Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция

Съветът за сигурност на ООН осъди поредното изпитание на Пхенян
30 авг 2017 07:23,
119
Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция
Снимка: Reuters

Северна Корея изстреляла балистична ракета със среден обсег Хвасон-12, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е присъствал на изстрелването. Той е било с цел противопоставяне на съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея.

Ким Чен Ун е изразил голямото си задоволство след ракетното изстрелване, допълва КЦТА, цитирана от Франс прес и ТАСС. Той е предупредил, че ще има още изпитания на балистични ракети, като Тихият океан ще е целта им, предаде Франс прес.

Ким Чен Ун е определил ракетното изпитание като първа стъпка към подготовката на военна операция на Корейската народна армия в Тихия океан и прелюдия към възпирането на Гуам, определен от него като предна база за инвазия, предаде ТАСС.

Датата на изстрелването на ракетата е била 29 август, за да се отбележи 107-ата годишнина от договора от 1910 г. между Япония и Корея, по силата на който Токио колонизира Корейския полуостров, уточнява КЦТА, предаде Франс прес.

Северна Корея заплаши да изстреля четири ракети Хвасон-12 към морето близо до американската тихоокеанска територия Гуам по-рано този месец след отправени към Пхенян предупреждения от страна на Доналд Тръмп, припомня Ройтерс.

Съветът за сигурност на ООН осъди най-категорично новото ракетно изпитание на Северна Корея, предадоха световните агенции.

Съветът призовава всички страни членки на ООН да спазват стриктно и изцяло резолюциите на организацията, в това число и тези, налагащи икономически санкии на Северна Корея, се казва в изявление, одобрено от 15-те страни членки. В него се добавя, че е от жизненоважно значение Северна Корея да преприеме незабавни, конкретни действия, за да намали напрежението. Съветът изразява също така ангажимента си за мирно, дипломатическо и политическо решение на севернокорейската криза.

В телефонен разговор на американския държавен секретар Рекс Тилърсън с външните министри на Япония и Република Корея ракетното изпитание на Пхенян бе наречено "обостряне на прокацията", предаде ТАСС. Това изпитание показва каква опасна заплаха е Северна Корея за САЩ, Япония и Република Корея и за другите страни по света, смятат тримата дипломати. Тилърсън отново е уверил колегите си, че САЩ продължават да се придържат към ангажимента за защита на Япония и Република Корея. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
8
 
! Отговори
до 60 преди 6 години
Ха-ха-ха...САЩ световен господар?!БЯХА такъв.Вече НЕ СА и НЯМА да бъдат.Приемете тая проста истина и се примирете с нея.
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УНИКАЛНОТО Е, ЧЕ ДОКОЛКОТО СЪМ ЗАПОМНИЛ ОТ НОСТРАДАМУС ЩЕ ИМА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА И ТЯ НЯМА ДА Е НИТО ЗАРАДИ РУСИЯ НИТО ЗАРАДИ БРАДАТИТЕ ИСЛЯМИСТИ А ЗАРАДИ ЖЪЛТИТЕ!!!-----------------------------СЕГА ИМА НЕ ЕДНА СТАТИЯ КАК ЩЕ Е ТОЧНО ЗАРАДИ СЕВЕРНА КОРЕЯ КОЯТО ЗА НУЛА ВРЕМЕ ЩЯЛА ДА БЪДЕ ПОКОРЕНА НО УВИ ПОСЛЕДСТВИЯТА БИЛИ ДА БЪДЕ ЗАСЕГНАТА КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА КОЯТО ЩЯЛА ДА СТРЕЛЯ ПО САЩ С ЯДРЕНОТО СИ!!!---------ИЗВОДА Е !! ЕПА ЩОМ ТРЕБЕ ТРЕБЕ И ДА СЕ ПОЧВАТ ПО-СКОРО ВЕЧЕ;)
58
6
 
7
 
! Отговори
иван преди 6 години
А защо краварите могат да затрият Хирошима и Нагазаки?Само питам!
57
11
 
