120 пъти руски изтребители съпроводили чужди самолети

Това е ставало край южните граници на Русия
Обновена: 2 сеп 2017 14:37 | 2 сеп 2017 13:26, Елка Василева
125
120 пъти руски изтребители съпроводили чужди самолети
Снимка: архив, Reuters

Изтребители "Су-30СМ" от руската бойна авиация са излитали около 120 пъти през тази година със задачата да съпровождат полети на чуждестранни разузнавателни самолети край южните граници на Русия.

Това оповести днес командирът на Четвърта Краснознаменна армия на ВВС и ПВО в Южния военен окръг генерал Виктор Севастиянов, цитиран от ТАСС.

По думите му "във всички времена, а особено в наши дни" е налице "голям интерес" към границите на Русия от страна на самолети разузнавачи на руските "западни и прозападни партньори", както пилотирани, така и безпилотни, вкл. стратегически.

"От времето, когато Крим влезе в състава на Русия през 2014 г., всекидневно във въздушното пространство близо до нашите южни граници своевременно откриваме и твърдо контролираме всички неканени гости от подобен род. За осемте месеца на тази година изтребители "Су-30СМ" от армията около 120 пъти бяха вдигани във въздуха и съпровождаха разузнавателни полети покрай нашата държавна граница", каза генералът.

Като пример за разузнавателната дейност на САЩ около Крим Севастиянов посочи два случая през май т.г. - първо самолет "P-8 Poseidon" от патрулната авиация на военноморските сили на САЩ, а после стратегически безпилотен самолет "RQ-4 Global Hawk".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
27
 
17
 
! Отговори
Руския изтребител преди 6 години
1. Пада от турските изтребители2. Пада от Кузя в морето3. Изтребва майки с деца, напада болници
86
6
 
28
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Помня как сърбите играха хоро върху сваления от тях американски стелт.
85
34
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си летят в Сибир и Чукотка!Руснаците нямат работа в Европа!
84
6
 
19
 
! Отговори
до Калеко Алеко преди 6 години
Един натовски самолет те е подгонил отзад, защото си се продал за доларчета. Какво ще правиш като гарира.
83
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да се напъвате сороските драскачи Русия е велика а вие сте наркозависими ***
82
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците обвиняват други в това, което те самите правят постоянно!Руски самолети редовно навлизат в чуждото въздушно пространство за да провокират НАТО-вски държави.Но Турция хубаво им отговори ;)
81
20
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Мишо ..... Има нещо което винаги е било рушко, но това не е Крим, а съзнанието и същността на рушофила безродник .... !!!
80
12
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Мишо ..... Има нещо което винаги е било рушко, но това не е Крим, а съзнанието и същността на рушофила безродник .... !!!
79
15
 
23
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
До Калеко АлекоПоредния уникален многознайник.Крим винаги е бил Руски и руснаците са проляли не малко кръв за това парче земя, че така лесно да се разделят с него. Референдума да ти кажа беше проведен от жителите на Крим, ако не вярваш ходи и питай там.Що се отнася до Украйна то държавата и населението и са в най-мизерното им положение от когато и да е било.
78
12
 
14
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 6 години
До няма такава държава .... Всеки може да провери какви държави има или няма по света, като погледне една съвременна географска карта, а в повечето от тях Крим все още е отразен, като час от територията на Украйна !
77
11
 
15
 
! Отговори
няма такава държава преди 6 години
Преведи си си У крайна що е това и кога е създадено това отроче.Някога да си чел или чул бълг възрожденец да е живял и учил в град Одеса -У крайна Не си нали тогава от къде тези глупости.Това е като Македония-няма такава държава.
76
15
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Така наречените чужди самолети, са самолетите на НАТО, към които принадлежат и тези на България, що се отнася до най-южните и граници, те дори не са нейни а на една суверенна държава наречена Украйна, части от която раССията припозна, като свои, чрез референдум проведен от зелени човечета ... Освен това в акваторията на Черно море има три държави членки на НАТО и две кандидат членки, така че едва ли има съмнение кой е чужд и неканен там .... !!!
75
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ли тези където търсят , ще си го намерят и получат , че да мирясат!
74
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван ВазовСлава на България!На нашата суверена България, а не на днешната американска бананова колония с марионетно правителство. Не мога да славя тази България, която се отказва от националния си интерес, която дари златния си резерв в името на комфорта на естествените си врагове, които от векове търсят начин да я унищожат!Сега са най-близо до успеха, но пак няма да успеят.
73
10
 
24
 
! Отговори
до 71 преди 6 години
Американската *** с какво право се намесва навсякъде по света. Да си гледат кравите. Объркаха света с лакомията си.
72
17
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
НАТО нарочно праща самолети за да изчерпи ресурса на руските изтребители.
71
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 67 :Това са Натовски самолети ,русофилски олиго*френ.САЩ и НАТО имат над 800 военни бази по целия свят и нормално да имат самолети на всякъде.Защо е така ? Еми защото могат да си го посволят.Единствената причина Русия да не стига по-далеч от границата си е, защото няма възможност и никакво влияние по нито един показател.Руската *** ,да спре да се цепи от света и да играе сечено ,защото за тях важи една приказка - Или с нас и народа или ще ви пратим при черните души !
70
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРусия може да бъде изолирана от целия свят само тогава, когато САЩ намери кеш да подкупи целия свят. Към момента САЩ от правителствени кражби/лобизъм/ и намеса във в трети страни е силно на червено.
69
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това ли всички развити и цивилизовани страни подкрепят тази империя на злото ,а милата кочинка Русия е самостоятелна ,защото е правова ? Да ви имам заучените русофилски фрази.САЩ са най-силната и велика нация.Винаги ще бъдат силни и винаги света ще бъде с тях, и винаги всичко ще зависи от тях.Колкото и да не ви се иска на руските кратуни,това е реалността.
68
8
 
19
 
! Отговори
така се прави преди 6 години
Сирийската армия съобщи че с подкрепата на ВКС на Русия са превзели последната база на ИД в централна Сирия гр.Акербат.