Китай има нов началник на армията

Предприети са кадрови промени във връзка с план за модернизация
1 сеп 2017 16:37, Елка Василева
2
Китай има нов началник на армията
Снимка: архив, Reuters

Китай назначи нов началник на армията в рамките на кадрови промени по върховете преди конгреса на Китайската комунистическа партия следващия месец. Това съобщиха китайските държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Хан Вейго сменя на поста Ли Цзочън, който този месец е бил повишен в ръководител на Съвета на началник-щабовете към Централната военна комисия на Китайската комунистическа партия.

През юли Хан командваше военния парад във Вътрешна Монголия по случай 90-годишнината от създаването на Китайската народноосвободителна армия. Парадът беше приет от президента Си Цзинпин.

Хан е бил началник на Централната зона на военното командване, включваща Пекин и голяма част от Централен Китай.

Предшественикът му Ли беше един от малцината офицери във висшия команден състав на армията с боен опит, тъй като е участвал в краткия граничен конфликт с Виетнам от 1979 г.

Кадровите промени се извършват във връзка с амбициозната програма на президента Си за модернизация на армията, отбелязва Ройтерс.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Китайармия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Тия само с пехота могат да прегазят цяла Азия. Навремето японците успяха с къде по малък човешки ресурс. Добре че бяха краварите и двете гъбки, че ги възпряха.
1
0
 
3
 
! Отговори
Golemiq преди 6 години
Хан Вейго, го вее вятъра....