Русия вини САЩ - застрашават сигурността на гражданите й

Предвидени са обиски в руското генерално консулство в Сан Франциско
Обновена: 2 сеп 2017 08:12 | 2 сеп 2017 07:54, Елка Василева
133
Русия вини САЩ - застрашават сигурността на гражданите й
Мария Захарова. Снимка: архив, Reuters

Руското външно министерство обвини САЩ, че застрашават сигурността на руски граждани с предвидените обиски в руското генерално консулство в Сан Франциско и в жилищата на дипломатите, предаде Франс прес.

"Искането на американските власти създава пряка заплаха за сигурността на руски граждани. Американските специални служби възнамеряват на 2 септември да претърсят консулството в Сан Франциско, включително апартаментите на дипломатите", написа говорителката на руското дипломатическо ведомство Мария Захарова. Тя уточни, че обиските ще се извършват от ФБР.

САЩ дадоха на Русия срок до 2 септември да затвори генералното си консулство в Сан Франциско и две търговски представителства в Ню Йорк и Вашингтон.

Новото ограничаване на дейността на дипломатическите мисии на Русия в САЩ е най-грубо нарушение на международното право, заяви Захарова, цитирана от ТАСС.

С действията си САЩ правят все по-тягостна вече сложната ситуация с двустранните отношения и подкопават възможностите за взаимодействие, включително за решаването на актуални международни проблеми, каза говорителката на руското външно министерство, цитирана от БТА.

"Изразяваме решителен протест срещу действията на Вашингтон, които пренебрегват международното право. Както е прието в дипломатическата практика си, запазваме възможността за ответни мерки. Това не е наш избор. Той ни бива наложен", заяви Захарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
До 112 преди 6 години
Какъв Трамп, бе? Още един-единствен, който живее по Америка и говори Английски. Тръмп е, това е Български сайт. По-близкото до правилното произношение. За Вашингтон няма ли да се произнесеш? Аман от многознайковци. 72328
98
0
 
0
 
! Отговори
Miroslav преди 6 години
До АнонименSte ti kaza zashto ni mraziat.Zashtoto sme dvuli4ni za tova ni mraziat. Anonimen daze i imeto si kriesh ha,ha,ha kolko si hrabar nali e demokratsia zashto se kriesh.
97
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕМА ПО-ГНУСНИ БЪЛГАРОМРАЗЦИ ОТ РУСОСЪРБОМАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ,ДА СЕ ЗНАЕ!!!А ТРЯБВА ДА ВИ ОБИГИСКИРАТ ТАВАРИШКЕ ЩОТО НА 40 ГРАДУСА ЖЕГА ПУШЕК ИЗЛИЗА ОТ КОМИНА НА ПАСОЛЯ...КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ДОКУМЕНТИ И УЛИКИ УНИЩОЖАВАТЕ БОЛШЕВИШКА ПАС,,НА.
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
американофил=българопредател, да се знае !!!
95
8
 
10
 
! Отговори
Proroka Oleg преди 6 години
на тия изр***ди краварски само тоягата- никаква дипломация и преговори за нищо. да затварят Руснаците вси4ко ще го има и да оставят само във Фашингтон, за съжаление руските граждани са потепрпевши. Англосаксите са най безродното и ологофренско племе - ненавиждат православието и ще горят в ада много скоро. Те и сега се пържат бавно ама още не са го разбрали.
94
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пенко :Русофилски олиго*френ.Като говориш за виетнамска война ,прочети и за РУско-Финландската да видиш ,най-големия резил в историята и как 50 хиляди финландски войници избиват половин милион руски.
93
1
 
1
 
! Отговори
пенко преди 6 години
110 - хрускаш,когато нещото е по-твърдо! Друго е да те смукнат през сламка /по виетнамски/!!!
92
5
 
12
 
! Отговори
=== преди 6 години
Колко Илитерати и Маргинали във форума!Нима не е очеВадно, че САЩ под претекста - "демокрация", "либерализъм" и доста извратените понятия за така наречените "човешки цености" налагат волята си чрез пряко насилие и заплахи, без да се вълнуват каква е цената, а много често резултата е реки от кръв и милиони невинни цивилни жертви!Тези от вас които са били в САЩ преди теракта през 2001г могат да направят сравнението между Тогава и След Това!Днес, САЩ се е превърнала в полицейска държава!
91
4
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
САЩ си мислят, че ще спечелят повече от нова Студена война, но това никак не е сигурно. Меркел например ясно им каза, че няма да спрат доставките на газ от Северен поток само за да купуват по-скъпия втечнен американски газ.
90
6
 
5
 
! Отговори
Ще те схрускам преди 6 години
Захарчееее .... путинчееее .... ,като талибанин червеноармеец
89
14
 
11
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
88
11
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
А Руските войски не застрашават ли свободата и живота на милиони хора в молдовското ПРЕДНЕСТРОВИЕ и украинския район на ДОНБАС?
87
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Обама беше твърде наивен и вярваше на лъжите,на хулиганите в Москва.
86
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин вече му се струва Обама като "ангел" пред Тръмп & Co.
85
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До )Кой е слабият тук?Не е ли Русия,която не признава световния правов ред и сега врещи на умряло?
84
8
 
7
 
! Отговори
) преди 6 години
Този ел сайт от коя американска фондация се финансира ? Заглавието е подвежащо ,че Русия вини невините ,слаби и неагресори - САЩ !) Цирк !
83
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите грешки на Путин- че анексира Крим и с това загуби респект от Запада и всички съседи на РФ.- че нападна Украйна и с това окончателно я загуби. - че "избра" Тръмп....всъщност неговият трети мандат се оказа най-лошият избор на Русия за всички времена.
82
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много правилни действия на САЩ, даже много са закъсняли.
81
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските шпиони в САЩ застрашават сигурността на американските граждани и на държавата САЩ.Русия не приднава световния правов ред,демокрацията и шпионира запада.Време беше,руските агенти,които работят срещу американското правителство,да се изнесат от Щатите!
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не признава международното право и грубо го нарушава,защо са тези писъци сега?Руските агенти в САЩ застрашават американските граждани и трябва да бъдат изгонени,както руснаците изгониха американските дипломати.