Чистата питейна вода струва 150 млрд. долара годишно

Милиони хора са в капана на бедността заради недостатъчните доставки
Обновена: 28 авг 2017 22:56 | 28 авг 2017 22:36, Веселина Йорданова
14
Чистата питейна вода струва 150 млрд. долара годишно
Снимка: flickr

Страните трябва да увеличат четирикратно до 150 милиарда долара годишните разходи за осигуряване на безопасна за консумиране питейна вода и за канализация.

Тези усилия ще допринесат за намаляване на заболяванията при децата и на смъртните случаи, като същевременно ще стимулират икономическия растеж. Това мнение изрази Световната банка в доклад, разпространен днес, предаде Ройтерс.

Милиони хора сега са в капана на бедността заради недостатъчните доставки на чиста питейна вода и заради недостига на канализационна система, каза Гуангзъ Чън, високопоставен директор в Световната банка, отговарящ за практиките в областта да водоснабдяването.

Необходими са повече ресурси, които да бъдат насочени към най-уязвимите райони, за да се запълнят пропуските и да се подобри качеството на водата и на канализационните услуги, допълни той.

Над три четвърти от хората без доставки на питейна вода живеят в селски райони, където само 20 процента от хората имат достъп до подобрена канализация. В градовете е три пъти по-малко вероятно бедните хора да имат достъп до питейна вода отколкото хората, живеещи в по-богатите райони.

В документа се отбелязва още, че в някои страни водата от крановете е по-негодна за пиене отколкото водата от езерата например.

В доклада се призовава за по-голямо участие на частния сектор в доставките на питейна вода за градовете, където е по-лесна възвращаемостта на направените разходи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: питейна вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
da no VIK prokarva trabite , tova koeto bogovete sa dali moje da se polzva samo rachno ili v nai dobriq sluchai mehanichno , zatova chovecite sa izmislili elektromagnitite , koeto pak skapva zzemnoto nalgane , i rushi darovete dadeni ot bogovete , ae za 150 godini jensko upravlenie sveta mu se i*a ma*kata
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VODATA Q E DAL BOG NA XORATA A NE VIK MAMKA VI
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4 - Да започнем намалянети на популацията с теб ?
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И световната банка препоръчва Кока Кола, Пепси, Нестле и Данон да стопанисват водата, защото са филантропи от класа и няма да го правят за пари...Това ще бъде (и вече е) по-доходоносна нисша от петрола.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе цялата истина е че твърде много *** има на земята , вече има машини за всичко и популацията може да се намали значително, твърде много *** и твърде много претенции за човешки права твърде много критици на управленския състав и световният елит и твърде много форумни критици теоритици и какви ли не и всички искат чиста вода, ефтина електроенергия, достъп до интернет да пишат глупости по форумите ;) и скоро искаме неискаме ше активират някой зловещ план за редуциране на популацията ;)
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите , ще бъдат новите араби . След 20 30 години водата , ще е кът. Или няма да има или ще е замърсена. А ние стойМ върху купища вода .
1
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** в Бояна, които са без канализация, попадат ли в статистиката на световната банка?