Жертвите на бурята Харви станаха 20, пострадалите къщи - 40 00

Ще трябват години за възстановяване
30 авг 2017 20:08, Александър Попов
7
Жертвите на бурята Харви станаха 20, пострадалите къщи - 40 00
Снимка: Reuters

Броят на смъртните случаи в САЩ, причинени от тропическата буря Харви, достигна най-малко 20, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

Шерифът на окръг Монтгомъри, северно от Хюстън, щата Тексас, съобщи, че двама мъже са се удавили. Единият продължил с пикапа си по наводнен път, въпреки издигната барикада, и не успял да се измъкне от водния капан, в който попаднал. Другият мъж се удавил при опит да преплува наводнен път.

По първоначални данни между 30 000 и 40 000 къщи са пострадали в Хюстън от тропическата буря, съобщи главният администратор на окръг Харис съдия Ед Емет.

"Може да са и повече, няма да знаем със сигурност докато не посетим тези райони", каза Емет.

Той отбеляза, че въпреки че някои от къщите няма как да се ремонтират, властите получават значителни дарения, а доброволци помагат доколкото могат.

"Чакат ни тежки месеци, а може би и години", заяви Емет.

След продължили пет дни поройни дъждове в района на Хюстън, наводненията сега засягат други района в щатите Тексас и Луизиана.

"Окръг Харис, в който се намира Хюстън, получи голямо внимание, защото става дума за голям град, но околните окръзи пострадаха колкото нас", подчерта Емет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са само подгизнали талашитените къщички-на трески са станали .Има някакъв завод с химически вещества който може да избухне в Хюстън
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В голямата демокрация направили военен или полицейски час хахахаха да не се крадат.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това външно как лъже , чв няма пострадали българи не може при 2 метра вода този път не вярвам крият , че има да не се разчува
3
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Фейк нюз, снимките са фотошоп, няма такова нещо като промяна на климата...За един ден природата показа какво става когато оранжеви клоуни и техните плиткоумни подръжници се опитват да се гаврят с нея - удари ги там където са наи-големите привърженици на този който каза, че всичко с климата си е наред. Дано да им е дошъл акъла, ама надали...
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли американци ще изядат алигаторите по улиците? Поне са тлъсти добитъци, няма да умрат от глад
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20!? От сутринта по телевизиите казват, че са станали 30! Нали е САЩ, трябва да се минимизират щетите.Ако беше Русия щеше да пише, че са 2 милиона и един тук щеше да тиктатка. Тиктатка още от 2014 г. когато си взеха Крим и не се сеща да смени батерията, белки стрелката не трепти на място!