Като Робин Худ: Мигранти в Рим – в имоти на мафията

Конфискуваните апартаменти на мафиоти са над 200 000
30 авг 2017 08:30,
15
Като Робин Худ: Мигранти в Рим – в имоти на мафията
Снимка: Reuters, архив

Властите на Рим обмислят дали конфискувани от мафията сгради може да бъдат използвани за настаняване на мигранти, предаде Асошиейтед прес.

До тази стъпка се стигна, след като полицията бе разкритикувана за сблъсъците, избухнали при опит да евакуира мигранти, незаконно настанили се в сграда в столицата.

На 31 октомври властите ще представят резултатите от анализ на 200 000-те конфискувани от мафията апартамента и ще кажат кои от тях стават за временно убежище на мигранти.

Според Вирджиния Раджи, кметицата на Рим, незаконно настанили се хора има в около 100 сгради в столицата. Тя защити действията на полицията, използвала водни оръдия срещу кандидатите за убежище миналата седмица. Тогава мигранти, основно от Еритрея и Етиопия, се настаниха на централен площад, след като преди това бяха изгонени от съседна сграда, в която се бяха самонастанили от 2013 г. ООН разкритикува изгонването на мигрантите, предвид факта, че на тези хора не са били предоставени алтернативни места за подслон. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: мафиотиримимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Тото преди 6 години
И италианците ще берат ядове също като немците. Лошото е че един пенсионер взима по малко от един емигрант там. Света откачи.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БлагодарностКостов, Царя...
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гати, точно тази религия с РИМ няма как да се съчетае, само си представям как искат джамия в Рим...
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusНе може да се пише така. Италианците трябва само да бачкт и да хранят мирната религия.
5
2
 
27
 
! Отговори
zeus преди 6 години
И какво лошо имаше в предложението ми да дадат имотите на италианци, а африканците да ги изпратят по родните места, та да ме изтриете? Чичко Шopши не дава пи да публикувате такива мнения?
4
3
 
23
 
! Отговори
от Ботуша преди 6 години
До lolинженер съм, дойдох по договор през 1991 г., когато вие още клечахте денонощно пред италианското посолство за визи. Работя в голяма софтуерна компания и плащам данъци. Не ми е все едно къде отиват данъците ми, а те не са малко, повярвай ми..
3
3
 
38
 
! Отговори
Благодарност преди 6 години
Като гледам тази снимка искам да благодаря на всички БГ "политици". С тяхната основна помощ БГ стана толкова зле, че никой имигрант не иска в БГ. Хвала Ви: Доган ,Местан, Станишев, Виденов, Боко Тикавата и сега новата плеяда от стари агенти-- Каракачанов и Симеонов.
2
2
 
49
 
! Отговори
ha преди 6 години
На кораба и обратно през Средиземно море в Африка и готово! Там е топло целогодишно и могат да си спят и по дърветата.
1
4
 
29
 
! Отговори
Oт Ботуша преди 6 години
Преди месец в нашия град заселиха 1200, прати ни ги стрина Меркел по някакво споразумение за преразпределение. В следващите дни, централната гара гъмжеше от цкакалци. Купуваха си билети и заминаваха за Рим. Мдааа, нали ЕС е свободно придвижване на стоки и товари. Полицаите гледаха и се подсмихваха - товари не са ни нужни!