КНДР пак изстреля ракети, но с малък обсег

Първата и третата са имали технически проблеми
Обновена: 26 авг 2017 11:45 | 26 авг 2017 11:45, Веселина Йорданова
39
КНДР пак изстреля ракети, но с малък обсег
Снимка: БТА

Северна Корея извърши ново изпитание на балистични ракети, съобщават световните агенции. Този път обаче става дума за пуск с малък обсег.

Трите ракети са били изстреляни в ранните часове на днешния ден местно време от площадка в Гангуон и са паднали след около 250-километров полет, посочват американски официални представители.

Според Тихооеканското командване на ВМС на САЩ първата и третата ракети са имали технически проблеми, а втората се е взривила почти веднага след изстрелването. Пусковете са били през около 30 минути.

През миналия месец КНДР тества междуконтинентална балистична ракета и заплаши, че може да удари американската база в Гуам или даже цели на територията на САЩ. Според оценки на специалисти днешното изпитание не е представлявало заплаха в тази посока.

Днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун посети полигон, на който специалните сили провеждаха учения. В хода на ученията те са отработвали действия по превземането на два южнокорейски острова, предаде ТАСС.

Специалните сили от армията на КНДР симулираха първо удари по двата острова с бойни самолети, последвани от бомбардировка с реактивни оръдия и самоходни гаубици. След това островите бяха поставени под контрол чрез симулиран десант.

След края на маневрите Ким Чен-ун изрази удовлетворение от резултатите и подчерта високия боен дух на офицерите и войниците. Той добави, че армията трябва да мисли за унищожаването на враговете с оръжие, както и за това, как "с един замах да се превземе Сеул и да бъде покорена южната част на Корея", посочва БТА.

В момента ситуацията на Корейския полуостров остава крайно напрегната, а Пхенян развива активно своите ядрена и ракетна програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: КНДРракети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
никакви инвестиции в сащ...Русия и Китай не искат да купуват американски центи книжа...защо да инвестират в противника когато е по добре да се инвестира в инфраструктура. .промишленост...селкко стопанство..за да се създават нови работни места и да се засили диверсикацията. Идеята да се създават работни места ..да се инвестира в Родината е удар срещу американската икономика. Шанхай и Хонгконг изместват Лондон и ню йорк като финансови мегаполюси...
26
2
 
4
 
! Отговори
брат Райт преди 6 години
"Преди два дни руски стратегически бомбардировачи с облетели Южна Корея и Япония..."Щом никой не е паднал, Браво!А инак, нека си летят. ТУ-95 са си живи мишени, но нали корейците и японците са възпитани хора.Не са като турците.
25
2
 
2
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Намекът не е тънък,а дебелашки.
24
7
 
3
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Населението им не "намалява",защото преброителите са партийни активисти!
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен до Бай Прое преди 6 години
Най ти ходи Бай Прос.так .
22
3
 
2
 
! Отговори
Оху преди 6 години
С чисто малък обсег: от Министерския съвет до Президентството.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КНДР знаят че единственият начин да ги оставят на мира е да развиват ядрена военна програма! От друга страна по този начин предизвикват гнева на големите на ядрените сили всички без изключение които ги скъсват от санкции.Има ембарго за всичко и за храна дори а после критикуват били гладни незнам какво си и т.н. Ами пусете ги да търгуват на свободния пазар да обменят ресурси. Защо ООН не го прави просто е : там командват САЩ те не искат благата да остават в КНДР те САЩ ги искат за тях безвъзмездн
20
8
 
5
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Който не може да се похвали с ум,той се хвали с мускули и тояги (респективно ракети). Такива хора учителите в Байтошово време ги наричаха "хулигани" и "ашляци" а старите Българи ги правеха ратаи по нивите,понеже за нищо друго не ставали.
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ий не се спря тоя, не се гледа че вече няма гориво за ракети с далечен обсег, ама напъва се нашия. То тъй като ти е малка 4урката и си го изкарваш в ракети.
18
12
 
6
 
! Отговори
TT преди 6 години
Ей тия Пекин и Москва се точат да вземат територийката на Ким, американците искат едни 200 км навътре от Сеул. Другото ще си го делят Китай и Русия. Руснаците отдавна искат още пристанища в Японско море, а китайците нямат нищо против въглища и крайбрежие на жълто море. Кой точно ще подкрепи Ким? А и американците ще се махнат от Бусан най после, добре дошло за Пекин. Гледай малко, виж Путин ко прави в Украйна, от Корея ще отхапе повечко.
17
7
 
10
 
! Отговори
Пекин и Москвa преди 6 години
Удaри ги Ким,ние сме с теб!
16
12
 
3
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 6 години
Затуй ли кокошките и пуйките пак крякаха цяла нощ ба? Ми тъй кажете да ни се отпуснат сърцата- аз помислих,че вълчето вие от планината и се готви да влезе в кокошарника да ги издави а се оказа,че някакъв затлъстял циркаджийски шут метнал няколко пиратки из баирите!
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дaвaй Ким,изпепели ги!
14
8
 
11
 
! Отговори
Хвасон14 преди 6 години
Мачкай ,Ким !!! Голям си!!!
13
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13 Това е най-тъпия довод , който може да имаш. Какво искаш да ни кажеш , че СК се къпе в пари , строят небостъргачи, разполагат с финансови възможности като Дубай или ? Всяка държава може да се занимава с ракети . БВП й е 35 милиарда предостатъчно да влага в ракети . Население 25 милиона .Айде ти кажи ние сме с 60 милиарда долара БВП и сме бедни . Кажи как на 35 милиарда с 25 милиона НЕ са бедни ? Ти можеш ли да смяташ ?
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очертава се зрелищен край и на това комунистическо недонос.че.
11
16
 
6
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
До AnonymousНародът умира от експлоатация и глад,а те правят фоерверки.Не бих казал, че това са ракети.Отговорът е много ***,но е за умни хора.
10
4
 
23
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Тия севернокорейци като са толкова бедни, как имат пари за ракети, някой евроатлантик да каже!
9
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eдинствената причина поради, която червените Кимове все още са на власт, е че ЮК битува мнението че всичко може да се реши по подобие на обединението на Германия, за съжаление режима в Северна Корея е доста по-брутален и нечовешки в сравнение с този в Източна Европа
8
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ако някой си мисли, че Армията на ЮК е слаба или че няма да отговори подобаващо ....МНОГО се лъже. ЮК разполага с една от модерните армии в света . Разполага с подкрепа на USArmy и техните войници и кординация. ЮК е много силна държава икономически всеки един момент може да си купи, каквото реши. Така че малко по-леко го давайте с шишлъка.