Нова политика за бежанците - искат убежище, докато са в Африка

Франция, Германия, Италия и Испания се разбраха за "мисии за закрила"
Обновена: 29 авг 2017 06:58 | 28 авг 2017 22:54, Веселина Йорданова
65
Нова политика за бежанците - искат убежище, докато са в Африка
Меркел и Макрон. Снимка: БТА

Лидерите на Франция, Германия, Италия и Испания одобриха на срещата си Париж нова миграционна политика, при която мигрантите, които отговарят на критериите за убежище, да поискат закрила още докато са в Африка, а не в страните, където желаят да се установят, предаде Асошиейтед прес.

В обща декларация след срещата си в Париж, в която участваха и лидерите на Чад, Нигер и Либия, президентът на Франция Манюел Макрон, германският канцлер Ангела Меркел и премиерите на Италия и Испания, Паоло Джентилони и Мариано Рахой, изтъкват необходимостта процесът за даване на убежище на "особено уязвими мигранти" да започва на териториите на Чад и Нигер.

Лидерите обявиха, че планират "мисии за закрила" в африканските страни в сътрудничество с агенциите на ООН за бежанците и миграцията.

Процедурата ще позволи на желаещите убежище в Европа да имигрират законно, ако фигурират в списък, предоставен от Върховния комисариат на ООН за бежанците и регистриран от властите в Нигер и Чад.

Наред с това европейските лидери се споразумяха да помогнат на Чад и Нигер за подобряване на граничния контрол за спиране на нелегалната миграция.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Европа има "хуманитарна отговорност" да води битка с нелегалната миграция и с трафикантите, които трупат печалби от отчаянието на мигрантите, предаде Асошиейтед прес.

Европейските и африканските лидери обсъдиха заселването на мигрантите от Африка, които отговарят на критериите за получаване на убежище в Европа, но Меркел подчерта, че европейските страни трябва ясно да определят кой бяга от войни и насилие и кой от бедност.

Френският президент Макрон призова за по-ефективни действия срещу нелегалната имиграция и за увеличаване на помощта на Европа за африканските страни, за да могат да подобрят икономиките си и да спрат трафика на мигранти.

Макрон предложи да бъде определяно на териториите на Нигер и на Чад кой има право на убежище, съобщи Франс прес. Процедурата според плана му ще се извършва в безопасни зони под наблюдението на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Идентификацията ще се прави въз основа на списъци на комисариата и ще се отнася до мигранти, които вече са били идентифицирани от комисариата и живеят в тези транзитни страни.

Това според френския президент ще помогне да се избегне предприемането на рисковани пътувания през Средиземно море от кандидатите за убежище. За целта ще е необходимо сътрудничество в сигурността и правосъдието и може да се наложи понякога военно присъствие на място, за да се избегне ново струпване на хора и засилване на потока на мигранти към Либия, където лагерите за бежанци и без това са пренаселени.

Президентът на Чад Идрис Деби Итно заяви, че въпросът с имиграцията може да се реши единствено чрез развитие. "Фундаменталният проблем остава икономическото развитие, необходими са ресурси", каза Деби, който настоя също за решаване на политическата криза в Либия, през която минават десетките хиляди мигранти, желаещи да стигнат в Европа. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е ли старата идея на Ердоган за зони на сигурност от преди 5 години? Само са добавили, че могат да подават молби за имиграция.
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако германците бяха нормални, това бабе отдавна щеше да бъде публично екзекутирано.
39
3
 
12
 
! Отговори
не е добра идея преди 6 години
Тази нова политика е не по-малко опасна от предишната, тъй като ще напълнят Европа с бежанци жени и деца, които ще раждат нови терористи и ще пременят етническият и религиозен състав на Европа.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтая за свят без бежанци и най-вече без ислямисти, араби и роми.
37
0
 
23
 
! Отговори
фиро преди 6 години
до ТракГерманците имали акъл в главите... ъхъ, последният път когато следваха подобен лидер, един австриец с мустачки който разви и обогати Германия, организираха в Европа Втора Световна Война и са пряко отговорни за смъртта на над 60 милиона.Тази жена извърши престъпление не само срещу немците, но и срещу гражданите на целия ЕС с призивите си за неограничен и безконтролен прием на мюсюлмани от Близкия Изток и Африка.Последиците от това са неизбежни и катастрофални.
36
20
 
