Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!

"Антитерористичната борба в Сирия трябва да продължи"
Обновена: 1 сеп 2017 08:55 | 1 сеп 2017 08:37,
135
Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!
Снимка: Reuters

За формиране на "широк антитерористичен фронт" "не на думи, а на дела" призовава руският президент Владимир Путин в програмна статия за новите хоризонти на стратегическото партньорство в рамките на организацията БРИКС.

Руският печат обширно цитира материала, публикуван на сайта на Кремъл в навечерието на предстоящия в китайския град Сямън лидерски форум на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка).

"До голяма степен благодарение на действията на Русия и други заинтересовани държави напоследък са създадени предпоставки за подобряване на ситуацията в Сирия. Нанесен е мощен удар по терористите", констатира Путин, цитиран от вестник "Росийская газета".

При все това подчертава, че антитерористичната борба "в Сирия, в други страни и региони трябва да продължи".

"Русия призовава не на думи, а на дела да се пристъпи към формиране на широк антитерористичен фронт на общопризната международноправна основа, централна роля в който да има ООН. И в това отношение естествено ценим подкрепата и съдействието от страна на нашите партньори в БРИКС", добавя президентът на Федерацията.

Ситуацията на Корейския полуостров "балансира на ръба на мащабен конфликт", отбелязва Путин. Според Русия "е погрешно и безперспективно" да се разчита, че само чрез натиск върху Пхенян може да бъдат спрени ракетно-ядрените му програми.

Проблемите в региона трябва да се решават чрез пряк диалог между всички заинтересовани страни без предварителни условия, се казва в статията.

Путин предлага да бъдат разработени правила за международна информационна сигурност и посочва, че е необходимо да бъде изградена единна международноправна база за сътрудничество в тази сфера, пише "Комсомолская правда".

"Важна стъпка" към бъдещите "универсални правила за отговорно поведение на държавите в тази област" според него може да стане сключването на международна спогодба за информационната сигурност в рамките на БРИКС.

Путин изтъква, че Русия последователно се обявява за разширяване на сътрудничеството между страните от БРИКС в областта на глобалната информационна сигурност.

Руският президент заявява, че на предстоящата среща на върха делегацията от Москва се надява да обсъди с другите участници и въпроси, засягащи търговското сътрудничество, допълва електронното издание ФАН.

По думите на Путин руската делегация ще прикани държавите от БРИКС да обсъдят борбата с инфекциозните заболявания и епидемиите, също и въпроси около създаването на нови лекарства, пише във връзка със статията вестник "Известия".

Според руския лидер страната му нарежда сред приоритетните насоки в сътрудничеството с БРИКС дейността в сферата на науките, иновациите и медицината. Той отбелязва високия потенциал на съвместните разработки и на пазарите за наукоемка продукция. Крайно важно е освен това сътрудничеството в областта на дребния и средния бизнес, добавя Владимир Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пфу от путинофоби разбирачи!
69
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време му е да си ходи - започна да говори като Ленин преди да мавзолея.
68
7
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Долу Путин 68Не слагай Тигана докато не си хванал Шарана(Свършиха Парите)Ето ти само нещо за размисъл Санкт Петербург разшири и продължава да разширява пристанищата си. С всяко разширение пристанищата във Финландия, Литва, Латвия и Естония губят руски поръчки за товарене/разтоварване на руски транзитни товари. БВП на прибалтите е намалял само заради тези поръчки с 25% за последните години. Мислеха Рашките съвсем да се откажат от Прибалтийските услуги но се увеличава стокооборота ...
67
8
 
11
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Вл. Вл. Путин е най-великият политик, демократ, хуманист и държавник на нашето време. Докато шайката хилъри-обама-тръмпи - миро -меркел са кукли на конци на умопобъркани за власт и пари кръволоци стоящи зад кулисите.
66
12
 
4
 
! Отговори
Долу Путин преди 6 години
Тоя вече е ПЪТНИК...Дали за оня свят или в политически смисъл ще реши руския народ.Свършиха парите другари! Что будем делать?
65
10
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 6 години
Нещо не си в ред.Това ли ви говорят на сбирките на русоффилите в България? Всичките с тениски на Левски и Ботев...с основно образование, сигурно фенове на Левски или ЦСКА...агресивни и лесно манипулируеми.Пак не отговори на въпроса. Какво следва след това? Нещо ще подобрите в държавата ли? Ще наложите руския модел на 100%? Не, че в момента не е в сила. Олигархия, налагане волята на по-силния-физически? Забрана на *** и проевропейски партии? Репресии срещу противниците ви?? Знаем ви.
64
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 611. Плановата икономика на Соца е Икономическо БЕЗУМИЕ, но позволява по-добре разпределение на благата, но и изключва собствен напредък2. Капитализъма е идеална система до момента в който се появи първия Картел(Олигарх) или Монопол(дори да е държавен). Но почти винаги се ИЗРАЖДА а това довежда до - Криза както 1923 ... 20163. Споменатите от теб страни са Пъпети(политически) на САЩ. С Арабите важи споразумението Петродолар. А Германия, Южна Корея и Япония са и Военно ОКУПИРАНИ
63
2
 
5
 
! Отговори
Историк преди 6 години
До 63: "Путин Влиза в политиката принудително като компромис когато Елцин е в такова РАЗКРАЧЕНО положение от Угаждане на този и онзи че Русия се БУКВАЛНО разпада"Истината: Путин "сменя" Елцин след безкръвен преврат на КГБ, който последва след неуспешния опит на армията по времето на Горбачов.
62
5
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 6 години
Ще ви се " помогне" по хуманен начин, няма и да усетите . Ще ви очакваме когато сте на сороски протест защото тогава всичкия *** ще бъде на едно място и ще бъдете изпратени на " вечно пътешествие" с изключително хуманно средство . Нищо лично , просто бизнес. Много евтино сте оценени но все пак са кинти.
61
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 58Макейн веднага след Виетнам Влиза в Политиката и не напразно го наричат Бясно Куче Неговата политика се характеризира с две изречения - "Повече пари за Армията" и "Този е ххх трябва да го свалим за предпочитане с военна операция"Путин Влиза в политиката принудително като компромис когато Елцин е в такова РАЗКРАЧЕНО положение от Угаждане на този и онзи че Русия се БУКВАЛНО разпада На Путин му се стоварва на главата Война в Каваказ с 150 бомбени атентата годишно като ОРДьОВЪР
60
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби, ти си продукт на Путин и непрекъснато го доказваш с нескончаемите си "коментари" и хвалебствия до себеотрицание към "гуру"то си.
59
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиЯ кажи и няколко думи за Дубай , ОАЕ, Катар , Япония , ЮК , Англия , Германия ...държави с ресурс и партньори на САЩ ???? Всичките се къпят в пари ????В сега ми изброя 3 държави с Русия , които се къпят в пари и ред ? Научи се да не пишеш избирателно само и само да буташ тезите си за Русия.
58
9
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 55Ано Умни САЩ смятат Цяла Америка за собствен заден двор от 1900 година насам поне и всички там по едни или друго време са били "Партньори" Колко от тези страни са БОГАТИ и живеят ДОБРЕ? И Колко продължават да се ЕКСПЛОАТИРАТ от САЩ Консорциуми?ЕХХХ ГЛОБАЛНАТА КАРТИНКА ПОГЛЕДНИ
57
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е политик номер едно в световен мащаб и това бърка дълбоко в празните глави на сороските драскачи.
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиЕдиния е кадър на една школа ...шуробаджинащина и олигархия.Другия е реален войник - участвал в битки и войни. Оцелял между куршумите и бомбите. Единия е класи над другия.
55
8
 
5
 
! Отговори
До 43 преди 6 години
До до 41 , 42Аа...ще ни се помогне ли? И как? Със заплахи, оръжия и насилие над нас ли?Ами, че вие рашанисстите само това знаете и можете. Да заплашвате със сила.Но, мозък в главите, за един тостер нямате.Ходете в Сибир като ви харесват толкова мужиците.България е част от Европа и цивилизования свят. А, той-цивилизования свят не вярва и на една дума изречена от този на снимката.
54
10
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 53"Сенатор Маккейн: Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ"Сенатор Макейн както и Путин са Убийци - Това определено - Всеки на техните постове е с окървавени ръце. Макейн е Убивал и във войната във Виетнам като е бомбил Северен ВиетнамПутин е Бандит - до сега незаконни действия не са доказани иначе щяха да се опитат в някой съд да го осъдятПутин е Продукт на КГБ - Определено и това черно на бяло е записано в Автобиографията муМакейн е продукт на Какво?
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички партньори на САЩ и запада са Богати и интелигентни. Това неможе да се каже за бившите партньори на русия от СССР . Извода е ясен.
52
10
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 6 години
До АнонименИ с какво ще ни прочистите? С руски бомби ли?И какво ще ни донесете от вашата вмирисана на водка Русия?Ще ни донесете мизерия и селяния? Ще ни донесете, олигархия, която вече си имаме, благодарение на вас? Ще ни донесете корупция- имаме си я, пак благодарение на вас? И скъпи цени на газ и петрол? Пак си ги имаме от вас.Нещо друго, което Русия може даде на света?? Освен бомби и измислени приказки?
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сенатор Маккейн: Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