Русия вини САЩ - застрашават сигурността на гражданите й

Предвидени са обиски в руското генерално консулство в Сан Франциско
Обновена: 2 сеп 2017 08:12 | 2 сеп 2017 07:54, Елка Василева
133
Русия вини САЩ - застрашават сигурността на гражданите й
Мария Захарова. Снимка: архив, Reuters

Руското външно министерство обвини САЩ, че застрашават сигурността на руски граждани с предвидените обиски в руското генерално консулство в Сан Франциско и в жилищата на дипломатите, предаде Франс прес.

"Искането на американските власти създава пряка заплаха за сигурността на руски граждани. Американските специални служби възнамеряват на 2 септември да претърсят консулството в Сан Франциско, включително апартаментите на дипломатите", написа говорителката на руското дипломатическо ведомство Мария Захарова. Тя уточни, че обиските ще се извършват от ФБР.

САЩ дадоха на Русия срок до 2 септември да затвори генералното си консулство в Сан Франциско и две търговски представителства в Ню Йорк и Вашингтон.

Новото ограничаване на дейността на дипломатическите мисии на Русия в САЩ е най-грубо нарушение на международното право, заяви Захарова, цитирана от ТАСС.

С действията си САЩ правят все по-тягостна вече сложната ситуация с двустранните отношения и подкопават възможностите за взаимодействие, включително за решаването на актуални международни проблеми, каза говорителката на руското външно министерство, цитирана от БТА.

"Изразяваме решителен протест срещу действията на Вашингтон, които пренебрегват международното право. Както е прието в дипломатическата практика си, запазваме възможността за ответни мерки. Това не е наш избор. Той ни бива наложен", заяви Захарова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
0
 
! Отговори
EMIGANT преди 6 години
До АнонименA koi nadrobi *** ta da se stigne do "evroatlanti4eska" Balgaria?Mai zabravihte dumite na selskata tikva,na ko9to se vazhi6tavahte za vsi4ko,4e socializama e edno nedonosche?!Ili burzo zabrav9te i pripkate da prehvurlite grehovete si ns Demokraci9ta,ko9to pak vie izvratihte!!!
58
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При социализма хората живееха бедно и всичко се използваше 100%, а при демокрацията живеем богато, остават ни много излишъци и храната може да се използва два пъти, веднъж ни остава а втори път пенсионерите си ровят от кофите остатъците и пак я използват.
57
3
 
1
 
! Отговори
EMIGANT преди 6 години
До АнонименPO VREME NA SOCA IMAWE RABOTA ZA VSEKI ZA 5LV NA DEN ILI 2,5 EVRO NA DEN.AZ SE NAGYRBVAM DA UPRAVL9VAM I DA PLA6TAM V DARJAVA,KADETO ZAPLATITE SA OT PODOBNA VELI4INA.
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До анонимен 65Скъпи приятелю, а ти ако си бил в държава от третия свят никога не би направил такова изказване. Държавите от третия свят са на светлинни години пред евроатлантическа България, Евроатлантическа България е страната с най-много самоубийства в света, най-много психично болни и най-висок рейт на смъртност, евроатлантиците в България мрът повече дори от бедстваща (именно бедсващи, не от третия свят) срана в Африка.
55
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на соца, всички отпадъци се използваха до ниво, че като се окажат накрая в кофата вече нищо от тях не може да се използва (спомнете си "направи си сам", където имаше статии как да си направиш мебели от кори за яйца!!!). Затова и гладните не си правеха труда да ровят по кофите, те знаеха, че нищо няма да намерят там. Сега България е в пъти по-богата и съответно от отпадъците ни също са пълни с неща, които могат да се ползват повторно.
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на социализма нямаше ровещи, за всеки имаше осигурена работа с която можеше да си осигури жилище, издръжка на семейството и децата, почивка два пъти годишно на море и планина, образование и здравеопазване на световно ниво.
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименРовещите в кофите за *** тогава направо ги опандизваха. Щото загрозяваха лицето на прекрасния социализъм.
52
3
 
4
 
! Отговори
До анонимен 65 преди 6 години
Беден ти е мирогледа приятелю. Ако някога си бил в държава от третия свят никога не би се осмелил да напишеш подобна глупост. Единственото лошо, което дърпа България назад са хората като теб. Внушенията колко сме зависими от САЩ също са доста неадекватни, но дори и да са верни с какво е по-лошо това от времето когато България се управляваше по телефона от Москва! Американците поне хранят добре приятелите си, докато руската любов се изразява предимно с бой и мизерия!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готина е Захарова!
50
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 6 години
Искат да се правят на велика сила, а га дойде ред да си понесат последиците, плачат и се правят на жертви.
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента България няма икономика. България е страна от третия свят, подмандатна територия която се управлява по телефона от американското посолстото.
48
1
 
7
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
руските "освободители" винаги действат по принуда. Така през 56-та ги принудиха да освобождават Унгария, после през 68-*** ги принудиха да освобождават Чехословакия и нито коктейлите "***", нито запартъците, с които гражданите на тези страни ги замерваха, не отклониха руските "освободители" от тежката задача, която ги бяха принудили да извършат.
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 53Руските НПО-та, които плащат за антибългарска и проруска пропаганда са над 150 умнико. За тях нещо ще кажеш ли?
46
4
 
9
 
! Отговори
До 56 преди 6 години
*** русоффилистично, стига си писал глупости.Ако около теб има само миячи, това си е твой проблем. И в момента икономиката на България е на светлинни години напрес, в сравнение с три пъти фалиралата държава по времето на селянина от Правец.
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бг тусофилите налазиха форума.Трябва да си доста ментално ограничен, за да симпатизираш на мафиотизираното джудже и неговата крадлива шайка.Но...забравих...те са славяни...защитават православието и се борят срещу сороссоидите.Докато нападат други славяни...и трупат милиарди за себе си, които държат в банките на сотосоиидите :)
44
3
 
9
 
! Отговори
Коко преди 6 години
САЩ застрашава сигурността на целия свят
43
6
 
17
 
! Отговори
факт преди 6 години
САЩ не застрашават живота само на Руски граждани,дипломати в нарушение на меж.право а живота на хората по целия свят те са държава терорист и подлежат на унищожаване ако иска човечеството да оцелее
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са приятели на Русия.
41
6
 
21
 
! Отговори
ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ преди 6 години
САЩ избиха с атомни бомби близо половин милион цивилни невъоръжени граждани в Япония, без никаква причина! Само да покажат на Сталин колко са силни. Но така и нищо не постигнаха.
40
24
 
15
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Всички руснаци трябва да бъдат изгонени отвсякъде. Да си отиват в ***. Нали са "велики" и самодостатъчни!