Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция

Съветът за сигурност на ООН осъди поредното изпитание на Пхенян
30 авг 2017 07:23,
119
Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция
Снимка: Reuters

Северна Корея изстреляла балистична ракета със среден обсег Хвасон-12, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е присъствал на изстрелването. Той е било с цел противопоставяне на съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея.

Ким Чен Ун е изразил голямото си задоволство след ракетното изстрелване, допълва КЦТА, цитирана от Франс прес и ТАСС. Той е предупредил, че ще има още изпитания на балистични ракети, като Тихият океан ще е целта им, предаде Франс прес.

Ким Чен Ун е определил ракетното изпитание като първа стъпка към подготовката на военна операция на Корейската народна армия в Тихия океан и прелюдия към възпирането на Гуам, определен от него като предна база за инвазия, предаде ТАСС.

Датата на изстрелването на ракетата е била 29 август, за да се отбележи 107-ата годишнина от договора от 1910 г. между Япония и Корея, по силата на който Токио колонизира Корейския полуостров, уточнява КЦТА, предаде Франс прес.

Северна Корея заплаши да изстреля четири ракети Хвасон-12 към морето близо до американската тихоокеанска територия Гуам по-рано този месец след отправени към Пхенян предупреждения от страна на Доналд Тръмп, припомня Ройтерс.

Съветът за сигурност на ООН осъди най-категорично новото ракетно изпитание на Северна Корея, предадоха световните агенции.

Съветът призовава всички страни членки на ООН да спазват стриктно и изцяло резолюциите на организацията, в това число и тези, налагащи икономически санкии на Северна Корея, се казва в изявление, одобрено от 15-те страни членки. В него се добавя, че е от жизненоважно значение Северна Корея да преприеме незабавни, конкретни действия, за да намали напрежението. Съветът изразява също така ангажимента си за мирно, дипломатическо и политическо решение на севернокорейската криза.

В телефонен разговор на американския държавен секретар Рекс Тилърсън с външните министри на Япония и Република Корея ракетното изпитание на Пхенян бе наречено "обостряне на прокацията", предаде ТАСС. Това изпитание показва каква опасна заплаха е Северна Корея за САЩ, Япония и Република Корея и за другите страни по света, смятат тримата дипломати. Тилърсън отново е уверил колегите си, че САЩ продължават да се придържат към ангажимента за защита на Япония и Република Корея. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
1
 
! Отговори
Расате преди 6 години
Ако Северна Корея нямаше ядрено оръжие Ким отдавна да е последвал съдбата на Садам и Кадафи.Второто е ,че Северна Корея показа , че американското ПВО не може да прихване балистична ракета.Това , че Япония не е искала да я прихване е кьор фишек
99
2
 
1
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
сащ са големи от падъциии. Вижда им се края. Пържено говеждо на ядрено барбекю.
98
3
 
3
 
! Отговори
Да благодарим преди 6 години
На великите САЩ че чисти света от *** като Кадафи и СаддамИде ред и на Фат Ким ;))
97
1
 
2
 
! Отговори
Блага вест преди 6 години
Таз година Коледата ще дойде по-рано!Тръмп Велики скоро ще сготви Прасчо ;)
96
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са на колене, с примка на шията,в добавка и една ск ракета отзад
95
3
 
3
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Пълен въздух под налягане. Има ли още баламурки да вярва че имали много голем ,ама нанайси...Ким си направи гавра с труп.... Само я изгледаха. Царят е гол...хаха. Перчема ,жълтия той не е добре психически. Поданиците му същите . Ама настъпиха мотиката. Голям смях!!!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нееее ! Самсунг ! Galaxy Note 8, щеше да е перфектния телефон. Имат много да компенсират, за резила със седмицата ... ама ясно, няма да стане.
93
3
 
3
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Сега е момента реално да си рекламират противоракетната отбрана краварите. Или въздухарите...
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким показа на САЩ, че са беззащитни срещу ракетно нападение и не могат да им свалят ракетата, прелетяла над Япония. И още, че най-глупавите измежду глупавите или най-корумпираните правителства си купуват американско оръжие. То е безполезно срещу ракетите на Пхенян, камо ли срещу Руските ракети! Резил за САЩ!
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 98: Окупирани са невежо! Я ми кажи ти би ли пуснал доброволно в къщата си този, който ти е обидил семейството? Едва ли! Но под дулото на оръжието-да! С "джапанките" е същото, дори по-страшно, защото усетиха в гащите си атомната БОМБААА!
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че ЮК и Япония са "окопирани" от САЩ е твоя измислица . Такова нещо няма към днешна дата. Двете са независими държави и не са анексирани към никой. И двете са богати и създават технологични чудеса. Това не може да се каже за соц държавите. Всичките са бедни и на различни режими. Нямат образование и населението тъне в глупост . Забранено им е да напускат държавата и да говорят против властта. Няма как да оспориш фактите, колкото и да лъжеш.
89
1
 
2
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
До Анонимен 61 Чудя се как така си толкова умен, по-умен от стратези и генерали и президенти, направо гениален, пък от друга страна си толкова отчайващо неграмотен!
88
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Тото 94Не Обиждай защото ще се окажеш в подобна ситуацияЗащо САЩ?пъха си гагата навсякъде!ЮКорея и Япония реално са окупирани от САЩ войски(не вярваш защо и как свалиха предишния управляващ в ЮКорея)Главния Въпрос Страна извън сега превилигированите да имат ядрено оръжие ИМА ЛИ ПРАВО ДА СЪЗДАДЕ ПОДОБНО ОРЪЖИЕ И НОСИТЕЛИ ЗА ДОСТАВКАТА МУ?Защо да няма право?пп В ООН до 1977 година Китай не беше представен. Имаше нещо наречено Република Китай(или Тайван)1977 Китай се сдоби с Ракети!
87
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Хора Помните ли какъв Кютек беше между Индия и Пакистан преди двете да се сдобият с ядрено оръжие? Колко войни водиха и то доста кръвопролитни.И след това Тишина в ЕФИРА. Политиците само сега може да ръмжат едни на други и толкова.Това което виждаме и чуваме е точно края на старата ера между Северна Корея и САЩ/Южна Корея. Ще се съпровожда с Много ама Много Джавкане и смъртни заплахи. Включително и санкции които реално само са неприятни за Северна Корея. И скоро ще затихнат
86
3
 
5
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Не мога да разбера защо на някои *** все САЩ им е в устата, тук говорим за ООН, Ю. Корея, Япония и кажи речи целия нормален свят. Всички са срещу прасчовите ненормални опити. Всички с изключение на Русия, Китай и няколко безполови либералчета в този форум.
85
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тлъстият Жълтурко ще гризне дръвчето скоро. И ще го изпечат като розово прасенце. На какво се надява и кого плаши се чудя. Явно краят му се вижда. Когато едно управление срине една държава, остава един изход, да въвлече народа си във война за отклоняване на вниманието.
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"". въпроса е СК с какво ще свали десетките модерни ядрени ракети на САЩ летящи към оризовия гьол. ""-това е бисер на всички тъпунгерии.Всякакви разяснения са излишни.
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Северна Корея има достатъчноподземни бомбоубежища.Некаразмишляват Япония , Южна Кореяи техният покровител Пидосия.
82
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балистичната ракета НЕ се сваля в космоса бе хахахахха . Кви тъпунгерии пишат тук :)) Второ , не само САЩ трябва да свалят ракета ...въпроса е СК с какво ще свали десетките модерни ядрени ракети на САЩ летящи към оризовия гьол на прасчо ????? ??
81
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкия се е размечтал за Гуам, но май ще попадне в Гуантанамо :)