Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!

"Антитерористичната борба в Сирия трябва да продължи"
Обновена: 1 сеп 2017 08:55 | 1 сеп 2017 08:37, Златко Желев
135
Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!
Снимка: Reuters

За формиране на "широк антитерористичен фронт" "не на думи, а на дела" призовава руският президент Владимир Путин в програмна статия за новите хоризонти на стратегическото партньорство в рамките на организацията БРИКС.

Руският печат обширно цитира материала, публикуван на сайта на Кремъл в навечерието на предстоящия в китайския град Сямън лидерски форум на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка).

"До голяма степен благодарение на действията на Русия и други заинтересовани държави напоследък са създадени предпоставки за подобряване на ситуацията в Сирия. Нанесен е мощен удар по терористите", констатира Путин, цитиран от вестник "Росийская газета".

При все това подчертава, че антитерористичната борба "в Сирия, в други страни и региони трябва да продължи".

"Русия призовава не на думи, а на дела да се пристъпи към формиране на широк антитерористичен фронт на общопризната международноправна основа, централна роля в който да има ООН. И в това отношение естествено ценим подкрепата и съдействието от страна на нашите партньори в БРИКС", добавя президентът на Федерацията.

Ситуацията на Корейския полуостров "балансира на ръба на мащабен конфликт", отбелязва Путин. Според Русия "е погрешно и безперспективно" да се разчита, че само чрез натиск върху Пхенян може да бъдат спрени ракетно-ядрените му програми.

Проблемите в региона трябва да се решават чрез пряк диалог между всички заинтересовани страни без предварителни условия, се казва в статията.

Путин предлага да бъдат разработени правила за международна информационна сигурност и посочва, че е необходимо да бъде изградена единна международноправна база за сътрудничество в тази сфера, пише "Комсомолская правда".

"Важна стъпка" към бъдещите "универсални правила за отговорно поведение на държавите в тази област" според него може да стане сключването на международна спогодба за информационната сигурност в рамките на БРИКС.

Путин изтъква, че Русия последователно се обявява за разширяване на сътрудничеството между страните от БРИКС в областта на глобалната информационна сигурност.

Руският президент заявява, че на предстоящата среща на върха делегацията от Москва се надява да обсъди с другите участници и въпроси, засягащи търговското сътрудничество, допълва електронното издание ФАН.

По думите на Путин руската делегация ще прикани държавите от БРИКС да обсъдят борбата с инфекциозните заболявания и епидемиите, също и въпроси около създаването на нови лекарства, пише във връзка със статията вестник "Известия".

Според руския лидер страната му нарежда сред приоритетните насоки в сътрудничеството с БРИКС дейността в сферата на науките, иновациите и медицината. Той отбелязва високия потенциал на съвместните разработки и на пазарите за наукоемка продукция. Крайно важно е освен това сътрудничеството в областта на дребния и средния бизнес, добавя Владимир Путин.

(БТА)


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадеца вида дръжте крадеца.
112
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е световен Терорист N1, а Путин тръгнал да дава ум на другите!
Да върне Крим и после да говори!
Питайте съседите на Русия от кого ги е страх, кой ги беше поробил за 70 години ?
111
1
 
6
 
! Отговори
Гост+ преди 1 година
Има още държави за освбождаване и нормализиране - Ирак, Либия, Афганистан - Борбата за Свобода е безмилостно жестока и епична!
110
4
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Като че ли му иде акъла, ама как ще стане? Светът е залят от руски иновации и стоки с висока принадена стойност.
109
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големия терорист е кремълския психопат и военнопрестъпник Вова!
108
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИналата година по това време Джуджето обяви, че ИДИЛ били смазани. Кво стана сега ?!
107
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 106
Това е за 90 години на миналия век статистика
Сега и за САЩ и за Русия важи 600+ бойни глави поставени на носители и още 1600-1800 на склад всеки има по 2200-2400 ядрени боеприпаси

Разберете ядрения боеприпас ОСТАРЯВА (тече постоянен разпад на радиоактивните вещества) След няколко десетилетия ги разглобяват и рециклират.
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 84

Чети, момче, чети, хората са ти го написали черно на бяло; Русия общо - 11000, САЩ общо - 8000, не ми разказвай хуморески. Привеждам ти факти, не ми разказвай приказки.
105
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 101 прод

