Меркел призна в дебат: Турция няма да стане член на ЕС!

Канцлерът ще говори с евролидерите за прекратяване на преговорите с Анкара
Обновена: 4 сеп 2017 07:03 | 3 сеп 2017 22:55, Веселина Йорданова
270
Меркел призна в дебат: Турция няма да стане член на ЕС!
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза, че Турция никога няма да стане член на Европейския съюз, предаде ДПА.

"Винаги съм била сигурна, че Турция няма да стане член на Европейския съюз", каза Меркел в телевизионния дебат със социалдемократическия кандидат за канцлер Мартин Шулц. Той заяви, че ако спечели изборите, ще прекрати преговорите за членство на Турция в ЕС.

"Ясно е, че Турция не бива да става член на ЕС. Ще говоря с колегите си, за да разбера можем ли да постигнем обща позиция и да прекратим преговорите за присъединяване на Турция", каза канцлерката, цитирана от Ройтерс.

Лидерът на германските социалдемократи Мартин Шулц, основният съперник на канцлера християндемократ Ангела Меркел на парламентарните избори на 24 септември, я атакува тази вечер в телевизионен дебат за бежанската й политика, като я обвини, че през септември 2015 г. е пуснала бежанците в страната, без да го обсъди с европейските си партньори, предаде ДПА.

Меркел защити решението си да не затваря границите пред бежанците. "Не може да насочим водни оръдия" срещу тези, които се опитват да влязат в Германия, каза тя и посочи, че федералната република има много дълги граници, които трудно се контролират. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
2
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Изтрити са ми всички снощни коментари ....Коментарите може и да ги триете ,но истината си е истина .
134
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
хвани единия удари другия нали са в коалиция какво се правят на ударенизаедно гласуват санкции срещу русия канят ман----лите на гости и сега сиспретват шоу за тьпаците като изберете пак меркел хич няма да ми е жал катови газят по улиците яжте наденички и пиите бира
133
1
 
5
 
! Отговори
seira преди 6 години
КАЗАНО НА "МАЙЧИН ЕЗИК":АШКОЛСУН!
132
5
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Минуси? Защо бе селяни?Или тези с минусите са от алахогъзниците у нас?:-)
131
1
 
6
 
! Отговори
ненавиждащ Циника преди 6 години
До ЦиникТук по изключение си прав. Канцлерината иска да стане фюрерина.
130
10
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ставаме/те свидетели, как една лакома за власт Хамериканска марионетка поруга идеалите на истинските европейци преди нея!С безподобна, и безпардонна наглост ОПОРТЮНИСТКОТО ПОЛИТПАРВЕНЮ...Бездетната склеротизираща старица - не ще позволи на памперсите да и попречат в антикръстоносния и поход...в покръстването...и вричането на Европа в уахабитския ислям! Джебчия щеше отдавна да е осъден в ужправова Германия...с ръце потопени в кръвта на жертвите...Анжела ще продължи със затриването на континента
129
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Митеран и Кол имаха съвсем друга визия за ЕС.
128
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е история. Мислете за след ЕС!
127
14
 
8
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Путино-питеците ДГД под вода.Европейският Съюз ще пребъде във вековете, а Империята на Злото (Блядистан) ще се разпадне скоро на съставните си части.
126
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зозомбясалите сусуджуци не виждат че разпадът на ЕС вече е в действие. То бива да си заслепен от антируска ярост, ама да си кьоррав соросуджук не бива.
125
10
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Хахахахахааааа, руските мамелюци във форума пак почнаха с разпада на ЕС, НАТО и фалита на САЩ. Последно кога? Айде гледайте си Атака ТВ и ще сполучите скоро!
124
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
ЕС е история.
123
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"федералната република има много дълги граници, които трудно се контролират."хааахаахххаахаххахахаххахаАко Хитлер беше жив, щеше да умре ... от смях!
122
0
 
11
 
! Отговори
ГРУХБЕТЧИЯ преди 6 години
Швабската недалновидност, инатлък, дебилизъм, идиотия и неспособност за преценка на реалността са пословични. Шайзела Изперкел говори така като че ли се чувства абонирана за този пост и като че ли ЕС ще съществува след 3 години. Характерно за всеки нагъл швабски гьонсуррат е че си мисли че е фараон от хилядолетна египетска династия.
121
8
 
19
 
! Отговори
Лъжата преди 6 години
ЕС лъгаха Турция, че ще я приемат за членка само, за да я откъснат от Русия. Винаги са били нечестни към Турция в предложението за членство. Достатъчно е да се види как се конструират европейските институции и по-точно финансовите и как се определят капитала и гласовете, които имат. С най-голямо население и огромен БВП Турция щеше да има повече капитал и повече гласове във всички финансови институции на ЕС. Това Германия никога нямаше и няма да допусне, защото Германия прави от ЕС Четвърти райх
120
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че за какво и е на Турция спирачката ЕС?
119
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разпадът на ЕС вече започна. Англия постави началото. Ще има известно затишие, но процесът е необратим.
118
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейската идея е мъртва. ЕС вече не е идеал и за самите европейци.
117
1
 
3
 
! Отговори
фсб преди 6 години
До Бъдещето ни в ЕСколко си про*ст....
116
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес нито една страна с мозък не иска да влиза в ЕС, ЕС е смърт за производство, те ползват малките страни само като евтина работна сила и пазар!