Тръмп към Северна Корея: Всички опции вече са на масата!

Светът чу ясно и силно посланието на Пхенян, заяви той
29 авг 2017 17:15,
89
Тръмп към Северна Корея: Всички опции вече са на масата!
Снимка: Reuters

Американският президен Доналд Тръмп предупреди, че "Всички опции са на масата" след като Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония в ранните часове на вторник.

"Светът чу последното съобщение на Северна Корея високо и ясно", каза Тръмп в изявление, цитирано от CNN.

"Режимът изрази презрението си към съседите си, към членовете на Обединените нации и към минималните стандарти за приемливо международно поведение" отсече Тръмп.

Още по темата

Японският министър-председател Шинзо Абе също осъди изстрелването, казвайки, че то представлява "най-сериозна и мрачна" заплаха.

Ракетата прелетя на Еримомисаки, северният остров Хокайдо и се разпадна на три части преди да падне в Пасифика, на около 1180 километра от брега на Япония.

Посланикът на Северна Корея при ООН в Женева защити използването на "твърди контрамерки" срещу агресията на САЩ, часове след като Пхенян изстреля балистична ракета над Япония, предава AFP.

"Сега, когато САЩ открито заявиха своето враждебно намерение към Северна Корея, като извършиха съвместни агресивни военни учения, въпреки многократните предупреждения... моята страна има всички основания да реагира с твърди контрамерки, за да упражни правото си на самозащита", заяви Хан Тае-Сонг заяви в рамките на Конференцията по разоръжаването.

Най-новото изпитание на балистична ракета от Северна Корея е поредната нейна провокация и поражда сериозно безпокойство, заяви представителят на САЩ по въпросите на разоръжаването Робърт Уд, цитиран от Ройтерс и БТА,

Вашингтон трябва да анализира допълнително изпитанието на ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо и падна в морето, но то ще е тема на обсъждане на заседание на Съвета за сигурност на ООН по-късно днес, каза Уд.

"Това е поредната провокация на Северна Корея, те изглежда просто продължават да се случват. Това, разбира се, е повод за сериозно безпокойство за правителството ми и за редица други правителства", заяви Уд преди заседание в Женева на Конференцията на ООН по разоръжаването.

На това заседание Северна Корея обвини САЩ, че водят Корейския полуостров към експлозия и заяви, че тя има право да реагира "с твърди ответни мерки".

Русия също настоява Северна Корея да спазва резолюциите на Съвета за сигурност на ООН за ракетната й програма, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Русия иска Северна Корея да прояви сдържаност и да избягва провокационни действия, а САЩ и военните им съюзници да избягват военна ескалация", заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от Интерфакс.

Рябков добави, че политическо решение на кризата с КНДР може да се постигне на основата на предложената от Русия и Китай пътна карта, която предвижда двойно замразяване - на ракетните и ядрени тестове на Северна Корея и на натиска с военни средства от нейните опоненти, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
20
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 41Ано Умни забравяш няколко фактаКолко години Япония е ОКУПИРАЛА Целокупната КОРЕЯ? Самураите не са си поплювали - нарушение - отрязана глава.След това по време на Корейската Война САЩ РЕАЛНО УНИЩОЖАВА ЦЯЛАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ - БОМБАРДИРАЛИ СА ОРИЗОВИ ПОЛЕТА И ИРИГАЦИИ - Ефекта десетилетия ГЛАДТова лесно забравя ли се?
47
1
 
21
 
! Отговори
факт преди 6 години
Тези изпитания на С Корея не са заплаха а предупреждение да не правят грешка да я нападат.
46
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби Имало е бг политици от вида на Ким, които са предизвикали Сащ. Като обявиш война няма как да очакваш да не ти направят нишо и да се измъкнеш между капките.
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби България официално е била на страната на Германия. Това , че са ни бомбардирали си е наша грешка . Това е минало. Гърция , Сърбия и Румъния също са водили войни с нас и са ни клали, но нищо не казваш за тях ? Че даже и земи са ни взели ? И то не малко цял излаз на МОРЕ ?
44
2
 
