Експлозията днес - 8 пъти по-мощна от тази в Хирошима

Норвежки институт изчисли, че е към 120 килотона тротилов еквивалент
Обновена: 3 сеп 2017 17:23 | 3 сеп 2017 16:19, Веселина Йорданова
109
Експлозията днес - 8 пъти по-мощна от тази в Хирошима
Снимка: БТА

Магнитудът на земния трус от последния ядрен опит в Северна Корея е около 5,8 по Рихтер, а експлозията е била приблизително осем пъти по-мощна от тази в Хирошима през 1945 г.

Още по темата
Това съобщи днес базираната в Норвегия геоложка агенция НОРСАР, предаде ДПА.

Според изчисленията на агенцията, ако се съди по сеизмичните последици, мощността на експлозията в КНДР е била около 120 килотона тротилов еквивалент.

Пуснатата през август 1945 г. от САЩ атомна бомба над Хирошима е била с мощност 15 килотона.

НОРСАР наблюдава земетресения и ядрени експлозии. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
5
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
сащ са голями изро...ди. как има хора да харесват серийни убийци. Не проумявам. Да харесваш Европа - Да ,но тая бандитска хунта сащ....абсурд.Дано горят в пъкала на Данте в деветия кръг американците. Рано или късно всичко се връща. Бог забавя но не забравя.
84
10
 
35
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Има само една опасност за човешкия род и тя е позиционирана като управляваща клика ненаситни капиталисти в САЩ.
83
4
 
10
 
! Отговори
редник преди 6 години
До Дърт комунист :) сложих ти + и на двете места , защото си забавен :) Сериозно ! направих го !
82
3
 
8
 
! Отговори
до 85 преди 6 години
Слагам ти "+" ама ми го отчита като "-".
81
2
 
22
 
! Отговори
редник преди 6 години
Говори се , че Руснаците не искали земята на Америка след войната , оставала цялата за Китайците ! Не им провървя на индианците и това е !
80
3
 
4
 
! Отговори
к преди 6 години
До Дърт комунист ***, само твоята *** тиква е на това мнение! И тук вече няма нищо общо комунизъм и демокрация, а какви *** има в нашата бедна държава! За това е на този хал и така и ще продължи, освен ако не ви натоварят на един кораб и не ви потопят в океана! Със здраве!
79
10
 
26
 
! Отговори
Дърт комунист преди 6 години
Скъпи съпартийци и съмишленици, моля слагайте плюсчета на коментарите ми, за да видят всички каква сила сме, особено в интелектуално отношение !
78
8
 
16
 
! Отговори
Дърт комунист преди 6 години
Каква експлозия бе, няма такова нещо ! Пак лъжете, както излъгахте и за Чернобил, че е имало някаква авария - ето, там всичко е спокойно !
77
2
 
16
 
! Отговори
някой преди 6 години
уважаеми форумци Истината е, че Ким е наистина хулиган от 1 клас , който все си мисли че може да набие някой бабаит от 12 клас. Никой няма да използва ядрено оръжие. Китай и Русия са твърде близо ..една бомба над С,К и Владивосток и Находка са аут . На 200 км от границата със СК живеят 50 милиона китайци. Самата Русия ще свали СК ракета накъдето и да полети тя.Проблема е, че Сеул е на 70 км от границата и 1 000 000 войници на СК и с прашки да са и върху трупове да стъпват...
76
4
 
14
 
! Отговори
Към 21 преди 6 години
Ще ни кажеш ли,ти кога за последен път беше в СК, та коментираш умрялата им комунистическа икономика? ...... Най- много дразнят екземпляри,които се изказват категорично за неща,от които нямат и грам представа и са боси и с липса на познания,но се правят на интересни...... Не се излагай,че си жалък.
75
6
 
20
 
! Отговори
До 36-тия... преди 6 години
Също както цялата система на САЩ се крепи на това да мразят Русия. И каква стана тя? Русия не е заплаха за никого,но трябва да се натрапва омраза към нея. Заплахата идва от другаде,далеч по- опасна за света. Но това е предупреждение,че никой над никого не трябва да налага волята си. Американската демокрация не върви навсякъде. Някои непокорни показват остри зъби....
74
3
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Тези от СК явно завиждат на Германия и Япония че ги възстановиха след войната.Но сега времената са такива че това май няма да стане.
73
3
 
5
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Иджис работи на височина до 1800 километра.---Въпроса е дали ще успеят да я "прихванат".По време на ученията и тестовете на американската противоракета, се знае точната скорост и траектория на "вражеската цел".Тъй, че 100% гаранция при реален конфликт няма!Проблема е, не че Кимчо може да нанесе ядрен удар по територията на САЩ, а Ю.Корея и Япония!Именно те ще пострадат, доста сериозно!В Ю.Корея има над 20 ядрени реактора за техните АЕЦ, част от които могат да бъдат поразени и с артилери
72
0
 
10
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Aegis работи в обхват на височина 320 км.1800 километра ?... - посмали малко !
71
3
 
26
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Путин насъска Садам да използва химическо оръжие и след това нахлу в Сирия.----Младежо, първо Ирак беше "съюзник" на САЩ срещу Иран! (Ирано-Иракската война 1980-1988година) Второ;Садам Хюсеин беше екзекутиран през 2006г.След теракта 2001 в САЩ и след като генерал Колин Пауъл измами цялата световна общественост с "шишенцето" което размаха в ООН, САЩ и съюзниците му нападнаха Ирак за втори път през 2003г. Гражданската война в Сирия избухна през 2011г.РФ пряко се намеси през 2015 сеп.
70
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 62Иджис работи на височина до 1800 километра. Това единствената противоракетна система поразяваща целите във всяка фаза възходяща в апогей или низходяща фаза.
69
1
 
5
 
! Отговори
"-" преди 6 години
100 килотона!!!При положение, че ядрената боеглава се взривява на около 200 метра над повърхноста на земята за по-голям поразяващ ефект..., е, това е доста сериозно!!!Въпросът е дали в настоящия момент имат ракета, за доставка на боезаряда, а и могат ли да го направят достатъчно компактен (боезаряда, де).При всички положения обаче, - ако преди това не стане някоя "голяма беля" - до Пет години Кимчо ще реши и тези проблеми.
68
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин насъска Садам да използва химическо оръжие и след това нахлу в Сирия,уж,като миротворец...Сега с Ким се опитва да направи същото,но със същия неуспех,така и ще си остане агресор.
67
2
 
25
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Шиши всъщност се казва Ун. Ким му е фемилито. Корейците са така. Фамилното име е най отпред. Палавник е голем. А Тръмп нема го напляска. Поне не и сам. Да сте видели каубоите да се бият само нявга?! И в двете световни войни бяха като придатък на ингилизите и рашките. Така че без джапенките и южнокорейците абсурд. Но кой нормален иска да мре. Тия си имат и самолети и ракети и флот с подводници. Те не смеят Иран да барнат. Нещастници
66
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двете джуджета Ким и Путин,си играят с опасни играчни...срещу свабодния свят.