Папата откровено: За жените, комунизма, психоанализата

Франциск засяга темите в нова книга с интервюта
31 авг 2017 22:45, Анисия Иванова
6
Папата откровено: За жените, комунизма, психоанализата

Отношенията с жените, комунизмът, психоанализата - това са част от темите, които папа Франциск засяга в книга с интервюта, която ще се появи в началото на септември. Откъси от нея вече са публикувани в броя на списание "Фигаро", който излиза утре, предаде Франс прес.

Книгата е озаглавена "Политика и общество" и е плод на диалог между папата и френския изследовател Доминик Волтон. В нея Светият отец повтаря посланията, отправени вече от него през последните години по някои деликатни теми, дискутирани в обществото и в Римокатолическата църква, по-специално приема на мигранти, светското общество, свещениците педофили, хомосексуалните бракове, връзките на християнството с исляма или причастието за разведените.

Необичайното обаче е, че папата споделя и неща, свързани с хората, които са били от значение в живота му, по-специално за жените в живота му. "Лично аз съм благодарен на Бог, че съм познавал истински жени в живота си", споделя Франциск.

В книгата папата изразява признателността си към двете си баби и своята майка, които са се справяли с проблеми, нижещи се един след друг, в това число и физически страдания. В книгата той говори и за сестрите си. Франциск засяга темата и за приятелките през юношеските си години и казва, че това, че винаги е поддържал отношения с жени, го е обогатило. Той споделя, че е научил, че жените виждат нещата по различен начин от мъжете и че е важно да се изслушват и мъжете, и жените.

Франциск признава, че е бил много повлиян от комунистическата активистка Естер Балестрино де Кареага, убита по време на диктатурата в Аржентина (1976-1983 г.). Тя е помогнала за основаването на движението на майките на безследно изчезнали деца по време на диктатурата в Аржентина.

В книгата папата изтъква "комунистическата" страна на християните. Той споделя и че е ходил при психоаналитичка еврейка, когато е бил на 42 години, в момент от живота си, когато е имал нужда от това. Папата я посещавал шест месеца, за да си изясни някои неща, и тя му помогнала много. (БТА)
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обама го постави на този пост!
4
8
 
1
 
! Отговори
Футуролог преди 1 година
Ха!..Ислямо-комунистически ПАПА!

Да го светна Франциск че Християнството е УТОПИЧНА ФИЛОСОФСКА РЕЛИГИЯ НА ОТРИЦАНИЕТО и е НАПЪЛНО НЕПРИВИЧНА ЗА ХОРАТА и винаги е била най-близко до анархизма
Истинските християни на тази планета може би нямат и 1 000 човека
А сатанизмът като религия на удоволствията се подхранва от християнството
Ислямът е по-късна и почти съвършена религия показвайки ни истинската алчна и зловеща същност на човека
Х.Клинтън в разговорна реч все споменава Луцифер!Комунизъм ли е
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Папата не ме интересува! Аз съм православен християнин, а той оглавява секта.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
папите са просто част от империализма.нищо добро за света
1
8
 
17
 
! Отговори
bolbov преди 1 година
Комунизмът не религия той е бъдеще на нашия свят.