Меркел и Макрон настояха за по-строги санкции на ЕС срещу КНДР

На Острова пък предпочитат дипломатическото решение
60
Меркел и Макрон настояха за по-строги санкции на ЕС срещу КНДР
Снимка: БТА, архив

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон осъдиха заедно най-голямото досега ядрено изпитание на Северна Корея и призоваха за по-строги санкции на Европейския съюз срещу Пхенян, предаде Ройтерс.

Още по темата

Германското правителство каза в изявление, че в разговор по телефона Меркел и Макрон са заклеймили новото ядрено изпитание на Северна Корея. "Тази поредна провокация от страна на управника в Пхенян достигна ново измерение", се посочва още в текста.

Меркел и Макрон са се обединили около мнението, че Северна Корея нарушава международното право и че международната общност трябва да предприеме решителни действия по отношение на новата ескалация.

"Освен Съвета за сигурност на ООН, сега действия трябва да предприеме и ЕС. Канцлерът и президентът изразиха подкрепата си за затягане на санкциите на ЕС срещу Северна Корея", се казва в изявлението.

Върховният комисар на Европейския съюз за външната политика Федерика Могерини междувременно заяви, че ядреното изпитание на Северна Корея е "сериозна провокация" и "сериозна заплаха за регионалната и международна сигурност", предаде ДПА.

Могерини призова Северна Корея да встъпи в диалог за премахване на ядрените оръжия от Корейския полуостров и заяви, че следващата седмица министрите на външните работи от ЕС ще обсъдят въпроса на среща в естонската столица Талин.

Най-новото севернокорейско ядрено изпитание може да създаде нов режим на заплаха, заяви британският министър на външните работи Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

"Няма съмнение, че това е поредната провокация, това е безразсъдно", каза Джонсън пред телевизия "Скай нюз". "Изглежда се приближават до (създаването на) водородна бомба, която, ако бъде поставена на успешна ракета, без съмнение ще представлява нов режим на заплаха", отбеляза той.

По думите му Великобритания предпочита дипломатическото решение и никоя от военните опции по отношение на Северна Корея не е добър вариант. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност най-строгите санкции са за държави като нашата. В условията на действащ валутен борд, с икономика, зависеща до голяма степен от чуждите инвестиции/разбирай хипермаркетите и пияните туристи/ и от парите от еврофондовете, действителните санкции са за държави като България, които са пазар и евтина работна ръка за западняците. Другото, което се прави срещу сериозни държави като Русия, Иран, Северна Корея и т.н., е прах в очите.
33
1
 
8
 
! Отговори
плевнню преди 6 години
да организираме парад с цветя и плюшени играчкиняма да ни уплашите както с акбаррите
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 26Не това, момче. Хортуват си, как да изцакат нас, слабите, "приети" в ЕС, само за да им вършим мръсната работа, най-важната - да сме площадка срещу Русия. Хитро вършат гадостите си. Ако не дай Боже стане касапница, вече никой не ще ни жали, защото ние сме врагове на Русия, щом сме в съюз с нейните врагове. И ще ни опекат. А си хортуват и как да ни нахендрят с квоти имигранти, дето маниакалният бабишкер ги канеше с разтворени крайници. Иска да плащаме идиотизма. "Семейството" ни.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По строги санкции за тия които само демонстрират, че не са без зъби. А за тези които хапят по цял свят "защитавайки" американските интереси, какви ще са санкциите?
30
2
 
2
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Нали помните вашият кумир Тодор Живков какво казваше...Кой си ти да решаваш бе....ще решава този който има пари...Санкциите против СК са били за начина на управление.Ким да живее както иска с какъвто и строй да управлява.Да отвори границите,който му харесва да остане...който не да излиза където поиска.Да видим кой ще остане...Ти искаш да живееш по добре но не ти се дава възможност.Това се нарича Тоталитаризъм.Нали и у нас беше така макар и не в такава убийствена форма...Мизерия е това..голяма..
29
1
 