6
 
! Отговори
Ванчо преди 6 години
Усещам, че скоро Грухи ще го разкарват като панаирска мечка с пранги на краката. Ако не го изпържат от въздуха.
56
3
 
6
 
! Отговори
Не е най-страхливия преди 6 години
Обамата беше страхлив като подплашен орангутан и почти толкова умен.Още той трябваше да действа смело и да реши проблема, за да не се стига до сегашния цирк.
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След Крим и Сирия гледаме поредния чутовен говежди провал и в Северна Корея.Еднополюсният световен ред пропадна като л-йно в нужник.
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ В МОМЕНТА ИМА НАЙ-СТРАХЛИВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ОТ ВСИЧКИТЕ ДОСЕГА!!!!!АЗ МОГА ДА ОРГАНИЗИРАМ ТАКАВА ОПЕРАЦИЯ, ЧЕ БЕЗ УПОТРЕБАТА НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ДА Я ТУШИРАМ ЦЯЛАТА СЕВЕРНА КОРЕЯ В РАМКИТЕ НЕ НА 24 ЧАСА А НА 12 ЧАСА :D ЩЕ ИМА ДОСТА ЖЕРТВИ НО ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ЩЕ БЪДЕ ОБЕЗОПАСЕНА А И ДА ИЗСТРЕЛЯТ НЯКОЯ РАКЕТА, ТЯ ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕНА НАД ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ!ГОТОВ СЪМ ДА ПОЖЕРТВАМ ЮЖНА КОРЕЯ ВСЕ ПАК ТОВА СЕ НАРИЧАТ КОСТВЕНИ ЖЕРТВИ ОТ РАСА С 3 МИЛИАРДА ТА И БЕЗ 100 МИЛИОНА ПАК СА НАЙ-МНОГО!!!!
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крайно време е САщ, ако държат на статуса си на световен господар, да извършат наказателна операция " вижте кво се случва с лаячите"! И да го измъкнат тоя жив от някой бункер. после да го разкарват по целия свят, за назидание. така Тимур е разкарвал из цяла Азия Баязид.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
военната операция ще бъде с по 1 коса да окосят поляните, че иде зима...
51
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква седмица?!Една ескадрила B2 и след 30 минути няма да се говори повече за този о_ли_гофрен.
50
7
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
Да им наложат пълна морска и сухопътна блокада и да ги оставят да се самоизядат от глад.
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя домат с форма на човешка глава, няма да нападне никого.само блъфира и прави театър за "сплашване".пределно му е ясно, че ще му скъсат гащите за седмицаи ще свърши содомизиран с ловджийски нож, както кадафи.
48
3
 
8
 
! Отговори
Споко! преди 6 години
За каво им е на Корея да нападат?Караварите ще скъсат оглавника от лай!
47
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Само една ли?Другата седмица нека са повече.
46
5
 
4
 
! Отговори
Споко преди 6 години
Само чакат Ким да нападне Гуам, познайте какво ще се случи след това.А Китай и Русия ще гледат като странични наблюдатели, защото САЩ ще действат при самоотбрана.
45
5
 
1
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
Като цяло се нагнетява напрежение за да стане война ( просто още не е дошъл момента). Едва ли някой го е страх от някви летящи и разпадащи се железа.
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
извънземници - нещо между м а лоумници и извънземни и на кво се радват толкова ?
43
7
 
5
 
! Отговори
Наближава Коледа преди 6 години
Прасчо чака с нетърпение своя празник, вай завалъ!
42
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зад Северна Корея стоят Китай и Русия.Това са две свръхмощни сили,за които говедата само като чуят и прави се посират.За краварите от тази авантюра ще останат само срамът и унижението.Ама те от няколко години свикнаха с тези неща.
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо фащ могат да изстрелват ракети в Сирия, Виетнам, Ирак и никой да не изстрелва по тях . Техния краварски животец по ценен ли е от живота на избитите стотици хиляди иракчани, виетнамци, сирийци ...?!!!!!!!!!!!