Армия която на всичкото отгоре не зачита местните а и международните закони(Ако САЩ военен направи Зулум някъде по света се Съди от САЩ Военен Съд по САЩ законодателство.
Служби започнали десетки конфликти по света. Пряко или косвено САЩ са виновни за смъртта на милиони по света и то само за този век да вземем статистиката.
104
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 101
Значи САЩ е НАЙ-ФАШИСТКАТА ДЪРЖАВА
Лидер - НЯМА има общество(За което се знае много малко със сигурност но в него влизат най-големите кръвопийци пърдон банкери) което вече над 2 века без смяна на строя управлява САЩ
САЩ са заграбили чрез монополи което е по-лошо от Олигарси(което се равнява на Картели) бизнеса почти на целия свят.(Да бе Да ама е Не - ако примерно проследиш по редичката на собственост се оказва че всички фирми правещи пример снаксове се контролират от една фирма)
103
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен 95
Ано Умни аз не защитавам Русия а се опитвам да разсея Лъжите за Русия. Руснаците си имат свои интереси и си ги защитават за разлика от нас. Нещо което да съм написал в постовете ми да не е вярно? Но ако ще спориш спори с указване на конкретни събития и/или факти.
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз горкия се чуди как да се навре сред белите страни ама никой не го иска. Това в Сирия ако някой си мисли че е в името на народа на Сирия значи е невероятен наивник.
101
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е типична фашистка държава. Това е ясно и на най-***.те хора, т.н. русофили. Но това им харесва, защото обичат да слушат, да ги мачкат и унижават. Харесва им друг да мисли вместо тях, да ги командва и те покорно да изпълняват. Това са хора без самостоятелно мислене, неспособни на творческа дейност.
Относно фаш. държава.Един лидер с безгранична власт и мощна репресивна машина, в случая гвардия. Зомбирано стадо, обединено около водача. Олигархия, която е присвоила националните богатств.
100
6
 
5
 
! Отговори
до 97 преди 1 година
Коя България е това ? Сигурно групата на сороските драскачи протестерите ?
99
3
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 1 година
От психоклиниката ли пишете или избягахте ? Д- р Иванов
98
5
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 1 година
Къв си ти бе ? Вие сте една шепа наркомане. Май скоро ще " отпътуваш" . Вече си поръчал еднопосочен билет.
97
10
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 1 година
Смъртта на русофилите трябва да е национален приоритет. Те са и.змет,ненужна ***,безполезна за себе си,вредна за околните. Повечето са гласоподаватели на БСП, пенсионерска и.змет, която не знае чужди езици, живее в гнусни панелки, кооперации и клозети, села и паланки забравени от Бога!
96
7
 
3
 
! Отговори
84 преди 1 година
Те 2500 глави са в бойна готовност. Колко имат е Божа работа, но по 6500 са деклариралич че имат. Пиши си домашното преди да пишеш.

Ся за тия дето много знаят за Крим и Донбас. 1992 Украйна върна ли на Русия 2000 ядрени бомби? Върна! Русия подписа ли договор за териториална цялост на Украйна? Подписа! Ко после направи Русия? Взе бомбите и хоп "Крим наш". Та не ми дъднетв кой е фашист щот Украйна спази уговорката. Ся щеше да е 3та ядрена сила в света. Дали Крим щеше да е Руски с 2000 бомби?
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби такива , като тебе са нелепо тъъппи. Твойте думи правят ехо към югоизточна България, където също масово говорят Турски. Това означавали , че трябва да се оценят и ти подкрепяш ли такова действие ?
Малко ти се губи общата картина за в бъдеще....В ролята си да защитаваш Русия ..Ще си навредиш на себе си , като гражданин. Мислете малко с тея глави.
94
5
 
11
 
! Отговори
111111 преди 1 година
До Анонимен 85

Нещо си в грешка, в Крим са си руснаци, руска територия, подарена от пияния Хрушчов, ама то не е било от голямо значение - и Украйна е била в СССР. Направиха си хората референдум, гласуваха, върнаха се в Матушка Русь! Тебе това какво ти пречи!? Кой си ти, че да определяш дали Иван е руснак, или трябва да се прави на украинец, за да угоди на ФАЩ!? За Донбас - също,миньорите не си поплюват, здраво племе са, да са живи и здрави!