Хиляди откъснати от света в Швейцария заради свлачища

Има опасност от срутване на още 1 млн. куб.м нестабилна земна маса
1 сеп 2017 14:20, Елка Василева
5
Хиляди откъснати от света в Швейцария заради свлачища
Снимка: Reuters

Няколко хиляди души в швейцарската долина Брегалия се оказаха откъснати от света днес след нови земни свличания. Това стана само седмица, след като милиони кубически метри земна маса се свлякоха в същия високопланински алпийски район, предаде ДПА, цитирайки говорител на местната служба за борба с бедствия.

В момента се полагат усилия за отваряне на пътя, който свързва долината със Санкт Мориц и се очаква това да стане до края на деня.

Още по темата

Няма пострадали от новите свличания.

Няколко сгради са разрушени, прекъснати са няколко електропровода.

Калните потоци бяха причинени от проливни дъждове и откъртване на скали в планината Пиц Сенгало в Източна Швейцария, край границата с Италия.

Местните власти се тревожат не толкова, че временно е прекъснат достъпът до района, колкото от факта, че има опасност от срутване на още 1 млн. кубика нестабилна земна маса. Това може да се случи всяка минута, а може да стане и след година, каза Гартман.

Миналата седмица огромни скални маси се свлякоха от Пиц Сенгало към селището Бондо. Осем планинари от Германия, Швейцария и Австрия оттогава се водят за изчезнали и спасителите нямат надежда те някога да бъдат открити.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Съгласен съм, че това тепърва започва, но не идва краят на света, идва краят за някои на този свят, краят на една парадигма, където човека преживяваше реалността от една мн ограничена и глупава гледна точка на егоизъм и материализъм, на посредственост и елементарност. Всичко старо и не от любов ще бъде унищожено за да направи място за новото!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това тепърва започва. При тази промяна на климата да не би да си мислеха че вечно ще си живуркат като на кино? Край с живуркането идва края на света кой поживял поживял кой не е епа да е!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1 и 2за една щайга рубли сте готови всякакви глупости да нацвъкате
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПутин е виновен1