Тръмп се поправи, среща се с пострадали от "Харви"

Възрастна жена е поредната жертва на стихията
10
Тръмп се поправи, среща се с пострадали от "Харви"
Снимка: БТА

Възрастна жена бе открита мъртва в наводнения си дом в Порт Артур, в южния американски щат Тексас, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти. В къщата е имало поне 60 сантиметра вода.
С това общият брой на жертвите на урагана Харви достигна най-малко 43, отбелязва АП.

Още по темата
Най-малко пет обекта с токсични отпадъци близо до Хюстън са били наводнени, съобщи още Асошиейтед прес.

Това поражда опасения от разпространение на замърсяването. Някои от обектите все още са достъпни само с лодка.

Говорителка на Агенцията на САЩ за опазване на околната среда заяви, че това са едни от най-замърсените места в цялата страна. Представители на агенцията ще направят оценка на състоянието на обектите едва когато водата се отдръпне.

Районът на Хюстън отдавна е център на нефтохимическата промишленост в Съединените щати, припомня АП.
Американският добив на петрол в Мексиканския залив все още е с 6,1 процента по-малък от обичайното вследствие на преминаването на урагана Харви, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че към един момент производството намаля с една четвърт. Добивът на природен газ в Мексиканския залив е с 10,5 процента по-малък от обичайното.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна днес в Хюстън, щата Тексас, за да се срещне с пострадали от урагана Харви, предаде Франс прес.

Природното бедствие опустоши огромния пристанищен град с население от 2,3 милиона души.

Самолетът на американския президент кацна във военната база "Елингтън фийлд". Тръмп е придружаван от съпругата си Мелания.

Президентът на САЩ вече посети във вторник засегнатия от Харви Тексас. Тогава обаче Тръмп нямаше възможност да се срещне с пострадали от бурята.

По-късно днес президентът на САЩ ще посети Лейк Чарлз в Луизиана - другия американски щат, който пострада от Харви. "Америка е с вас!", написа в Туитър Тръмп на отпътуване от Вашингтон.

Президентът на САЩ отнесе критики, че при първото си посещение на засегнатите райони не се е срещнал с местни хора, отбелязва Асошиейтед прес.

Първата дама пък бе порицана, че във вторник е била модно облечена и на високи токчета, когато се е качила на самолета една визита, която е имала за цел да бъде показана подкрепа за хора, които са загубили всичко. Тогава освен това на шапката й бе изписано съкращението ПДНСЩ (Първа дама на Съединените щати).

Днес Мелания Тръмп отново бе на високи токчета, когато се качи на президентския самолет. И в двата случая обаче тя се преоблече по време на полета.

Днес Мелания, взела си поука след критиките, слезе от самолета със зелени джинси, кецове и спортна бейзболна шапка с надпис "Тексас". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт Интересно как са оцелели в Африка преди белите да го налазят...
8
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 6 години
От белите ми предци е посгигнато.Ако не бяхме изпратили на маймуните лекарства въпреки раждаемостта досег Африка да е изчезнала.
7
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
гадна пиар акция господ ги наказва тези хора които тормозят света
6
0
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 6 години
До номер 4 Факт. И всичко е постигнато лично от тебе и напредналото ти крадливо племе.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде пак Тръмп виновен!И за Харви и за изгряването на слънцето!Принципът май е -Ти що си с шапка и след малко,що си без шапка?
4
3
 
24
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Тръмп е прав.По времето на хОбама черните бяха надигнали твърде много глави!В Света има баланс сега нещата се връщат постаро му!Нито жълти да не говорим за араби и *** не са постигнали това което е направил белият човек.Те ни завиждат за това че ние сме успели а те са никъде.Щели да унищожат белият човек ми да го унищожат бе ама след нас са те.Без белият човек те магаре на мост не могат да вържат!Разходете се из Европа всичко е направено от белият човек в Африка тоже!Тва е!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"на шапката й бе изписано съкращението ПДНСЩ (Първа дама на Съединените щати)"ако на шапката и е било изписано ПДНСЩ, аз ще си изям шапката... Щ!?! леле-мале Като преписвате оттук-оттам, влагайте малко мисъл, бе хора?
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек, расист до кости!
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмчо гушнал бялото дете, а ония ги гледа като маймуннки в зоопарка! Хахаха ПИЧ!