Нови кадри от атаката в Барселона - хора, бягащи от ужаса

Начело на протеста срещу тероризма днес в града ще са спасителите
16
Нови кадри от атаката в Барселона - хора, бягащи от ужаса
Снимка: стоп кадър от записа

Каталунските власти разпространиха нови кадри от охранителни камери на нападението в Барселона, извършено на 17 август, предаде Ройтерс.

Още по темата
От кадрите се вижда как пешеходци по булевард "Рамбла" бягат, за да се спасят от белия микробус, с който терорист прегази там 13 души.

Пешеходците успяват да се скрият в склад. Над 125 души бяха ранени в нападенията в Каталуния, отнели живота на още двама души, освен жертвите в Барселона. Това бяха най-смъртоносните атаки в Испания от повече от десетилетие.

Днес в Барселона ще има голям протест срещу тероризма, в който се очаква да се включат десетки хиляди хора, предаде Франс прес. Вчера премиерът на Испания Мариано Рахой прикани всички да участват в демонстрацията. Вчера вечерта в подобна демонстрация в Камбрилс, който също бе засегнат от терористичните атаки на 17 август, се включиха 16 000 души, според данни на полицията.

Очаква се днес демонстрацията в Барселона да е под мотото No tinc por - Не ме е страх на каталунски. В демонстрацията ще участва и кралят на Испания Фелипе Шести. Това ще бъде първо участие на испански монарх в протест от възстановяването на монархията през 1975 г.

Кралят няма да е начело на кортежа на демонстрантите. Няма да са начело и депутати. Начело, както обясни кметицата на Барселона Ада Колау, ще бъдат представители на различните служби, общности и организации, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август, а именно силите на реда, Бърза помощ, таксиметрови шофьори, обикновени жители на квартала около "Рамблас", продавачи и собственици на магазини и заведения в района. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Съвсем се обърках преди 6 години
Ама, нали скандират,че не ги е страх? Тогава що бягат? Нали искат още мигранти,че тези са им малко? Побъракан свят...
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната глупост " не ме е страх ", как да не те е страх бе! Теросиста не се превъзпитава, той се унищожава
9
0
 
10
 
! Отговори
боян преди 6 години
чакайте бе, пролетта нямаше ли точно в барса "митинг" на тема "искаме още бежанци, тия са ни малко"?
8
0
 
20
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Хора ,бягащи от ужаса .......е нещо не разбирам..Преди няколко дни ни казваха ,че исляма е мир а не ужас.Сега не е ли по правилно статията да е .....хора бягащи от мира?????Много мир се разля по площада и размазан мозък също...Какво са се прави мир..!!
7
0
 
28
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Те ги колят,взривяват,мачкат а те шествия и свещи!!!и даже им дават помощи и жилища!!!явно повечето хора в Европа са зомбирани и не виждат какво става около тях.
6
10
 
5
 
! Отговори
горд Европеец преди 6 години
Само 15 жертви, а ние с една балистична ракета избиваме поне 500 мюсюлмани за минути. Никога няма да ни стигнат по бройката ако ще всяка седмица да правят атентати. 15 жертви седмично са нищо, не могат да ни уплашат и да променят живота ни, много повече умирато от пътни произшествия и никой не се е отказал да кара кола.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато ръкопляскат с ръце,носят плакати и мечета, пискюлите ще ги трепят. Рано или късно обикновените хира ще разберат, меките китки няма да им помогнат. Тогава ще се организират в отряди и организации които ще наказват пискюлите. Тогава алаходупците ще разберат какво е болка и какво причиняват на хора които са го приели, дали подслон и ги хранят.
4
0
 
12
 
! Отговори
Пенда преди 6 години
Браво бе!Вие направо вършите работата на терористите като разпространявате подобни записи.Ако бях аз нямаше да ги показвам ама парата е явно по-важна.
3
0
 
18
 
! Отговори
храбрий преди 6 години
"Кралят няма да е начело на кортежа на демонстрантите. Няма да са начело и депутати. Начело, както обясни кметицата на Барселона Ада Колау, ще бъдат представители на различните служби, общности и организации"Жив щит (ако нещо се обърка).
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Очаква се днес демонстрацията в Барселона да е под мотото No tinc por - Не ме е страх на каталунски." Разбира се, вас не ви е страх да се разхождате там с няколко коли охрана и служби, които следят района. Я кажете хората на видеото защо бягат и крещят?
1
0
 
16
 
! Отговори
елитни пoмияри преди 6 години
Разбира се,че няма да са начело!Стиска ли им?!