Премиерът Бърнабич: Сърбия няма да признае Косово!

Диалогът между Белград и Прищина ще продължи, заяви тя
28 авг 2017 15:07, Елка Василева
78
Премиерът Бърнабич: Сърбия няма да признае Косово!
Ана Бърнабич. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че Сърбия няма да признае едностранно провъзгласената независимост на Косово. Пред албанската телевизия Oranews тя добави, че диалог за нормализация на отношенията между Белград и Прищина съществува и той скоро ще бъде продължен.

Бърнабич каза, че трябва да се работи за нормализиране на отношенията на Белград и Прищина и трябва да продължи изпълнението на договореното в Брюкселското споразумение.

"Сърбия направи много за изпълнението на задълженията, поети с това споразумение и очакваме същото да направи и Прищина, особено когато става дума за частта от споразумението, отнасяща се за живота на сръбската общност", каза сръбският премиер.

Още по темата

По думите й отношенията между Сърбия и Албания са най-добри от когато и да е, което е много положителен знак. Това според Бърнабич е заслуга на президента на Сърбия Александър Вучич и премиера на Албания Еди Рама. За тези отношения заслуга има и „личното приятелство“ между двамата политици, заяви Бърбанич за вестник Albanian Daily News.

Тя декларира, че като премиер на Сърбия възнамерява да продължи двустранното сътрудничество между Сърбия и Албания.

Говорейки за отношенията между Белград и Прищина, Бърнабич каза, че диалогът винаги е нещо добро и той трябва да продължи.

"Сърбия е дълбоко посветена на регионалната стабилност и е открита за диалог с Прищина. Мисля, че и президентът /Вучич/ беше много ясен по този въпрос и аз като премиер съм съгласна. Правителството е посветено на тази цел. Не виждам друг начин регионът да бъде стабилен, а без стабилност няма благоденствие за всички граждани", изтъкна Бърнабич, цитирана от РТС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма държава косово. И никога не е имало. Това е американска провокация за налагане на исляма в териториите на православните народи. Настройват ни едни срещу други и така им е много удобно да правят каквото си искат . и нахлуват мюсюлмански пълчища в нашите земи......... Гну сна политика
59
2
 
3
 
! Отговори
редник преди 6 години
Не слушайте русофобите и с едното ухо дори ! Това са охранени крадци алчни до смърт ! Ще повлекат и нас ! Ние на тази територия се броим на пръсти , те искат от съседите стари земи! Пак сме на грешната страна с грешните хора! Този път може да е фатално !
58
2
 
1
 
! Отговори
редник преди 6 години
ДО СЕРЖАНТА Конфликта винаги е между имащи и нямащи ! Едните искат промяна другите не искат ! Нямащите са взели от имащите , Не Русия от България ! Ама ти с твоите волове още се бориш с нямащите нали? И не споменаваш че тогава дядо ти е бил ортак с немците? Е и сега сте така и пак дръвцето ще е накрая !
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът със заграбените български територии е огромен. Затова гласувам за патриотите. Също и заради националната сигурност и заплахата че народът ни ще изчезне.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ Гърция и Турция имат отвратителна политика в Македония и беломорска Тракия. Призови да направят нещо и за избитите, като кучета и прокудени българи там. Помогни да си върнем Одрин и Солун или не ти е наредено да пишеш по тези теми?
55
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да не продажната българска върхушка, която срещу безплатно пътуване до Чикаго и назад призна Македония?
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сърбия има отвратителна политика в западните покрайнини, не разбирам защо политиците се правят че няма такова нещо. Българите там постоянно се молят за помощ.
53
3
 
6
 
! Отговори
Бодеминагазо преди 6 години
На никой не му дреме на дедовия, какво признава Сърбия. Тия са били фактор в откакто ги има само през соца, когато СССР им подариха командването над 5 други държави за 40г. 5 държави, на които както и на България СССР смениха властта с военна намеса. През цялата си останала история сърбите са пълни мишоци без собствено мнение за нищо. Или са *** *** на Австро-унгария или на Франция или на Русия, сега продължават с Русия ама се присламчват и към ЕС.
52
1
 
2
 
! Отговори
До 51 преди 6 години
Доколкото знам през ВСВ сме спечелили (а не загубили територия), парче отДобруджа, подарък от Хитлер за цар Борис.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не признаят Косово, няма Европа.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До След ПСВ и ВСВЕ, сега Сърбия е на губещата страна и се сви като свинска кожа на припек. Дори излаз на море няма вече, а ще загуби и Войводина като се правят на много отворени и се правят на големи русофили.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще признае . И косово и всичко ще признае сърбията след като играе по путинчовата *** .
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КаринаВъв войната важи само закона на силата.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте плюли. Нарича се политика. Ако ти си силен, а съседа ти е слаб, не го оставяш да стане по-силен и му взимаш, каквото можеш. Това е всяка държава, включително и България. Последните 80 години са и твремсем експеримент, но и на него ще му мине времето.
46
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо Гърция , не се приготвя да ни върне Беломорието ? Нали договора е за 100 години ? Има ли запознати по темата ? До колко знам след изтичането на тези 100 години земите ни трябва да се върнат доброволно ?? Някой по запознат по темата ?
45
1
 
19
 
! Отговори
Гложанин преди 6 години
1885: Сърбите нападат България само затова че се обединяава, силите на Балканите щяли да се променяат. 1913: Сърбите и Гърците правят съюз срещу България за да и отнемат голяма част от Македония и да си направят "топла връзка" помежду си. 1918: Сърбите крадат Западните Покрайнини и Струмичко. 1945: Сърбите преобръщат Вардарска Македония със сърбизирана кирилица и фалшива история, срещу майка България
44
1
 
23
 
! Отговори
Дрангов преди 6 години
Кога крадеха Босилеградско и Царибродско убаво им беше, а сега как им е? Е така се чувстваха и Бъгарите през онова време. Да не споменавам за Македония, когато неможайки сами, се сдружиха с гърците и откраднаха голям дел от Македония.
43
0
 
16
 
! Отговори
До Македон преди 6 години
Нека помине некое време, е видиме што е се случи. Зошто уште немате железничка линиа и автопат кон Бугариа? Се плашат твоите србо-гркомански власти дека е се обединиме ***? Само север-уг ви функционираат сите врски. Од таквите како вас е а загубите и Вардарска Македониа, а за Бугариа не се секира, е опстои, затоа што има вистински патриоти, со вистинска историа. И да, Бугариа е основана 681 година и сеуште постои под тоа име.Со почит,Дрангов
42
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До редникНяма по отвратителни и гнусни същества от доброволните руски роби. Готови са по всяко време да оплюят България и българския народ.
41
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами продължавайте да се видите по акъла на руските *** и ще останете не само без Косово ами и без Войводина.