Напрежение в Берлин: Турция арестува двама германци

Меркел: Трябва да се преосмислят отношенията с Турция
1 сеп 2017 21:50,
208
Напрежение в Берлин: Турция арестува двама германци
Снимка: архив Reuters

Турските власти са арестуваха двама граждани на ФРГ. Според Берлин обвиненията са "политически". Арестите са извършени в четвъртък.

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува решението на Турция да задържи двама германски граждани, предава Reuters .

Тя подчерта, че при настоящите условия не е подходящо да се обсъжда с Анкара членството й в Европейския митнически съюз.

"Трябва да действаме решително", каза Меркел на бизнес мероприятие в Нюрнберг.

Тя добави, че "може би е нужно да се преосмислят" отношенията с Турция.

Генералният консул в Измир е информиран от неправителствени органи за случилото се. По искане на германското дипломатическо представителство летищните власти в Анталия са потвърдили арестите.

И двамата задържани са само с германско гражданство, а не с двойно. Консулството на Германия в Измир е било информирано за случая по неофициални канали.

Подобна ситуация не е прецедент – при ареста на кореспондента на националния ежедневник Die Welt Дениз Юджел турските власти също не информираха Берлин за задържането му.

Заради арестите Севим Дагелен, депутат от "Левица", отправи остра критика към федералното правителство на ФРГ и поиска незабавно да бъдат коригирани съветите за пътуване в страната.

"Колебанието на федералното правителство трябва да е минало, в бъдеще то няма да впечатли похитителя Ердоган", категорична бе Дагелен.

Юрген Хард, говорител на фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага по външнополитически въпроси заяви за изданието: "Сега Министерството на външните работи трябва да работи интензивно, за да получи по-подробна информация по този случай. Ако е вярно, че арестите са произволни и без валидни съдебни процедури, трябва да се обмисли по-нататъшно затягане на инструкциите за пътуване".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 6 години
До 999КОЛЕГА...КАК ДА ТЕ РАЗБЕРАТ...НА БЪЛГАРИТЕ НЕ ИМ СЕ НАЛАГА - ВСЯКА НОЩ ДА СИ ЛЯГАТ С НЕЩО СРЕДНО - МЕЖДУ ГОДЗИЛА, И КВАЗИМОДО! ДА МЕ ПРОСТИ АЛЛАХ ...МОЯТА ХАНЪМА КАТО РОДИ ПЪРВОТО ТААНЕ...СТАНА 100ИНА КИЛА...И НЕХАЕ ЗА КВАДРАТНИТЕ МЕТРИ ХАСЕ В КОИТО СЕ УВИВА!ЕДНО Е ХУБАВО В БЪЛГАРИЯ - ОТИВАМ НА ГЛАВНАТА ...И ТОЧА ЛИГИ ПО БЪЛГАРКИТЕ - ПОСЛЕ СИ ГО ИЗКАРВАМ НА КОЗАТА!!!
96
0
 
3
 
! Отговори
999 преди 6 години
Ние сме любители на млади козички....вие българите никога няма да разберете яркия контраст между спарените от фереджетата дебели мустакати ханъми..и невинните млади козички - ухаещи на тор в знойната анадолска сутрин!
95
3
 
4
 
! Отговори
999 преди 6 години
До ЧеГевараа БЕ ЧАДО, ти на Гергьов ден що праиш бре ?САЙТА ОТНОВО Е ИЗВЪН НЯКАКВО НИВО НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТТА , ТОЛЕРАНТНОСТТА И ПРОЧИЕ ...КРИЕЙКИ СЕ ЗАД СВОБОДАТА НА СЛОВОТО - ПОКАЗВАТЕ КОЛКО СТЕ ЦИНИЧНИ , И НАЙ-ВЕЧЕ БЪЛГАРИТЕ СЪС СВОИТЕ КОМЕНТАРИ ПОКАЗВАТ ИСТИНСКОТО СИ ПОТЕКЛО А ТО Е ЧЕ НЕ СТЕ С НИЩО ПО РАЗЛИЧНИ - И ВИЕ СТЕ ДОШЛИ ОТ ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ НА ТЕЗИ ЗЕМИ!
94
8
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Решението е не турците да се приберат в Турция, защото тази територия принадлежи на България, Гърция, Армения и Сирия, а населението им да се изсели принудително в Судан, Африка и там да си играят на ислямизъм и уахабизъм с местните диваци. Т.е. едни диваци да се заселят сред други диваци!
93
4
 
