Компанията на Тръмп искала да строи в Москва

Интересът е проявен, докато той беше кандидат-президент
28 авг 2017 09:52, Елка Василева
12
Компанията на Тръмп искала да строи в Москва
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Компанията на Доналд Тръмп се е стремила да осъществи план за строеж на небостъргач в Москва по времето, когато той е бил кандидат за президент на САЩ в края на 2015 г. и началото на 2016 г., съобщава в. "Вашингтон пост".

Според американското издание, което цитира запознати с въпроса източници и проучени от адвокатите на "Тръмп организейшън" документи, роден в Русия строителен предприемач е призовал Тръмп да дойде в Москва, за да рекламира предложението, и е намекнал, че може да накара руския президент Владимир Путин да каже "големи неща" за Тръмп.

Още по темата

Предприемачът Феликс Сатър предсказал в имейл през ноември 2015 г., че той и ръководството на "Тръмп организейшън" скоро ще празнуват един от най-големите жилищни проекти в историята на недвижимите имоти и избирането на Тръмп за президент на САЩ.

Тръмп така и не отишъл в Москва, както предлагал Сатър. Инвеститори и компанията на Тръмп подписали писмо за намерение, но тъй като нямали земя и разрешителни да продължат, проектът бил изоставен през януари 2016 г., малко преди началото на първичните избори за президент в САЩ.

Въпреки това информацията за сделката, която не е била разкривана по-рано, предоставя доказателства, че компанията на Тръмп активно е преследвала значителни търговски интереси в Русия в момент, когато той е водил кандидат-президентска кампания и е бил в позиция да определи отношенията между Вашингтон и Москва.

Новите подробности от имейлите, които се предвижда скоро да бъдат предадени на разследванията на Конгреса, също така изтъкват вероятността да е имало допълнителни контакти между свързани с Русия хора и сътрудници на Тръмп по време на кандидат-президентската му кампания.

Преговорите за построяване на "Тръмп тауър" в Москва са приключили, преди бизнес връзките на Тръмп с Русия да се превърнат в значим въпрос в кампанията. През юли 2016 г. Тръмп отрече да има каквито и да било бизнес връзки с Русия, като написа в Тwitter, че "има НУЛА инвестиции в Русия", а после подчерта на пресконференция, че "няма нищо общо с Русия", отбелязва "Вашингтон пост".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Ами ако беше решил да строи в България? Това осъдително ли щеше да бъде? Сор---идни истерии! Тръм е истински американец. Алекс Алексиев каза в интервю по БНР, че това, което се пише и говори за Тръмп в България не е вярно. За последните месеци е отменил 350 регулации на бизнеса и растежа на икономиката е 2,6 %, неочаквано добър!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще строи разбира се, те са си другарчета с Путин, нали той го избра.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ВЪРВЯТ ДА СТРОЯТ В Хюстън, ураганът добре ги овърша, ама малко беше.
6
1
 
1
 
! Отговори
ЩЕ МИНАТ И БЕЗ ТРЪМП преди 6 години
ЧЕ ТО В МОСКВА МНОГО НЕБОСТЪРГАЧИ СЕ ПОСТРОИХА. ОСОБЕНО В НОВАЯ МОСКВА . ОТРОМЕН СУПЕРМОДЕРЕН ГРАД С ПРОСТОРНИ БУЛЕВАРДИ, ПАРКОВЕ, МЕТРО, МОДЕРНИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ., ПОСТРОЕН ИЗЦЯЛО НА НОВО МЯСТО.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да построи - после като рукне един златен дъждец от таваните...лейтенантки много.Мухахахахха
4
1
 
19
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Не разбирам за какво са тия истерии?!Някой говорил с руски дипломат и едва ли не става по-черен от дявола! Нали за това са дипломатите, да си говорят и обсъждат.Друг пък искал да строи в Москва и все едно е извършил престъпление по-голямо от пускането на ядрена бомба над градове?!Явно съм си *** и нещо не мога да вдяна?!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умните глави на форума да започнат са се изказват.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази анти руска пропаганда в този сайт вече им дойде до гуша на хората и затова освен шепата надрусани ш*роси никой не си прави труда да коментира .
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ето, Тръмп е бил готов да си остави президентството, заради един блок в Москва...Мало умни истории.