8
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Добре , че германците имат акъл в главите си , а не като коментиращите тука кухи кратуни.Германия толкова се разви и обогати при Меркел , че просто си нямате на представа.Меркел за разлика от Путин и Тръмп , мисли за средната класа и работи за нейния възход , вместо да прави олигарсите по богати.
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новата стара политика - САМОУНИЩОЖЕНИЕ
34
2
 
25
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Гледайки какво се случва с Европа, все повече се радвам, че Доналд Тръмп спечели изборите в САЩ! Той, заедно с Виктор Орбан, Беата Шилдо и чехо-словашките лидери Фицо и Земан си остават последната надежда на нашата християнска цивилизация! Това е братя - малкото останали нормални хора по света с бял цвят на кожата и християнска ценностна система ще трябва да се спасяват в САЩ или страните от Вишеград! И това време е дошло, или е напът скоро да дойде!
33
4
 
26
 
! Отговори
Балин преди 6 години
Това, че Меркел съсипа Европа, а и че съвсем ще я закопае ако в преизберат я ясно! Това, което направо шокира всеки нормален човек обаче е, че въпреки този суициден марш, в който Меркел вкара Германия и Европа, по всичко личи, че на изтръпналите от мултикултурализъм и ГМО храна, полово-неутрални германци им харесва да бъдат изнасилвани, взривявани, газени с коли и бусове и колени като агнета на улицата! Затова пак ще си я изберат! Анатема!
32
0
 
8
 
! Отговори
2trols преди 6 години
И отново двама либерастки платени тролеи с ниска култура съсипаха форума
31
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До И като се събуди 45Мога да приложа факти.Какво е виновен Питин който просто каза,че европейците искат да се самоубият по странен и нестандартен начин?Като си докарат черни *** които да ги колят и изнасилват?А най-странното е че дори го наричат интеграция.
30
6
 
8
 
! Отговори
Сравнение преди 6 години
Лошите американци завладяха Ю.Корея , а добрите руснаци северна.В момента Кимчо се чуди как да възпре наплива от южно корейци на границата.Като начало спря тока.
29
6
 
5
 
! Отговори
И като се събуди 45 преди 6 години
Коли , къщи и яхти даже им давали.А когато им доскучае и сестрати им давали.Лично Путин ми каза или беше сестрати , не помня вече.
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 39Вместо да ги прибират в приюти и да ги приспиват след няколко месеца ако никой не ги потърси те ги задоволяват.Храна,пари,жени автомобили къщи.Работа-само ако искат.Ходят на курсове където им обясняват че не е правилно да уринират докато им четат лекциите или че не е хубаво да изнасилват деца по улиците,но е допустимо ако е културна традиция.Така правят в Европа.И ООН помага.Не си се интересувал докъде е стигнало падението .
27
13
 
6
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Русия спряла войната в Сирия-хаахахахахахахахаххахах.Защо не заминеш на екскурзия до мирна Сирия , аз плащам-квартира в Алепу.Айде
26
17
 
7
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Само русофил може да си мисли , че САЩ иска черна Европа.Не друг а Русия се съюзява със Златната орда на монголците срещу християнска Европа.Чети бе русофиле , чети , то само с лозунги не става.
25
3
 
14
 
! Отговори
По поръчка преди 6 години
Русия спря войната в Сирия. Ами сега от къде ще намират Меркел Макрон и сие емигранти? И измислиха, ще си ги набавят по поръчка.Емиграционна политика ала Амазон пазаруване
24
4
 
10
 
! Отговори
Трак до 38 преди 6 години
По твойта логика ние за 500г. робство всички сме турци.Ти ако се смяташ за турчин добре , но аз съм си Българин.
23
2
 
20
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Истината е: Франция след Жак Ширак не е имала свестен държавник и Германия след Кол. В Британия се появи подобие на Татчер и В САЩ на Рейгън.
22
2
 
11
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
при прихващането на руските балистични ракети от американския щит разположен в страните от източна европа...ефекта ще е че те ще се взривяват в атмосферата или много близко до земята...Е ВИЖТЕ КАКВО СТАНА В ЯПОНИЯ СЛЕД БОМБИТЕ В ХИРУШИМА. ТЕЗИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ РЕАЛНО ЩЕ ИЗБУХВАТ НАД ГЛАВИТЕ НИ ..ЦЕЛТА Е РАДИАЦИЯТА ДА СЕ ПРЪСКА НАД НАС А НЕ В САЩ ИЛИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА...