Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!

"Антитерористичната борба в Сирия трябва да продължи"
Обновена: 1 сеп 2017 08:55 | 1 сеп 2017 08:37,
135
Путин към света: Нужен е широк антитерористичен фронт!
Снимка: Reuters

За формиране на "широк антитерористичен фронт" "не на думи, а на дела" призовава руският президент Владимир Путин в програмна статия за новите хоризонти на стратегическото партньорство в рамките на организацията БРИКС.

Руският печат обширно цитира материала, публикуван на сайта на Кремъл в навечерието на предстоящия в китайския град Сямън лидерски форум на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка).

"До голяма степен благодарение на действията на Русия и други заинтересовани държави напоследък са създадени предпоставки за подобряване на ситуацията в Сирия. Нанесен е мощен удар по терористите", констатира Путин, цитиран от вестник "Росийская газета".

При все това подчертава, че антитерористичната борба "в Сирия, в други страни и региони трябва да продължи".

"Русия призовава не на думи, а на дела да се пристъпи към формиране на широк антитерористичен фронт на общопризната международноправна основа, централна роля в който да има ООН. И в това отношение естествено ценим подкрепата и съдействието от страна на нашите партньори в БРИКС", добавя президентът на Федерацията.

Ситуацията на Корейския полуостров "балансира на ръба на мащабен конфликт", отбелязва Путин. Според Русия "е погрешно и безперспективно" да се разчита, че само чрез натиск върху Пхенян може да бъдат спрени ракетно-ядрените му програми.

Проблемите в региона трябва да се решават чрез пряк диалог между всички заинтересовани страни без предварителни условия, се казва в статията.

Путин предлага да бъдат разработени правила за международна информационна сигурност и посочва, че е необходимо да бъде изградена единна международноправна база за сътрудничество в тази сфера, пише "Комсомолская правда".

"Важна стъпка" към бъдещите "универсални правила за отговорно поведение на държавите в тази област" според него може да стане сключването на международна спогодба за информационната сигурност в рамките на БРИКС.

Путин изтъква, че Русия последователно се обявява за разширяване на сътрудничеството между страните от БРИКС в областта на глобалната информационна сигурност.

Руският президент заявява, че на предстоящата среща на върха делегацията от Москва се надява да обсъди с другите участници и въпроси, засягащи търговското сътрудничество, допълва електронното издание ФАН.

По думите на Путин руската делегация ще прикани държавите от БРИКС да обсъдят борбата с инфекциозните заболявания и епидемиите, също и въпроси около създаването на нови лекарства, пише във връзка със статията вестник "Известия".

Според руския лидер страната му нарежда сред приоритетните насоки в сътрудничеството с БРИКС дейността в сферата на науките, иновациите и медицината. Той отбелязва високия потенциал на съвместните разработки и на пазарите за наукоемка продукция. Крайно важно е освен това сътрудничеството в областта на дребния и средния бизнес, добавя Владимир Путин.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
15
 
! Отговори
До 33 преди 6 години
КГБ какъв тероризъм е създал - искам точно конкретно да ми се обясни?Защото аз конкретно мога да кажа кой създава движението Талибан, от което се пръква изчадието Ал-Кайда, което пък косвено създава Ислямска Държава. Талибаните ги създават пакистанските и американски служби. И това е документирано. А не като някакви празни приказки на някакъв си в интернет.
29
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДръндерКои са "тролските лозунги от Новосибирск"?Между другото Новосибирск е прекрасен и високотехнологичен град със световни учени в Сибирското отделение на РАН. Не отглеждат крави и терористи като господарите ти.
28
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типично за КГБ - създават тероризъм и после викат: "Хайде всички заедно да се борим с тероризма."
27
13
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Прав е товарищ путин, антитерористичния фронт в Сирия продължава да включва останалите части от ИД, както и войските на нелегитимното правителство на диктатора Асад .... Другия антитерористичен фронт е опасал цялата западна граница на раССия, за да пази суверенните държави от сепаратистките действия на Матушката русь, и тези в Крим, Донецк и Луганск, и в Приднестровието, и в Прибалтийските републики, от рушките общности които се намират там и хибридните им войни. Застрашено е и нашето Черноморие
26
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв антитерористичен фронт като запада постоянно финансира и въоръжава джихадисти, чрез марионетки като нас?!?!?Миналата седмица се оказа, че заедно с блокирани джихадисти в район на Сирия има и френски командоси. Онзи ден арабски медии отразиха спасителна операция с 3 американски хеликоптера по долината на Ефрат, които са евакуирали техни агенти сред Ислямска Държава, пред настъплението на сирийската армия. Но тези новини никога няма да ги чуете в нашите медии. Няма нужда да казвам защо!
25
11
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 20Ехх АНО УМНИ НАУЧИ ИСТОРИЯТАДА МИЛОШЕВИЧ ГО УБИХА В ЗАТВОРА КАТО МУ ДАДОХА ОПРЕДЕЛЕНО НЕПОДХОДЯЩИ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО МУ ЛЕКАРСТВА10 ГОДИНИ ПО-КЪСНО ТОЙ Е ОПРАВДАН ПО ВСИЧКИ ОБВИНЕНИЯ ЗАДОЧНО И ПОСМЪРТНО
24
14
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Леле колко Путънски *** има тук цели 20 минуса! Абе тролчета що не се ....Ще спестя останалото питайте Путън какво да направите щото сами не можете да мислите! До Факт 15, Михаил некой си 16 и Да 17 да ви попитам вие зомбита *** на стероиди ли сте? Специално за вас ще измисля машина на времето и ще ви върнае назад във времето в Москва при сифилистичния Ленин. Или я чакайте като толкова обичате Путън защо не изчезнете за Москва а? Писна ми от вас!
23
6
 
4
 
! Отговори
Напусто преди 6 години
До Анонимен 22Никой не се хваща на професионалните платени ***-русофоби, слуги на нашите колонизатори. Дерзайте. Напусто! само смях предизвиквате.
22
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никой не му се хваща на селските тарикатлъци.
21
2
 
13
 
! Отговори
2015 преди 6 години
Владимир Владимирович предложи това преди 2 години публично, в речта си на Червения площад, по случай годишнината от победата във Втората световна война, Всеки може да види видеото и да чуе думите му. Той каза "Предлагам широка извънблокова коалиция срещу тероризма". Но никой не обърна внимание на това предложение на човека, командващ най-мощната армия в света.... Извънблокова коалиция срещу тероризма можеше да предотврати много смърт на мирни граждани в Европа. Аз питам Защо? ....
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
следва пинокио в килията на милошевич
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските селяни неграмотни искат Путин да ги управлява и ЗАСЛУЖАВАТ именно Путин да ги управлява.Дано желанието им да се сбъдне !
18
5
 
3
 
! Отговори
Who thefuck is Putan преди 6 години
Ако това е Путън, Тръмп е Тромб Офлебит.
17
7
 
22
 
! Отговори
Да преди 6 години
Путин е новия лидер на свободния свят.
16
4
 
20
 
! Отговори
МИХАИЛ СТРОГОВ преди 6 години
Владимир размаха ли ти пръст така по-добре се закопавай някъде сам.
15
4
 
26
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Прав е,както винаги.....
14
2
 
6
 
! Отговори
читател преди 6 години
Е тука го оправихте, ама по линковете си стои с това Ъ. Айде още малко усилия.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 АнонименАма ти от цивилизования свят ли са имаш ?
12
17
 
3
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
"Путън" e точно казано много точно!
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
софииските евроатлантически наркомани рано днес са се надрусали и като сипят евроатлантимчески бисери на кило.