Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция

Съветът за сигурност на ООН осъди поредното изпитание на Пхенян
30 авг 2017 07:23,
119
Пхенян изстреля нова ракета, Ким готви военна операция
Снимка: Reuters

Северна Корея изстреляла балистична ракета със среден обсег Хвасон-12, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е присъствал на изстрелването. Той е било с цел противопоставяне на съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея.

Ким Чен Ун е изразил голямото си задоволство след ракетното изстрелване, допълва КЦТА, цитирана от Франс прес и ТАСС. Той е предупредил, че ще има още изпитания на балистични ракети, като Тихият океан ще е целта им, предаде Франс прес.

Ким Чен Ун е определил ракетното изпитание като първа стъпка към подготовката на военна операция на Корейската народна армия в Тихия океан и прелюдия към възпирането на Гуам, определен от него като предна база за инвазия, предаде ТАСС.

Датата на изстрелването на ракетата е била 29 август, за да се отбележи 107-ата годишнина от договора от 1910 г. между Япония и Корея, по силата на който Токио колонизира Корейския полуостров, уточнява КЦТА, предаде Франс прес.

Северна Корея заплаши да изстреля четири ракети Хвасон-12 към морето близо до американската тихоокеанска територия Гуам по-рано този месец след отправени към Пхенян предупреждения от страна на Доналд Тръмп, припомня Ройтерс.

Съветът за сигурност на ООН осъди най-категорично новото ракетно изпитание на Северна Корея, предадоха световните агенции.

Съветът призовава всички страни членки на ООН да спазват стриктно и изцяло резолюциите на организацията, в това число и тези, налагащи икономически санкии на Северна Корея, се казва в изявление, одобрено от 15-те страни членки. В него се добавя, че е от жизненоважно значение Северна Корея да преприеме незабавни, конкретни действия, за да намали напрежението. Съветът изразява също така ангажимента си за мирно, дипломатическо и политическо решение на севернокорейската криза.

В телефонен разговор на американския държавен секретар Рекс Тилърсън с външните министри на Япония и Република Корея ракетното изпитание на Пхенян бе наречено "обостряне на прокацията", предаде ТАСС. Това изпитание показва каква опасна заплаха е Северна Корея за САЩ, Япония и Република Корея и за другите страни по света, смятат тримата дипломати. Тилърсън отново е уверил колегите си, че САЩ продължават да се придържат към ангажимента за защита на Япония и Република Корея. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
11
 
10
 
! Отговори
:D преди 6 години
Ким е като малко невръстно мишле, което дърпа упорито опашката на котката, докато котката не се обърне и не му даде урок за цял живот...
39
14
 
6
 
! Отговори
Логично преди 6 години
Търпението на чичко Тръмп скоро ще се изчерпа и последният комунистически диктатор скоро ще се озове в небитието.
38
11
 
5
 
! Отговори
ким чен грух преди 6 години
Санкциите изглежда не помагат. Дебелият Ким е готов на всичко, дори и народът му да умира от глад и да яде трева, само и само да се пъчи с допотопните си ракети. Време е да се използва сила срещу северокорейската ***. Американски генерал каза преди време, че С.Корея няма да издържи и 15 минути, ако Тръмп реши да ги удари с пълната мощ на американската армия.
37
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите могат само да пръднат на Ким на оная работа и да джафкат като побеснели пинчери от разстояние.Първо не смеят да нападнат севернокорейците заради самите тях.И второ да не забравяме с кого граничи КНДР.Или си мислите,че Русия и Китай ще позволят на някого да пуска бомби до тяхната граница.
36
2
 
13
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Доста плиткоумно разсъждение. Типично е за драскачи платени от сороски терористични организации. Представаш ли си ако Ким чете тук случайно как на момента ще насочи цели три ракети с ядрен заряд към София.
35
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби Пак си нелеп и неинформиран. Първо никой няма да пита , какво искат Китай ...Особено след като те създадоха тоя режим и го въоръжиха с остарели ядрени технологии. Второ термоядрената бомба може да е обвивка от Уран , но може и да е Олово - именно това се използва с цел ниска радиация.
34
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39Айде чакаме :))) Още колко десетки години , ще чакаме СК да унищожи САЩ . ***. Така падат ракети ....то и акъл трябва
33
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 32ЛЕЛЕ КАКЪВ ЕКСПЕРТ1. Свръхмощните ядрени боеприпаси са признати много отдавна за прекалено опасни за екологията за да се ползват. Ако една бомба като тази в Хирошима или по-слаба взривена във въздуха радиоактивното заразяване е малко. В Хирошима и Нагасаки не са спирали да живеят хора2. След свръхмощен боеприпас дори взривен във въздуха остават толкова много радиоактивни отрови, че Чернобил и Фукушима може да ни се сторят детска игра. Китай и Русия не искат подобно нещо.
32
3
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 6 години
Не една а много ракети ще паднат в краварника и то насочени в правилните места.
31
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той си е удома ама ракетите му са извън дома.Второ какво прави Сащ в океана си е техна работа ? Океана до колкото ни е известно , не е на комунистическа СК ? Какво прави САЩ в ЮК отново си е техна работа ? Какво прави в Япония пак си е техна работа ? Ракети летят ли към СК от тяхна страна ? НЕ. Определено шишлъка си търси проблем и очевидно , ще го намери.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В интерес на истината Северна Корея на никого не пречат и с никого не се заяждат.Вярно че живеят по свой си начин,но това си е тяхна работа.Истинският световен терорист е САЩ.Затова браво на корейците,че си изградиха мощна армия,която да държи на разстояние говеждите агресори с техните демократизиращи бомби.Кадафи и Саддам и се вързаха навремето на сладките приказки,не си модернизираха армиите и си платиха за това.А с това бяха разрушени и държавите им,та да може Чичо Сам да точи на воля петрол.
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ключът към успеха, изстрелваш ракети и американците не смеят да те демократизират.Краварите по принцип могат да смачкат Северна Корея, но страхът от това че някоя ракета може да цопне в краварника е по голям.
28
2
 
8
 
! Отговори
редник преди 6 години
Дп 33 " Търси си белята този тапир и ще си я намери " Ким е у дома си , тези дето търсят нещо не са , ама си прав за белята , който търси намира !
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корееца нали предложи на Тръмпи да се срещнат и сприятелят. Тръмпи каза че не иска и ще го трепе. Ким естествено ще се защитава и живота на другите корейци.
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търси си белята този тапир и ще си я намери.
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да обобщим. САЩ има водородни бомби с диаметър на поражения 200кМ. 5-6 такива бомби и с прическата на ориза е свършено :))) Няма да има нужда от сухопътна даже. Да видим само , кой първи ще нарита шкембето :)
24
3
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
И ка че стане тва ?
23
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свинче изстреляй една към САЩ :)) И ти като баща си ухаеш на нежен мухал, нищо повече. Беден военен престъпник , който рано или късно ще бъде окачен някъде.
22
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимките ми се вижда че е малко перко.
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Ким.Трябва да има нов световен ред.Давай в същия дух.