23
 
! Отговори
това е преди 6 години
От 1953г.САЩ имат войски и оръжие в Ю Корея и постоянно заплашват и провокират Севера....
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да няма война трябва да се извърши държавен преврат.
42
2
 
21
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 35Ако в БГ се насаждаше омраза към САЩ то имаше за какво - САЩ авиация срина половин София като реално това беше ненужно. На всички страни ВСВ им беше ясно България е със силите на Оста поради невъзможност за избор. Иначе просто щяхме да си останем неутралниВиж в Северна Корея да мразят САЩ имат много поводи - САЩ по време на Корейската Война реално е разбомбил всяко населено място в СКорея1952 година са изхарчили повече бомби да разрушават оризови иригацииЕфект ГЛАД десетилетия
41
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 35Сащ се борят с терористите.
40
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако южна Корея не бешв на границата ...до сега тоя смешен глиган щяха да са го опяли. Тоя хамстер е международен престъпник. Нарушава всички резолюции на света и трябва да бъде премехнат . Ако живее до 80 кой ще му трае ракетите 40 години още ? Япония си замълчава вече 3 години , но и те имат нерви .Япония е голяма Хапка за устата на тоя бедняк да не говорим за САЩ и НАТО.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редно е Тръм и Ким да се видят и цял свят да гледа и слуша това което ще кажат.
38
5
 
18
 
! Отговори
до 35 преди 6 години
Никой не мрази САЩ или някоя друга държава. Повече от половината свят мрази терористичната външна политика на САЩ.
37
9
 
6
 
! Отговори
до 30 xc преди 6 години
Поради детинско мислене а може би и от използване на разни " ценности" пропускаш вероятността Ким да изстреля ядрени ракети не само към САЩ , Южна Корея, Япония но и към други натовски държави . Ами ако дойде ракета и в софия, как ще пишеш после ?
36
6
 
24
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
На САЩ явно им е трудно. Северна Корея многократно им дадоха да разберат, че при тях заплахите и ултиматумите няма да минат. Пък и не мога да разбера що за наглост е да плашиш заради опити друга държава, а в същия този ден и ти да правиш такъв...Крайно време е някой да освободи Щатите от имперската мания за изключителност и недосегаемост.
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27Нито Сащ и нито Северна Корея се нуждаят от война.Комунистите като Ким винаги обвиняват Сащ и обявават Сащ за заплаха. В България по времето на социализма се е насаждала омраза към Сащ. Сега същото се прави в Северна Корея.
34
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До unknownНезнайни Япония започна да създава собствена армия след 2000 дори вече пуснаха собствен прототип на СТЕЛТ самолет. Япония е втората в света страна която има реален използваем авионосен флот. Япония все по-малко зависи от САЩ
33
3
 
14
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Фактът че една неразвита държава чиито ракети са на базата на Скъд от 60-те години си прави каквото си иска и Япония(псевдо техническата нация) не успя нищо да направи с последното поколение Пейтриът говори красноречиво какво ще се случи на американците ако ги почнат вкупом руснаци и китайци.Нека не се лъжем Китай ще е с Русия в една световна война!
32
1
 
7
 
! Отговори
Ким преди 6 години
Какво да ти кажа Доналде, единствената опция за теб Доналде, е да ми изближеш моркова.
31
7
 
4
 
! Отговори
зДЖ преди 6 години
Чичо Ким е велик еВач и със сигурност жули Жужето в *** еврейски!! Затова и русофилите го обичат, щото *** любимия им вожд на новия СССР!!
30
11
 
10
 
! Отговори
xc преди 6 години
Най-добре САЩ и Южна Корея да ги ударят изведнъж-ама както си трябва и да се престане с тези дивотии, един луд да държи в атова ситуация половината свят е меко казано опасно!! А руските сливи миризливи и онези мазни китайци се подхилкват отстрани щото им е изгодна ситуацията, позволява им също да се гаврят със САЩ и цивилизования свят.Накрая и те ще циврят ми се чини!! С луди -особено въоръжени като Ким-трябва да се справяш по най-дивашкия начин, за да си вземат бележка другите подобни на тях!!
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкият Ким забива жестоки ритници в гнясната краварска морда.