Тръмп към Северна Корея: Всички опции вече са на масата!

Светът чу ясно и силно посланието на Пхенян, заяви той
29 авг 2017 17:15,
89
Тръмп към Северна Корея: Всички опции вече са на масата!
Снимка: Reuters

Американският президен Доналд Тръмп предупреди, че "Всички опции са на масата" след като Северна Корея изстреля балистична ракета над Япония в ранните часове на вторник.

"Светът чу последното съобщение на Северна Корея високо и ясно", каза Тръмп в изявление, цитирано от CNN.

"Режимът изрази презрението си към съседите си, към членовете на Обединените нации и към минималните стандарти за приемливо международно поведение" отсече Тръмп.

Още по темата

Японският министър-председател Шинзо Абе също осъди изстрелването, казвайки, че то представлява "най-сериозна и мрачна" заплаха.

Ракетата прелетя на Еримомисаки, северният остров Хокайдо и се разпадна на три части преди да падне в Пасифика, на около 1180 километра от брега на Япония.

Посланикът на Северна Корея при ООН в Женева защити използването на "твърди контрамерки" срещу агресията на САЩ, часове след като Пхенян изстреля балистична ракета над Япония, предава AFP.

"Сега, когато САЩ открито заявиха своето враждебно намерение към Северна Корея, като извършиха съвместни агресивни военни учения, въпреки многократните предупреждения... моята страна има всички основания да реагира с твърди контрамерки, за да упражни правото си на самозащита", заяви Хан Тае-Сонг заяви в рамките на Конференцията по разоръжаването.

Най-новото изпитание на балистична ракета от Северна Корея е поредната нейна провокация и поражда сериозно безпокойство, заяви представителят на САЩ по въпросите на разоръжаването Робърт Уд, цитиран от Ройтерс и БТА,

Вашингтон трябва да анализира допълнително изпитанието на ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо и падна в морето, но то ще е тема на обсъждане на заседание на Съвета за сигурност на ООН по-късно днес, каза Уд.

"Това е поредната провокация на Северна Корея, те изглежда просто продължават да се случват. Това, разбира се, е повод за сериозно безпокойство за правителството ми и за редица други правителства", заяви Уд преди заседание в Женева на Конференцията на ООН по разоръжаването.

На това заседание Северна Корея обвини САЩ, че водят Корейския полуостров към експлозия и заяви, че тя има право да реагира "с твърди ответни мерки".

Русия също настоява Северна Корея да спазва резолюциите на Съвета за сигурност на ООН за ракетната й програма, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Русия иска Северна Корея да прояви сдържаност и да избягва провокационни действия, а САЩ и военните им съюзници да избягват военна ескалация", заяви руският заместник-външен министър Сергей Рябков, цитиран от Интерфакс.

Рябков добави, че политическо решение на кризата с КНДР може да се постигне на основата на предложената от Русия и Китай пътна карта, която предвижда двойно замразяване - на ракетните и ядрени тестове на Северна Корея и на натиска с военни средства от нейните опоненти, отбелязва ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо САЩ нямат още мирен договорсъс Северна Корея след войнатана Корейския полуостров през 50-тегодини на мин. век?
67
1
 
4
 
! Отговори
редник преди 6 години
Валериан . тоалетна хартия , памперси , студена вода ....на масата са !
66
1
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Всички опции са на масата"Това означава че на Ким му е подписана смъртната присъда.... По-скоро означава, че ще се счупи масата.
65
0
 
2
 
! Отговори
До 500 преди 6 години
Всеки народ си има вкус! Туйто!
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"съвместни агресивни военни учения"Ко ? Не !
63
0
 
6
 
! Отговори
редник преди 6 години
До ХА-ХА-ХА веселяка :) По малко Холивуд и по малко пушеци или каквото там ползваш , че и нас развесели приятел :)
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маалиии ! Ким бръкна дълбоко в здравето на САЩисаните и разби сънят им.
61
0
 
5
 
! Отговори
редник преди 6 години
До ХА- ХА -ХА А ти за надземен , въздушен , ядрен взрив чували си специалист мамин ? Ще чакат да думне атомната бомба твоите системи така ли :) ?
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ще предизвикат ядрена световна война, унищожителна за цялото човечество.
59
1
 
5
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
Ако беше Руска ПРО щеше да прихване ракетата и да върне обратно в точката на изстрелване. Американското ПРО въпреки, че е много скъпа система е за детски игри.
58
0
 
3
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
НЕРДЕ САЩ,НЕРДЕ ЯПОНИЯ- ТОВА Е ВСЕ ЕДНО МАКЕДОНИЯ ДА ПОСТРАДА ОТ ШИПТАРИТЕ,А НИЕ ДА СЕ ОТТЕПАМЕ НА СЪРБИТЕ!
57
1
 
10
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Нали имат ПРО хамериканците, сваляйте ракетите навлизащи в чуждо въздушно пространство. Или и тая отбрана е прехвалена като всяко друго оръжие
56
5
 
11
 
! Отговори
Америка-тролл преди 6 години
Господа членове на всякакви НПО-та, както по-долу ви бе казано: Северна Корея е в състояние на война срещу САЩ и Южна Корея! Тази война е започнала през 50-те години на миналия век и НИКОГА НЕ Е ПРИКЛЮЧВАЛА!Тоест - НЯМА СКЛЮЧЕН МИРЕН ДОГОВОР, има сключено временно примирие!И в тоя ред на мисли - имаме нова директива от нашия спонсор, г-н Сорос: - всячески да изкривяваме истината; -да очерняме всякак действията на С. Корея; -същото и за РусияЩе ни бъде платено, съгласно текущите тарифи!
55
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всички опции са на масата"Това означава че на Ким му е подписана смъртната присъда.
54
3
 
26
 
! Отговори
редник преди 6 години
Стана ясно че Ким знае какво прави , а САЩ не !
53
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе аз да питам, защо прехваленото ПРО не свали корейската ракета над Япония? Или само рекламата му голяма.
52
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким ссамо и само да е власт би направил всичко
51
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 49Предполагам са тогавашните държавни мишоци са правили същите неща, като внука им. Така че заслужено са ги биели. Явно не разбират от един път, че ще трябва втори път. Има си световни закони и ще ги спазваш , както ти, така и те. Дай да избиеМ и всички Италианци , защото е имало Римска империя 1000 години ?:)
50
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 47Северна Корея от една страна САЩ и Южна Корея от друга страна ДЕ ЮРЕ ВСЕ ОЩЕ СЕ НАМИРАТ В СЪСТОЯНИЕ НА ВОЙНА - Това асимилираш ли го?
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ си мечтае да е Ким