ранен и откаран в болница, за да бъде прегледан. После е откаран в полицейски участък и е разпитван.

Първо полицията каза, че е прекалено рано, за да прави спекулации по случая и за естеството на инцидента. После обаче тя обяви, че мъжът не е задържан само за нанасяне на телесни вреди на полицаи, но е арестуван в рамките на закона за борба с тероризма.

Два часа преди този инцидент в Брюксел мъж нападна с нож двама военнослужещи, преди да бъде прострелян. Той почина от раните си в болница. Белгийската прокуратура определи това като терористичен акт. Нападателят извикал на два пъти "Аллах Акбар", докато атакувал военните.

Военните не са пострадали тежко при нападението. Единият е с рана на лицето, а другият на ръката. Според белгийски медии нападателят е бил на около 30 години, белгиец от сомалийски произход. Според следователи той не е бил известен на органите на реда за терористични дейности. Нападението стана в района на централна пешеходна зона в Брюксел. Там нападнатите военни били на патрул.

Двете нападения са извършени седмица след атаките в Каталуния, отнели живота на 15 души. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, кой от двамата иска това? Тръмп или Путин? Или и двамата.Защото ако двамата искат да го спрат, те могат.
56
0
 
4
 
! Отговори
Гурме шоп преди 6 години
Поканете нападателите при баба и дядо на село по Коледа, когато колят прасето! Нека да държат свинятa, докато я заколят, та хубаво да ги опръска с топла, свинска кръв! Почерпете ги със свинска кожичка, кървавичка и бахурче, а за вкъщи им сложете опърлените уши и крачета на свинятa.
55
0
 
1
 
! Отговори
Панелистанец преди 6 години
До маке-ариец: Конееееееееец!
54
0
 
3
 
! Отговори
Карибу преди 6 години
"Първо полицията каза, че е прекалено рано, за да прави спекулации по случая и за естеството на инцидента."==========Расисти! Вместо най-категорично да заявят, че "инцидента" няма АБСОЛЮТНО нищо общо с Исляма, те говорят неподготвени!
53
3
 
2
 
! Отговори
радикал-либерал преди 6 години
Аман от СеСеСеРасти! Явно Путин серизно е развързал кесията с копейките, съдейки по коментиращите тук! А вие, *** от днес.бг също сте с тях - постоянно ми триете мненията! Всички, които четете коментарите - това не е представителна извадка на мненията, постоянно се трият умерените коментари за да се насажда идеята, че българите са против всичко нормално (като червените *** по-долу!)
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще стане ако и ние извадим по един нож и започнем да си го връщаме на черноглавите. Точно са ни дошли на крака. И да не подбираме като тях. Тогава какво, лошите ли ще сме? То на човек му писва от тъ.поглави понякога.
51
0
 
22
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
А сега афтерпартито къде е?Трупът на елиминирания ислямски пумиар изгорен ли е заедно с биологичните отпадъци от близката свинеферма? Ислямскто сборище в което ислямеца тъй неочаквано е бил радикализиран разбито ли е? Арестувани ли са роднините и гравитиращите *** около него? ... за справка...Ислямското rето разчистено ли е? Обитаващите го пратени ли са на лагер от затворен тип за обучение по гражданско поведение до пълно избиване на исляма от гладките им мозъци?
50
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До маке-ариецбе само трето поколение белгиец, ами и вие бyгарете им чистите магазините и им миете ресторантите в белгия
49
1
 
18
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Според белгийски медии нападателят е бил на около 30 години, белгиец от сомалийски произход.=======Направо 3-то поколение белгиец!
48
1
 
5
 
! Отговори
Порязан преди 6 години
порязах се преди 10 дни по ръкаталошо есам без да искам си направих автотероризъм
47
1
 
2
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Кеф...
46
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТиневA защо мюсюлманите са такива зверове и не дават да ги грабим? Ние ги убиваме за петрол и за пари, това Западът винаги го е правил с всички, не само с мюсюлманите, такава е системата на демокрацията, няма измислена по-добра система, а те защо просто не се примирят ами правят атентати и убиват невинни?
45
1
 
18
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Нали нямаше да се страхуват? Или пак ще гасим лампите по кулата?П.П.Западните управници превърнаха народите си в " жертвени " овци в ламтежа си за грабеж .А диван*етата се правят на ербап, безстрашни са. Това, че не заклаха тях този път не могат да проумеят.Номера с грабежа мина при страните от източна Европа, защото сме християни. Но при зверската религия ислям нещо не минава. Мюсюлманина ще ги коли, гази, взривява. И сега сме само началото!
44
2
 
5
 
! Отговори
Невинен преди 6 години
Ние сме добрите и сме невинни, а Бог защо допуска да умират невинни и добри хора? Това добро ли е, справедливо ли е? Бог добър ли е, справедлив ли е? Като е така да му затворим църквите в Европа, айде пък да видиме тогава, а?
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз обичам и телешко, може ли и телета да се гледат!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 38Не, този път няма загинали (освен самите терористи).А в Барцелона колко смачкаха терористите?
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да благодарим на баба Меркел че ни докара джихадистите като им каза ела те и ни избийте.До кога пенсионери ще управляват този ЕС? Подкрепям политиката на страните от Висшеградската 4-ка които не се съгласяват за всичко с ЕС и си държат на своето а ние сме винаги "за".
40
0
 
6
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
На овцете малко пушилка и тапардия им трябва,за да побягнат и да се изпокрият в миши дупки.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приблена на англичаните сега са социалистите, ако искат да се оправят англичаните трябва да предприемат твърди мерки и да се изчистат от социалистите.
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А няма ли да има английското знаем във фейсбук, аз съм джони или нещо такова?