Меркел и Макрон настояха за по-строги санкции на ЕС срещу КНДР

На Острова пък предпочитат дипломатическото решение
60
Меркел и Макрон настояха за по-строги санкции на ЕС срещу КНДР
Снимка: БТА, архив

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон осъдиха заедно най-голямото досега ядрено изпитание на Северна Корея и призоваха за по-строги санкции на Европейския съюз срещу Пхенян, предаде Ройтерс.

Още по темата

Германското правителство каза в изявление, че в разговор по телефона Меркел и Макрон са заклеймили новото ядрено изпитание на Северна Корея. "Тази поредна провокация от страна на управника в Пхенян достигна ново измерение", се посочва още в текста.

Меркел и Макрон са се обединили около мнението, че Северна Корея нарушава международното право и че международната общност трябва да предприеме решителни действия по отношение на новата ескалация.

"Освен Съвета за сигурност на ООН, сега действия трябва да предприеме и ЕС. Канцлерът и президентът изразиха подкрепата си за затягане на санкциите на ЕС срещу Северна Корея", се казва в изявлението.

Върховният комисар на Европейския съюз за външната политика Федерика Могерини междувременно заяви, че ядреното изпитание на Северна Корея е "сериозна провокация" и "сериозна заплаха за регионалната и международна сигурност", предаде ДПА.

Могерини призова Северна Корея да встъпи в диалог за премахване на ядрените оръжия от Корейския полуостров и заяви, че следващата седмица министрите на външните работи от ЕС ще обсъдят въпроса на среща в естонската столица Талин.

Най-новото севернокорейско ядрено изпитание може да създаде нов режим на заплаха, заяви британският министър на външните работи Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

"Няма съмнение, че това е поредната провокация, това е безразсъдно", каза Джонсън пред телевизия "Скай нюз". "Изглежда се приближават до (създаването на) водородна бомба, която, ако бъде поставена на успешна ракета, без съмнение ще представлява нов режим на заплаха", отбеляза той.

По думите му Великобритания предпочита дипломатическото решение и никоя от военните опции по отношение на Северна Корея не е добър вариант. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
3
 
! Отговори
Ей преди 6 години
Тия докато си говорят мирно и тихо, Лудият Макс ще им подпали зад ниците !
53
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 6 години
От санкциите е очевидно ефект няма. СК си продължава с нейната независима политика.
52
1
 
4
 
! Отговори
В преди 6 години
До АнонименКой прави ракети, фермерите или военните, бе умник?Едва в последното десетилетие положението в СК се стабилизира, защото Ким разбра че ако избие всичко живо няма да има кой да му копае нивите и да му пее песните.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А тате каза,Кажи на тате си , че в Япония пък някои спят в стаи с размерите на гробове!
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вполовината население му се налага да се изхранва с кори на дървета.И как дъвчейки дървесни кори правят ракетите бе умник?
49
0
 
11
 
! Отговори
хммм преди 6 години
направо ще им п... на х.. на корейците с вашите санкции, никой не ви бере за слива вас двамата. Че вие собствените си народи изложихте на геноцид тръгнали да показват правия път на Кореа, оф божичко...
48
1
 
4
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
че В Северна Корея дават на тричленно семейство 100м2 жилище. В развитата Южна Корея 90% от хората живеят в 40м2 кутийки
47
0
 
13
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Световната мафия как си ги назначи тия двамката..душички!
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракетата на Северна Корея ВЕЧЕ стига по-далече от Япония. Последната се разби от източната страна на Хоккайдо.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
шутовете мъркъл и макарон със счупени смъркалници в цирка наречен ЕС.чакат главния клоун трумп за да пореват заедно.мале мила що че праиме
44
4
 
6
 
! Отговори
В преди 6 години
Не подкрепям ЕС и *** за нищо, но нека не се хвърляме да защитаваме откачения режим на Кимчо, в който на половината население му се налага да се изхранва с кори на дървета. Подкрепям Ким само ако прати бомба на ФАЩ и това е.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До inedДа де, да не говорим за другите "велики сили"! И кое им е великото?! Сигурно моралът, че свалят законни правителства, там където им е изгодно, предизвиквайки вътрешни междуособици и кръв, и слагат продажници начело, че искат да диктуват всичко на другите държави... да им нареждат, как да живеят, за да ги използват и хвърлят в мизерия.. Големи благодетели...
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21И цинници.Тартюфовци."Не ни е страх. Ние продължаваме да живеем". Вие - да, зомбита с химизирани мозъци, доведени до малoyмие, със замъглено от користни внушения съзнание, каточели се радвате на нечовешката cмъpт на смазаните си на кайма братя, че имате възможност да проявите "смелостта" си. И верността си към "ония", видиотяващи, лицемерни ценности, които унищожават нормалната човешка същност.
41
2
 
15
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Меркел и Макрон настояха за по-строги санкции на ЕС срещу КНДР.-------Само не казвайте на Кимчо, че може да получи сърдечен удар от СМЯХ!!!!))))))
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхотна двойка са! Сладури!
39
1
 
24
 
! Отговори
ined преди 6 години
Макарона да не се прави на интересен - Франция има извършени 210 ядрени опита - много повече от Северна Корея.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно е да има външен враг, за умиращия от ебола. Мнооого добър аналгетик.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали съм прав, но ми се струва, че докато обмислят санкции севернокорейците ще направят ракета която може да стигне по-далеч от Япония. Лошото е, че Южна Корея ще стане буфер.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДемократА, и афганистанският, затова най-много емигранти нахлуват от цивилизования, миролюбив, афганистански край, където не умеят едно пиле да заколят, затова викат "демократи" да му помагат.
35
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено руските *** защитават откачалката Ким. Няма нирмален човек, който да не е против безумните му ядрени опити.