3
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
До ДемократДано схванат иронията. Иначе ще ти нащъкат минусите
28
0
 
5
 
! Отговори
погребален агент преди 6 години
Меркел и Макрон настояха за по-строги заклинания на ЕС срещу КНДР
27
2
 
14
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Предлагам ЕС и САЩ да обявят война на Северна Корея и да започнем да ги бомбардираме както Либия и Ирак и да освободим Севрна Корея от диктатора Ким Чен Ун за да може севернокорейския народ да живее свободно и щастливо в демокрация както днес живеят либийския и иракския народ.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всички е ясно, че санкциите/под какъвто и да било характер/, не действат ефективно срещу държави със затворена икономика, като Северна Корея, нито пък срещу такива с огромни природни ресурси, като Русия. Ако на всичкото отгоре подобни държави са и въоръжени до зъби, просто си чешем езиците и отчитаме дейност.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голяма npocтащина в отношенията между държавите са санкциите. Лицемерни, държави, придобили богатство и сила чрез жестока експлоатация и терор над малките държави, продължават насилието, което са свикнали векове да налагат, сега чрез санкции.Позорно е това явление. Непрекъснато лаят, че правят добро, а всъщност убиват малките - и в буквален и в преносен смисъл. СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ, ГРАБИТЕЛИ КОЛОНИАЛНИ!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ как да се справят с тероризма, ти какво предлагаш. ЕС и САЩ избиха с бомби млиони мюсюлмани в Близкия изток, съсипаха им дуржавате, а сега ставали терористични актове - ами ще има.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези двамцата за нещо друго си хортуват.Дреме им за СК колкото и за ислямизирането на ЕС. Първата баба на Франция да внимава,че току виж я сменили.
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Меркел и Макрон настояха за по-строги санкции на ЕС срещу КНДР"По строги санкции? Тоест сега СК е под санкци? А защо? Кого са нападнали? Или са анексирали корейския Крим? Какво са направили, че са им наложени санкции?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучетата си лаят, керванът си върви :)
20
4
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Оф, тези севернокорейци кога най-после ще разбнерат като българите, че не може сами да решата как да живеят, това се решата от по-старшите парнтьори, като тия на снимката с хубавите костюми, от цивилизованите страни, не може всяка държава сама да си решава как да се развива.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е проблемът? САЩ правят също ядрени опити. при това избиха над половин милион цивилни с ядрено оръжие, постоянно избиват цивилно население а СК никой не заплашва и никой не е нападнала, искат просто да ги оставят на мира. Не е подписвала никакви договори нито конвенции на ООН или каквато и да е било измислена организация, че няма да прави ядрени опити. Наложени са и жестоки санкции незнайно поради какви причини, защото имат собствена система която САЩ не харесват!
18
3
 
14
 
! Отговори
Малкият Ким преди 6 години
Какви са тези смешници Макарон и Феркел? СК е под жестоки санкции вече повече от 60 години, но си имаме наша верига за бързо хранене като МкДоналдс и там на на корейския народ се предлагат качествени макарони с прасенце.
17
7
 
4
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Не виждам желание да се бъркат в техните работи защото това е забравена от Бога държава.Никой не се бъркаше в делата им докато не започнаха с ядрените си опити,нали така...
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не си ли виждат поразиите в Сирия, сега ще оправят Северна Корея.
15
18
 
4
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Трябва да си наистина много ама много психясал че да жертваш народа си.При едни масирани нападения нали знаете кой ще изяде сапа.Преговори...Значи умрелият от глад само заради това че сее сдобил с ядрено оръжие ще ти поставя условия.Ами ако му се стоварят 1000 ядрени бойни глави,какво ще остане от КР...нищо.А ако са повече главите може и от нас да не остане нищо.Направил няколко опита и се мисли за ядрена сила.Всяка жаба да си знае гьола.Пълна изолация нищо да не излиза и да не влиза в КР.НИЩО.