5
 
! Отговори
I'm a Player преди 6 години
Р,езняците в природата им е заложено да са д,иваци. статия за мароканеца извадил нож на 15 годишно хлапе в софийското метро ще пуснете ли най накрая?
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Vsucki reznati da se nahat it Evropa. Dori tezi rodeni tuk.
91
5
 
10
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
До ЧегевараКолим яко...това ни е в природата!Преди колехме българи...последното голямо клане беше на арменци...сега колим кюрди...ама нямаме къндисване!Трябва да колим нещо....такава ни е кОлтурата!
90
6
 
10
 
! Отговори
Биби Снайпера преди 6 години
Има едно много просто решение - турците от Германия, България, а и отвсякъде другаде, където са налазили по света, да си се приберат в Тюркийето и да си стоят там! Хем няма никой да ги дразни със свинско месо, хем ще си гледат само забулени кадъни, хем няма никой да ги дискриминира - сакън, Султан Реджеп е направил от Тюркийето една супер прогресивна, демократична и безопасна за мюсюлманите държава!
89
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да ревете и да не ревете цял свят знае, че сте на ниво първобитно общинен строй. И така ще си я карате. Не случайно вече и Султан си избрахте.
88
5
 
14
 
! Отговори
ЧеГевара преди 6 години
Защо не пишете за това, как вчера, послучай сатанинския празник на зверствата и варварското насилие над животни, известен още като Курбан Байрям, по улиците на Истанбул, а и на всички турски селища, текоха реки от кръв, от зверски закланите (в пълно съзнание и осъзнаващи ужаса) животни? Морето около Босфора беше оцветено в червено от кръвта на този сатанински и нечовешки ритуал! Къде са веганите и PETA да протестират!? Докога Запада ще затваря гузно око пред това извращение?
87
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Турция не бутат баби. Там направо ги убиват ако Ердухан реши, че му пречат. Хиляди, прибрани по време на преврата не се знае живи ли са. Близките им една година не са получавали вести от тях, а не смеят и да питат.
86
7
 
8
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
НЕ МИ СЕ СПОРИ С ХОРА КОИТО ИМАТ БАНАНОВО ПОКРИТИЕ.ХОРА КОИТО ВСЕКИ БОЖИ ДЕН СЕ СРЕЩАТ С МИЗЕРИЯТА И ГЛАДА.ОПРАВЕТЕ СИ СОБСТВЕНИЯ ДВОР И ТОГАВА ИМАЙТЕ МНЕНИЯ ЗА ДРУГИ.
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не споменавай последните парламентарни избори. Ако това Турция направи спрямо друга държава щеше да се стигне до въоръжен конфликт. Турция си е въобразила, че може да си прави у нас всякакви безобразия без никакво последствие за престъпниците и.
84
1
 
6
 
! Отговори
Дорчо преди 6 години
Всъщност, какво ни интересува това нас, нормалните хора? Турци си арестуват турци! Това, че едните били с издадени немски документи за самоличност по никакъв начин не ги прави немци! Все едно да облечете едно праce в униформа на стюардеса - добре, но пак ще си остане прасe!
83
1
 
6
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
До КаринаВИЕ ЗАЩО НЕ СПОДЕЛЯТЕ ИМЕНАТА НА ХОРАТА КОИТО ИМАТ ПРЪСТ В УСВОЯВАНЕТО НА ЦЯЛАТА ХАЗНА НА КТБ.НАЛИ МНОГО СТЕ ОТВОРЕНИ
82
3
 
7
 
! Отговори
Ястреб османлията преди 6 години
До ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИНГовори ми...майка ми ( докато беше по-млада ) се бореше мъжки с брадата и мустака...първо си удряше по 1 контра...после когато най-после и у нас можеше да се купи коломаска опита и нея...с годините косъма надебеля и укрепна...сега тя само оформя "катинарчето" и го понържа с машинка в положение " 1седмична " брадичка...свиква се..и с бабата ползват едни и същи бръснарски принадлежности...практично е!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви театри на границата, бе?Пак пишеш глупости. Може ли да се сравни бутането на една баба с терора в Турция??Гьокче обикаляше без никакво право държавата и говореше по митинги против българската държава. И вместо да го изпъдят го търпяха до край. И Тиквата си мълчеше кротко.Добре, че имаме Президент на място, който излезе с декларация за тия безобразия.
80
0
 
6
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Защо им криете имената на тези "германци"? Да не би да са Мюмюм, Мохаммед или някой Рашид?!? Толеризма (обобщителното име на Етно-Марксизма, и неговото грозно отроче-милтикултурализма) закопа Европа!
79
2
 
4
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 6 години
До АнонименЗащо не казваш за нашата българска съдебна система
78
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е известна с това, че десетки хиляди седят с години по затворите без съд и присъда.