Меркел не ще популисти за коалиция

Германският канцлер ще се бори с причините за миграцията
27 авг 2017 08:50, Красимир Ангелов
64
Меркел не ще популисти за коалиция
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел изключва напълно каквото и да било взаимодействие с дяснопопулистката партия "Алтернатива за Германия", която след предстоящите парламентарни избори може за първи път да влезе в парламента, предаде ТАСС.

"Абсолютно ясно е, че за нас "Алтернатива за Германия" не е партньор за какъвто и да било вид сътрудничество", заяви канцлерката в интервю за вестник "Велт ам зонтаг", откъси от което бяха публикувани. Трябва да се опитаме да си върнем гласа на всеки отделен избирател, отбеляза тя.

В интервюто Меркел признава, че не всички хора са съгласни с миграционната политика на партията й, в резултат на която се стигна до кризата с бежанците в страната. "Не можем просто да избягаме от проблема или да се абстрахираме от него, трябва да се борим с причините за миграцията", подчертава канцлерката.

Изборите за Бундестаг (долната камара на парламента) ще се състоят на 24 септември, а след тях ще бъде сформирано правителство и ще бъде определен новият канцлер. Според допитванията до общественото мнение блокът на Меркел се ползва с подкрепата на 38 процента от германците. "Алтернатива за Германия", която набра привърженици с позицията си за мигрантската криза, може да получи до 10 на сто от гласовете на избирателите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Немците вече 72 години се срамуват от Хитлер а от Меркел ще се срамуват до последния жив немец...което както вървят нещата може и да е по-малко от 72 години.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До банаджията с калната диряПлонди, човекът правилно ти го казва, ама ти как да го разбереш.Константин Погонат десет години преди 681 г. е водил тежки битки с арабите.И знаеш ли, защо го наричат погонат? Едва ли.
38
1
 
24
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Тази бездетна кукундрела не си заслужава да бъде коментирана, веднъж реваха от хитлер после ще реват от тази. Това само доказва че не е достатъчно само да измисляш коли, защото той не се върти около тях
37
0
 
17
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
че е доживял сервилните български медии , макар и срамежливо, с половин уста да казват истинските причини за миграцията.
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я си вземи домашни любимци от гз на географията! Те ще ти подобрят средата от популисти, като ги заменят с колониални усмивки. Скоро цяла Европа ще бъде пълна с учтиви пришълци.
35
1
 
17
 
! Отговори
до 47 преди 6 години
десет години преди 681-ва?ти да не работиш в БАН?само банаджия може да изръси подобна глупост.пич,направо остави кална диря зад себе си.
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гepманистaн УбepалecНе си много умен, нали. Знаеш с какво се е занимавал Константин Погонат преди да дойде да се пробва да гони Аспарух от земите си, десет години преди 681-ва? Гонил е арабите, които са се опитвали да му завладеят държавата. Каква ли неолибералност ги е подтиквала?
33
2
 
26
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Меркелисата и парцалесата да си се взимат и да заминават в америка да си разпространяват политиката. Политиката на "неолиберална толерантност" бива обявена за грешка защото се злоупотреби с нея и позволи да започне налагане на античовешката система ислям, точно тогава когато свободна европа се отърва от религията.В Европа се разработва политика на Entislamisierung и започва нейното прилагане, където може с благо, където не с дърво.
32
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва да се борим с причините за миграцията"-значи трябва да се бори сма срещу себе си. Щото тези тарамбуки идват заради социалнипари и лек живот...Не мога да ги гледам вече по улиците!
31
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако германският канцлер Ангела Меркел иска да се бри с причината за мигрантската вълна, то тогава Германия трябва да нападне Сирия и да ликвидира Башар Ал Асад!
30
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел ще ви купи колело,ама някой друг път.
29
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Германския канцлер ще се бори с причините за миграцията".От това по-популиско изказване,здраве му кажи.И малките деца вече знаят какви са причините,само Меркел не ги е разбрала.И как ще се бори с мизерията и глада на повече от 2 милиарда по целия свят,жадуващи да живеят като германците например.Нито може да ги нахрани,нито да ги облече,нито да им построи къщи и осигури поминък.Затова по-полека с предизборните изхвърляния,приличащи много на тия у нас.
28
0
 
22
 
! Отговори
Куко преди 6 години
До ПустинякИди се гръмни с метлата , презерватив скъсан !
27
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и как се преборихте досега фрау меркел?като спонсорирате тероризма, като продавате оръжия на арабите, които го изпращат на сирийската опозиция? или може би, като пускате неконтролиран поток от бежанци, и дори не им знаете точната бройка и местонахождението?бежанци се пускат само в бежански центрове и то до края на войната, като след това те се изпращат с влакове обратно вкъщи.а тези вашите бежанци идват от 10 мирни държави и са в европа за да останат и за да се размножат.
26
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев, пейзанино селяшки, аз зная няколко от кукловодите в България и скоро ще елиминирам един от тях. Следи внимателно новините. Агент Реднек Селинджър, ЦРУ!
25
28
 
20
 
! Отговори
Пустиняк преди 6 години
Меркел печели, естествено не прави коалиция с неонацитата. Може би със зелените или както сега със социалдемократите. безспорно трябва да се борят най-вече причините за миграцията, щот ако всички са щрауси заровили глави като Орбан и се обградим с огради с ток, ще станем едно гето. Но това ГАНьОвистът не може да рабере. Не може да рабере, че бюджетът на окрадената му територийка зависи от тази жена. Втълпил си е че Германия се напълнила с ***. ШЕСТ процента са мюсюлманите там, тук са над 12.
24
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Популистката не искала популисти. ХАХАХАХА. Така е, проститутката не иска ***. Тя иска клиенти, а не конкуренти.
23
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми тя самата Меркел е популист. Поканата й и политиката й спрямо мигрантите не е ли популизъм?
22
0
 
48
 
! Отговори
фиро преди 6 години
Мюсюлманския Близък Изток и Северна Африка са над 500 милиона население. Докато не се преселят всичките, няма да спрат.Танте Меркел ги покани, директно, в прав текст "всички са добре дошли в Германия"!Над милион и половина мюсюлмани, само от последната вълна, са на социални помощи и се размножават. Всеки ден през Гърция и Италия влизат средно между 500-1000 човека. 98% от тях са млади мъже, без образование или други умения, вярващи в превъзходството на исляма и убиването на неверници.Луда...
21
0
 
32
 
! Отговори
Сбогом ариици преди 6 години
До тук 18 милиона и половина емигранти,похарчени 96 милиарда евро